رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: با وجود بارشهای اخیر، خشکسالی انباشته شده و بلندمدت همچنان در بسیاری از مناطق کشور حاکم است. به گزارش ایسنا، شاهرخ فاتح با اشاره به اینکه کل کشور در ماه گذشته حدود ۳ درجه سلسیوس گرمتر از حد طبیعی اسفند ماه بوده است، گفت: […]
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: با وجود بارشهای اخیر، خشکسالی انباشته شده و بلندمدت همچنان در بسیاری از مناطق کشور حاکم است.
به گزارش ایسنا، شاهرخ فاتح با اشاره به اینکه کل کشور در ماه گذشته حدود ۳ درجه سلسیوس گرمتر از حد طبیعی اسفند ماه بوده است، گفت: همه ۳۱ استان کشور در ماه گذشته از حدود یک درجه تا ۴٫۵ درجه سلسیوس گرمتر از شرایط طبیعی و مورد انتظار این ماه خود بودهاند.
وی با بیان اینکه استانهای خراسان رضوی، زنجان و البرز گرمترین استانهای کشور در اسفند ماه بودهاند، اظهار کرد: این استانها ۴٫۵ درجه سلسیوس گرمتر از حد طبیعی اسفند ماه خود بودهاند، همچنین استانهای هرمزگان ۱٫۵ درجه، فارس ۲ درجه و سیستان و بلوچستان ۲٫۲ درجه سلسیوس گرم تر از حد طبیعی اسفند ماه بودهاند.
رییس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی افزود: استان تهران نیز در ماه گذشته حدود ۴ درجه سلسیوس گرمتر از حد طبیعی بوده است.
فاتح در ادامه با اشاره به فصل زمستان و اینکه کل کشور در این فصل حدود ۲ درجه گرم تر از حد طبیعی این فصل بوده است، گفت: مشابه اسفند ماه، در فصل زمستان نیز تمامی استانها با دمایی بالاتر از میانگین بلند مدت زمستان روبهرو بودهاند؛ بهطوری که خراسان رضوی ۳٫۲ درجه، البرز ۳ درجه و زنجان ۲٫۹ درجه سلسیوس گرم تر از حد طبیعی مورد انتظار زمستان خود بودهاند. همچنین استان تهران در زمستان ۲٫۶ درجه سلسیوس گرم تر از حد طبیعی در فصل زمستان بوده است. همچنین استان تهران در زمستان گذشته ۲٫۶ درجه سلسیوس گرم تر از حد طبیعی این فصل خود بوده است.
وی در مورد پیشبینی ۳ ماه آینده دمای کشور با اشاره به گزارش منتشرشده توسط پژوهشکده اقلیمشناسی بیان کرد: دمای مناطق شمال، شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور در فصل بهار در حد نرمال خواهد بود و پیشبینی دمای ۳ ماه فروردین، اردیبهشت و خرداد برای مناطق مرکزی، شرقی، جنوب شرقی و بخشهایی از جنوب کشور حاکی از آنست که این مناطق طی ۳ ماه بهار حدود نیم تا یک درجه گرم تر از حالت طبیعی فصل بهار خود خواهند بود.
وی درباره پیشبینی۳ ماه آینده دمای کشور با اشاره به گزارش منتشر شده توسط پژوهشکده اقلیمشناسی وابسته به سازمان هواشناسی کشوربا بیان اینکه دمای مناطق شمال، شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور در فصل بهار در حد نرمال خواهد بود، اظهارکرد: پیشبینی دمای ۳ ماه فروردین، اردیبهشت و خرداد برای مناطق مرکزی، شرقی، جنوب شرقی و بخشهایی از جنوب کشور حاکی از آنست که این مناطق طی ۳ ماه آینده حدود نیم تا یک درجه گرم تر از حالت طبیعی فصل بهار خود خواهند بود.
رییس مرکز ملی خشکسالی هواشناسی در ادامه به وضعیت خشکسالی کشور با توجه به شاخص spi کوتاهمدت اشاره کرد و گفت: بر مبنای شاخص کوتاهمدت و یک ماهه، بسیاری از مناطق کشور به ویژه مناطق مرکزی و جنوبی کشور شامل استانهای قزوین، همدان، مرکزی، قم، تهران، اصفهان، سمنان، چهارمحال و بختیاری، فارس و بخشهای وسیعی از استانهای کرمان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی دچار خشکسالی خفیف تا شدید هستند.
اظهار کرد: برمبنای همین شاخص و در کوتاه مدت، بخشهایی از استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و شرقی و مازندران ترسالی خفیف تا متوسط را تجربه کردهاند و بقیه مناطق کشور شرایط طبیعی و نرمال داشتهاند.
فاتح با اشاره به شاخص spi هفت ساله در مورد وضعیت خشکسالی کشور تأکید کرد: عمده مناطق کشور با نگاه بلندمدت از خشکسالی انباشته شده رنج میبرند و این خشکسالیها هنوز از حافظه مناطق مختلف کشور پاک نشده است.
رییس مرکز ملی خشکسالی با بیان اینکه عمده مناطق نیمه جنوبی، مرکزی و شرقی کشور با خشکسالی بلندمدت و انباشته درگیر هستند، افزود: حتی در شمال کشور و در مناطقی از مازندران، البرز و قزوین خشکسالی انباشته شده و بلندمدت وجود دارد.
فاتح با اشاره به اینکه در همین بررسی بلندمدت و ۷ ساله مشخص شده که شمال آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و بخشهایی از گیلان و گلستان با ترسالی مواجه بودهاند، درعین حال خاطرنشان کرد: با وجود تمام بارشهای اخیر کشور، خشکسالی انباشته شده و بلندمدت همچنان در بسیاری از پهنههای کشور حاکم بوده و از اینرو نباید تصور کنیم به صرف بارشهای کوتاهمدت مشکلات کم آبی و بحران آب کشور ریشه کن شده است.
وی در خاتمه عنوان کرد: خشکسالی انباشته شده در کوتاهمدت و با بارشهای مقطعی اگرچه تعدیل میشود ولی بهطور اساسی رفع نخواهد شد. از این رو اتخاذ همه تمهیدات لازم برای مواجهه منطقی با شرایط اقلیمی کشور و کمبود منابع آب و بهرهبرداری هوشمندانه از منابع محدود آبی کشور باید همچنان در دستور کار همه آحاد جامعه باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.