رئیس امور صنعت و معدن سازمان برنامه و بودجه

اعتبار بخش معدن به ۳۴ همت رسید

رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: امسال حوزه معدن، اکتشافات معدنی و تأمین ایمنی آن در اولویت‌های کلیدی دولت قرار گرفته و به همین دلیل بودجه این بخش با افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به سال قبل، به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. به گزارش ایرنا، مرتضی خالصی؛ […]

رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: امسال حوزه معدن، اکتشافات معدنی و تأمین ایمنی آن در اولویت‌های کلیدی دولت قرار گرفته و به همین دلیل بودجه این بخش با افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به سال قبل، به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. به گزارش ایرنا، مرتضی خالصی؛ محور اصلی اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۳ را تلاش برای تحقق اهداف برنامه هفتم یعنی رشد ۸٫۵ درصدی بخش صنعت و ۱۳ درصدی بخش معدن کشور دانست. وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های دقیق و تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های کلیدی، نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و اجرای تکالیف تعیین‌ شده در برنامه هفتم دارد، بخش صنعت و معدن کشور را یکی از محورهای مهم توسعه اقتصادی دانست و یادآور شد: پارسال اقدامات گسترده‌ای در همین راستا برای تکمیل زنجیره‌های ارزش در بخش‌های معدنی و پتروشیمی انجام شد که این روند ادامه دارد. خالصی؛ اظهار داشت: تکمیل زنجیره‌های ارزش در بخش‌های صنعتی و معدنی، از جمله اولویت‌های اصلی دولت بوده که برای تأمین این رشد، صندوق‌های حمایتی ویژه‌ای برای صنایع دریایی، صنایع کوچک و صنایع پیشرفته تدارک دیده شده و منابع لازم برای توسعه خوشه‌های صنعتی، زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و تصفیه‌خانه‌های صنعتی به دقت تخصیص یافته است. رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه، گفت: در حوزه معدن، اکتشافات معدنی و تأمین ایمنی معادن به‌عنوان اولویت‌های کلیدی مورد توجه قرار گرفته‌اند، میزان بودجه تخصیص‌یافته به این حوزه‌ها در سال ۱۴۰۴، با افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به سال قبل، به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید.

بازرگانی داخلی و خارجی؛ حمایت از تنظیم بازار و توسعه صادرات

وی در بخش بازرگانی داخلی به چالش‌های مهمی مانند خرید تضمینی گندم اشاره کرد و توضیح داد: پارسال دولت برای خرید ۱۲ میلیون تن گندم کشاورزان، اعتباری بالغ بر ۲۱۷ هزار میلیارد تومان اختصاص داد و اقدامات گسترده‌ای برای تنظیم بازار کالاهای اساسی در سقف ۱۱ میلیارد یورو صورت گرفت که منابع مشابهی نیز برای سال‌جاری تصویب شده است. خالصی؛ یکی از اقدامات در سال گذشته را بهبود ذخایر راهبردی کشور عنوان کرد و افزود: پارسال ذخایر راهبردی کشور با استجازه از مقام‌معظم‌رهبری مرتفع شدند و منابع کافی برای تأمین کالاهای اساسی در سال آینده برنامه‌ریزی شده است تا کشور از نظر نیازهای ضروری با کمبود مواجه نشود. رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه، با بیان اینکه در حوزه بازرگانی خارجی، توسعه صادرات به‌ عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مورد توجه قرار گرفت، گفت: تخصیص منابع به حمایت از رویدادهای بین‌المللی مانند «ایران‌اکسپو»، افزایش تعداد رایزن‌های اقتصادی در کشورهای هدف، و تصویب «قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی» از اقداماتی بودند که در این سال انجام شدند. به گفته وی، در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی، مصوبات جذب سرمایه‌ای به ارزش ۸٫۲ میلیارد دلار به اجرا درآمده است.