تلاش محققان ژاپنی برای رسیدن به گوشته زمین سفر به گوشته زمین حتماً همه شما میدانید که زمین مثل پیاز لایهلایه است و ما روی بیرونیترین لایه این پیاز به نام پوسته زمین زندگی میکنیم. اما چیزی که شاید همه ندانند این است که پوسته زمین که لایه سخت شکل گرفته از سنگ و بسیار […]
تلاش محققان ژاپنی برای رسیدن به گوشته زمین
سفر به گوشته زمین
حتماً همه شما میدانید که زمین مثل پیاز لایهلایه است و ما روی بیرونیترین لایه این پیاز به نام پوسته زمین زندگی میکنیم. اما چیزی که شاید همه ندانند این است که پوسته زمین که لایه سخت شکل گرفته از سنگ و بسیار نازک است.
ضخامت پوسته زمین در محل قارهها یا خشکیها ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر و در محل اقیانوسها ۵ تا ۱۰ کیلومتر است. این اعداد را مقایسه کنید با قطر ۴۵۰۰ کیلومتری زمین تا متوجه شوید ما روی چه لایه نازکی از مواد سخت و سنگی زندگی میکنیم. زیر پوسته زمین، جبه قرار دارد. جبه بهطور متوسط ۲۸۸۶ کیلومتر قطر دارد و به شکل نیمه جامد یا خمیری است و در عمل به شکل یک مایع بسیار غلیظ عمل میکند. اما ما چیزهای کمی درباره این بخش بزرگ از زمین میدانیم، چون دسترسی مشخصی به این بخش نداریم. حالا محققان میخواهند با سوراخ کردن پوسته زمین در محل اقیانوسها به گوشته یا جبه زمین برسند.
به گزارش ایسنا؛ محققان آژانس علم و فناوری زمینی-دریایی ژاپن قصد دارند با استفاده از یک کشتی و سوراخ کردن کف اقیانوس برای اولین بار به گوشته(جبه) زمین برسند. کشتی چیکو که برای این منظور طراحی شده، قرار است مورد استفاده گروهی از محققان بینالمللی قرار بگیرد.
محققان این مرکز تحقیقاتی ژاپنی در هفتههای گذشته در حال بررسی ساختار پوسته کف اقیانوس در هاوایی آمریکا بودهاند تا مناسبترین نقطه برای نفوذ به گوشته زمین را بیابند. البته دو نقطه دیگر در دریاهای کاستاریکا و مکزیک نیز مورد نظر محققان هستند تا در صورتی که عملیات در هاوایی ناموفق بود به سراغ آنها بروند.
نمایی از عملیات کشتی ژاپنی برای سفر به گوشته زمین
دلیل انتخاب اقیانوس برای نفوذ به گوشته این است که ضخامت پوستههای قارهای دو برابر پوستههای اقیانوسی است و به همین دلیل نفوذ به آنها آسانتر است. مته سوراخکننده کشتی چیکو باید مسافت ۴ کیلومتری آب اقیانوس را بپیماید و بعد از سوراخ کردن پوسته ۶ کیلومتری به گوشته زمین برسد.
۸۴ درصد از ساختار زمین را گوشته تشکیل میدهد و حالتی نیمه جامد دارد و مانند خمیر است. گوشته اطراف هسته را فرا گرفته است، مواد سازنده گوشته سیلسیم، اکسیژن، آهن، منیزیم و کلسیم هستند. مطالعه فعالیتهای گوشته میتواند به پیشبینی بهتر رفتارهای پوسته زمین، حرکت صفحات مختلف آن و پیشبینی زلزله کمک فراوانی نماید. بخش بزرگی از بودجه این تحقیقات از طرف دولت ژاپن تأمین میشود که حدود ۵۴۲ میلیون دلار است. محققان این پروژه علاوه بر بررسی ساختار گوشته و تأثیر آن بر لایه بالایی به دنبال بررسی وجود حیات میکروبی در این لایه از زمین هستند. پیشبینی میشود عملیات نفوذ به گوشته حداکثر تا سال ۲۰۳۰ آغاز شود و تا آن زمان یافتن بهترین نقطه در کف اقیانوس برای نفوذ به گوشته ادامه خواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.