بررسیها نشان میدهد با شتاب گرفتن تجاریسازی ۵G، سهم شبکههای ۴G در حال کاهش است، تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راهاندازی کردهاند و انتظار میرود دهها اپراتور دیگر در سالهای آینده به این فناوری بپیوندند. به گزارش ایسنا، صحبت از نسل […]
بررسیها نشان میدهد با شتاب گرفتن تجاریسازی ۵G، سهم شبکههای ۴G در حال کاهش است، تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راهاندازی کردهاند و انتظار میرود دهها اپراتور دیگر در سالهای آینده به این فناوری بپیوندند. به گزارش ایسنا، صحبت از نسل پنجم اینترنت یا همان ۵G پس از گذر از نسل سوم و چهارم انجام شد که به دلیل ویژگیهای مهم آن مانند کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقای ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیاء در سطح بسیار وسیع، آن را نسبت به نسلهای قبلی متمایز کرده است. طبق گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اینترنت نسل پنجم سرعت انتقال سریع و تأخیر بسیار کمی دارد، پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالا است. بررسیها نشان میدهد با شتاب گرفتن تجاریسازی ۵G، سهم شبکههای ۴G در حال کاهش است. تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راهاندازی کردهاند و انتظار میرود دهها اپراتور دیگر در سالهای آینده به این فناوری بپیوندند. از سوی دیگر، شبکههای نسل دوم و سوم به تدریج در حال خاموشی هستند. همچنین تا نوامبر۲۰۲۴، ۱۵۲شبکه قدیمی تعطیل شده و ۱۳۱ شبکه دیگر نیز تا سال ۲۰۳۰ غیرفعال خواهند شد. این تحول نهتنها استفاده بهینهتر از طیف فرکانسی را ممکن میکند، بلکه به کاهش مصرف انرژی و توسعه زیرساختهای نسل جدید کمک خواهد کرد؛ بنابراین آینده ارتباطات سریعتر و پایدارتر خواهد بود.
انقلابی در اقتصاد دیجیتال
همچنین پیش از این پیشبینی میشود که فناوریهای موبایل و تحول دیجیتال تا ۲۰۳۰ حدود ۱۱ تریلیون دلار به اقتصاد جهان اضافه کنند و فناوریهای ۵G، هوشمصنوعی و اینترنتاشیاء بازیگران اصلی این تحول خواهند بود. صنعت تولید با سهم ۲۵ درصد، بیشترین سود را میبرد و کشورهای کمدرآمد هم با گسترش فناوریهای دیجیتال از این رشد بهرهمند میشوند.
دیدگاه بسته شده است.