بسته «نجات تولید» وزیر صمت رونمایی شد

محمد قره‌داغلی -وزارت صمت از بسته جدید سرمایه‌گذاری برای تولید با هدف تحقق شعار سال رونمایی کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در گردهمایی تبیین سیاست‌‌ها و راهکارهای تحقق شعار سال با رونمایی از بسته سرمایه‌گذاری برای تولید، گفت: با عنایت رئیس‌جمهور، بودجه وزارت صمت بیشتر شد، زیرا آقای پزشکیان نگاه ویژه‌ای به تولید دارند. […]

محمد قره‌داغلی -وزارت صمت از بسته جدید سرمایه‌گذاری برای تولید با هدف تحقق شعار سال رونمایی کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در گردهمایی تبیین سیاست‌‌ها و راهکارهای تحقق شعار سال با رونمایی از بسته سرمایه‌گذاری برای تولید، گفت: با عنایت رئیس‌جمهور، بودجه وزارت صمت بیشتر شد، زیرا آقای پزشکیان نگاه ویژه‌ای به تولید دارند. وی افزود: سال ۱۴۰۳ سال پرفرازونشیبی بود و دولت یکباره تغییر کرد، تلاش کردیم برای سال جدید برنامه منسجم‌تری برای تولید داشته باشیم و امسال با توجه به شعار سال، وظایف وزارت صمت سنگین‌تر است و بخش اعظم تحقق این شعار مرتبط با کمک‌های وزارت صمت است. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، با بیان اینکه برای بهبود معیشت و شرایط اقتصادی، راهی جز رشد تولید نداریم، گفت: رشد تولید اقدام بی‌عارضه‌ای است و ما فقط با افزایش سرمایه‌گذاری می‌توانیم میزان تولید را افزایش دهیم. اتابک؛ افزود: در برنامه هفتم عددهایی برای رشد تولید تزئیین شده که رسیدن به آن‌ها بدون سرمایه‌گذاری میسر نیست. وزیر صمت، ادامه داد: با پیمان‌های بین‌المللی، وضعیت تجارت کشور هم بهبود می‌یابد، اما این دوطرفه است و تجار خارجی هم به بازار ما دست می‌یابند، پس باید رقابت کرد و بازرگانان باید مراقب باشند. اتابک؛ گفت: در تحریم‌ها، موضوع سرمایه‌گذاری نشانه گرفته شده بود، امروز ما باید سرمایه‌های خرد را جمع کنیم؛ ۱۲ صندوق در کل کشور داریم که پنج صندوق آن در وزارت صمت است، متأسفانه برخی از این صندوق‌‌ها در مواردی غیر از تولید استفاده می‌شود و معاونان وزارت صمت باید از صندوق‌‌ها فقط برای تولید استفاده کنند. وی افزود: یکی از کارهای مترقی و خوب سال‌های گذشته، قانون رفع موانع تولید و ستاد تسهیل بود که فراوزارتخانه‌ای عمل می‌کند، مدیران استانی باید برای این ستاد برنامه ویژه داشته باشند و کارخانه‌های راکد را فعال کنند. اتابک؛ اضافه کرد: البته گاهی دیده می‌شود که کارخانه‌هایی که مجدد راه‌اندازی می‌شوند به بخش‌خصوصی برنمی‌گردد، هر فعالیتی در حوزه تولید باید به بخش‌خصوصی واگذار شود و بنگاه‌ها به مردم واگذار شوند. وزیر صمت، گفت: سازمان‌های توسعه‌ای در استان‌‌ها نباید بنگاه‌های راه‌اندازی شده را در اختیار خود نگه دارند و به سرعت باید به بخش‌خصوصی واگذار کنند. وی تأکید کرد: اگر بنا داریم اقتصاد کشور را سامان‌دهی کنیم، معیشت مردم را بهبود ببخشیم و سطح رفاه عمومی را ارتقاء دهیم، راهی جز افزایش تولید پیش‌روی ما نیست.

تجمیع ۷ دستورالعمل در بسته جدید وزارت صمت برای سرمایه‌گذاری صنعتی

در ادامه، الهام اسماعیلی‌پور؛ مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صمت، اظهار کرد: ایجاد شفافیت در فضای کسب‌وکار، هدایت سرمایه‌گذاری‌‌ها و هوشمندسازی فرآیند‌ها در دستورالعمل جدید سرمایه‌گذاری صنعتی هدف‌گذاری شده است. وی گفت: هفت دستورالعمل قبلی برای سرمایه‌گذاری صنعتی که در سال‌های گذشته ابلاغ شده بود در این دستورالعمل جدید ادغام شده است. مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار، طرح‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی وزارت صمت، افزود: تولید بدون کارخانه و یا استفاده حداکثری از ظرفیت‌های خالی واحدهای صنعتی در دستورالعمل جدید تأکید شده است و مشوق‌های نظیر معافیت ماده ۱۲۱ قانون امور گمرکی، تخصیص ارز برای استفاده از ظرفیت خالی سایر واحد‌ها در این دستورالعمل گنجانده شده است. اسماعیلی‌پور؛ همچنین گفت: صدور چند پروانه بهره‌برداری برای یک مکان، تسهیل صدور جواز بازسازی و نوسازی صنایع و فراهم شدن ملزومات تولید آزمایشی از دیگر بندهای دستورالعمل سرمایه‌گذاری صنعتی است.