عجیب اما واقعی؛ کاهش ۱۱درصدی سرقت در پایتخت طی سال ۱۴۰۳

مهدی یاوری- هر کسی در زندگی خود بالاخره یک بار هم که شده با واژه دزدی روبه‌رو می‌شود، ممکن است اتفاقی برای او رخ دهد که ناگهان احساس کند چیزی که متعلق به او بود حالا نیست. در این وضعیت قطعاً کسی که بار‌ها این کار را تکرار کرده است و سابقه قدیمی بدی را […]

مهدی یاوری- هر کسی در زندگی خود بالاخره یک بار هم که شده با واژه دزدی روبه‌رو می‌شود، ممکن است اتفاقی برای او رخ دهد که ناگهان احساس کند چیزی که متعلق به او بود حالا نیست. در این وضعیت قطعاً کسی که بار‌ها این کار را تکرار کرده است و سابقه قدیمی بدی را دارد بیش از هر کسی دورِ ذهن ما خواهد چرخید، این اتفاق مهمی است که بدانید هر کسی ممکن است مرتکب اشتباه شود. در واقع یکی از بزرگ‌‌ترین گناهان انسان دزدی است، یعنی چیزی را که برایش زحمتی نکشیده‌ایم به‌دست آوردیم و این می‌تواند ادامه‌دار باشد. عموماً وقتی کسی شروع به دزدی می‌کند به این کار اعتیاد پیدا خواهد کرد و مکرراً آن را انجام می‌دهد، چون با کم‌‌ترین زحمت چیزی را به‌دست می‌آورد دریغ از اینکه دیگران را دچار مشکلات و گرفتاری‌های بسیار بزرگ می‌کند. عموماً دزد‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی با این وضعیت روبه‌رو می‌شوند، اما برخی نیز ترجیح می‌دهند که تلاشی نکنند و بدون تلاش کردن موفقیتی را به‌دست آورند، تلخ‌‌ترین وضعیت برای هر انسانی این موضوع خواهد بود. البته که دزدی تنها مربوط به افراد فقیر نیست، برخی نیز با اینکه وضع مالی خوبی دارند و یا حتی ثروتمند هستند با نوعی بیماری روبه‌رو هستند که ترجیح می‌دهند دزدی کنند. دزدی یکی از جرایمی است که نه‌تنها آسیب‌های مالی را برای افراد به همراه دارد، بلکه باعث ایجاد ناامنی و عدم آرامش در جامعه می‌شود. برای مقابله با این جرم، همه افراد باید آگاهی کافی درباره روش‌های پیشگیری و گزارش دزدی داشته باشند. همچنین، سیستم قوانین باید مجازات‌های سخت و مناسب را برای دزدان تعیین کند تا از رخ دادن این جرم جلوگیری شود. آرمان جامعه‌ای که از دزدی و جرایم مشابه محافظت شده باشد، باید هدف همه ما باشد.

کاهش ۱۱درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳

همان‌طور که گفتیم مهم‌ترین علت دزدی وضعیت بدِ اقتصادی است. حال در روزگاری که هر روز تورم رکورد می‌زند و وضعیت اقتصادی بدتر از قبل شده است، خوشبختانه بنابر گفته پلیس، با کاهش ۱۱درصدی سرقت روبه‌رو بوده‌ایم. در همین رابطه، ابوالفضل نیکوکار؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران، از کاهش ۱۱ درصدی سرقت در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ در تهران خبر داد. ابوالفضل نیکوکار؛ در گفتگو با ایسنا، درخصوص آمار سرقت، گفت: با توجه به آمار احصا شده از سامانه cms در استان تهران، شاهد کاهش ۱۱ درصدی سرقت در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ در تهران بوده‌ایم. از جمله مواردی که می‌توان در کاهش سرقت در سطح استان تهران اثرگذار باشد، عبارتند از: اجرای دستورالعمل نظارت الکترونیک بر سارقین حرفه‌ای و سابقه‌دار و نصب پابند الکترونیکی به این دسته از افراد سابقه‌دار و شناسایی و دستگیری عوامل و عناصر مجرمین حرفه‌ای دخیل در سرقت‌ها (به‌خصوص سرقت‌های مهم و خشن) و افزایش کشف پرونده‌های مرتبط و اجرای طرح جامع و مصوبه ابلاغی شوراهای پیشگیری از وقوع جرم کشور راجع به تقسیم کار ملی پیشگیری و مقابله با سرقت برای بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی و دولتی.