دبیرکل کانون کارگزاران بورس

برخی کارگزاری‌های بورس پارسال زیان‌ده شدند

نعیمه افشاری- دبیرکل کانون کارگزاران بورس با اشاره به درآمدهای پایین و حتی زیان‌ده شدن برخی کارگزاری‌‌ها در سال گذشته خواستار افزایش دامنه نوسان و تغییر حجم مبنا از سوی سازمان بورس شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن رضایی‌پور؛ دیروز (سه‌شنبه) در نشست خبری، با بیان اینکه سال آینده انتخابات اعضای هیئت مدیره کانون برگزار می‌شود، […]

نعیمه افشاری- دبیرکل کانون کارگزاران بورس با اشاره به درآمدهای پایین و حتی زیان‌ده شدن برخی کارگزاری‌‌ها در سال گذشته خواستار افزایش دامنه نوسان و تغییر حجم مبنا از سوی سازمان بورس شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن رضایی‌پور؛ دیروز (سه‌شنبه) در نشست خبری، با بیان اینکه سال آینده انتخابات اعضای هیئت مدیره کانون برگزار می‌شود، افزود: سال گذشته به دلیل رکود بازار اعضای کانون نتوانستند به توسعه صنعت و تنوع‌سازی درآمدی برسند. وی با یادآوری اینکه کارگزاری‌‌ها وابسته به رشد بازار هستند و از این رو مقدمات توکنایز کردن خدمات کارگزاران در دست اقدام است، افزود: جذب سرمایه‌گذار خارجی فقط در حیطه اختیارات بازارسرمایه نیست مثلاً محدودیت تسویه ارزی معاملات سرمایه‌گذاران خارجی را اذیت می‌کند؛ بازارسرمایه در این راستا قصد دارد نسبت به اطلاع‌رسانی و آموزش بازارهای خارجی را آغاز کند. دبیرکل کانون کارگزاران بورس درباره عملکرد سال گذشته این کانون، بیان کرد: کمیته سازش این کانون در سال گذشته فعالیت زیادی داشت زیرا در رکود بازار، حجم پرونده‌ها زیاد شد که عمدتاً در حوزه خودرو بود.

۵ سالِ گذشته سال بسیار سختی برای کارگزاری‌‌ها بود

وی ادامه داد: پنج سال گذشته سال‌های بسیار سختی برای صنعت کارگزاری بود، به‌طوری که میزان خروج نقدینگی از این صنعت به هفت همت رسید که عمدتاً ناشی از زیان عملکردی بود، ولی خوشبختانه کارگزاری‌‌ها توانستند با سرمایه‌گذاری در سایر شاخه‌ها، خود را سرپا نگه دارند. رضایی‌پور؛ با بیان اینکه با مطالعات تطبیقی در سایر کشورها، پیشنهادهایی به سازمان بورس برای تنوع درآمدی کارگزاری‌‌ها ارائه شده است، در این یک ماه از آغاز سال، همه از آمادگی بازارسرمایه برای تحقق شعار سال آگاه شدند.

دنبال اصلاح دستورالعمل کارمزد معاملات برای کارگزاری‌‌ها هستیم

فعال صنعت کارگزاری، تأکید کرد: دنبال اصلاح دستورالعمل کارمزد معاملات برای کارگزاری‌‌ها هستیم؛ نرخ کارمزد‌ها قرار نیست تغییر کند؛ اولین مقرراتی که برای رمزدارایی‌‌ها یا توکنایز کردن دارایی‌‌ها اعلام شد طی کمتر از چند ماه اخیر بود و هنوز به لحاظ کسب‌وکاری وارد دستورالعمل نشده‌ایم؛ جلسات اولیه با سازمان بورس برگزار شده است و مطالعات تطبیقی بازارهای جهانی را کانون احصا خواهد کرد. وی درخصوص رتبه‌بندی کارگزاری‌‌ها، اظهار داشت: مدارک صادر شده از سوی سازمان بورس برای معامله‌گران حدود ۴۵ هزار نفر است و قرار است نحوه تمدید این گواهی‌‌ها اطلاع‌رسانی شود اما شاغلان صنعت مالی ۱۰ هزار نفر است که ۸۰ درصد آن‌ها متخصص بازارسرمایه از انواع مدارک هستند که در این بازار فعالند؛ حضور این جمعیت متخصص در بازارسرمایه در مقایسه با سایر بازار‌ها نادر است.

اخذ مجوز برای ایجاد درآمد

وی درباره تغییر کارمزد معاملات، گفت: کارمزد خدمات مالی در بازارسرمایه در مقایسه با سایر خدمات ناچیز و نزدیک به صفر است که تغییر آن در اختیار سازمان بورس است. شاید یکی از علل توسعه نیافتن کارگزاری‌ها، پایین بودن کارمزدهاست. در حال‌حاضر کارمزد معامله سهام سه‌درهزار است، ولی برای هر دارایی رقم متفاوتی دارد؛ یک دهه است که سقف کارمزدهای تغییر نکرده و حتی گفته می‌شود هزینه پرینت معاملات را هم نمی‌دهد. فعلاً مجوز ایجاد درآمد برای کارگزاری‌‌ها را گرفته‌ایم. دبیرکل کانون کارگزاران بورس، گفت: کارگزاری‌های کوچک‌تر ریسک عملیاتی کمتری نسبت به کارگزاری‌های بزرگتر دارند و امکان اعمال تغییرات فناوری در نرم‌افزارهای آن‌ها بیشتر است. وضعیت کارگزاری‌‌ها به‌گونه‌ای بوده که در این صنعت مجموع سرمایه‌گذاری‌های انجام شده نزدیک به ۱۶ همت است. امیدواریم با همکاری سازمان بورس نقدینگی را به کارگزاری‌‌ها و صنعت کارگزاران بورس برگردانیم. صنعت کارگزاری زیرساخت لازم برای سرمایه‌گذاری بالا را دارد اما باید در دستورالعمل‌های آن‌ها تجدیدنظر شود. وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درخصوص درآمدهای بسیار پایین برخی کارگزاری‌‌ها در سال گذشته، گفت: ممکن است درآمدهای زیر ۲۰ میلیون تومان صحت داشته باشد و حتی زیان هم دارند برخی کارگزاری‌ها؛ از سال ۹۰ به این سو کارمزدهای ما تغییر نکرده است در برخی از ایام سال گذشته حجم معاملات در یک روز زیر یک همت بود که کارمزد یک روز کل معاملات، خرج کارگزاری‌‌ها را نمی‌داد امیدواریم روزهای خوبی برای کارگزاری‌‌ها در سال‌جاری مانند آنچه در این هفته اتفاق افتاد، رقم بخورد و سرمایه‌های خارج شده از این صنعت که از سوی برخی کارگزاری‌‌ها اتفاق افتاد، برگردد.