برنامه سرمایه‌گذاری نفتی کشورهای عربی

برنامه سرمایه‌گذاری نفتی کشورهای عربی  طبق گزارش هفته گذشته مؤسسه انگلیسی BMI Research، قیمت‌های پایین نفت کم‌ترین تأثیر را در زمینه سرمایه‌گذاری کشورهای خاورمیانه در حوزه نفت داشته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا پاکدامن -کارشناس حوزه انرژی- در کانال «حقوق‌توسعه» خود نوشت؛ طبق بررسی مؤسسه مزبور طی سال ۲۰۱۷ شرکت‌های ملی نفت کشورهای این منطقه، […]

برنامه سرمایه‌گذاری نفتی کشورهای عربی

 طبق گزارش هفته گذشته مؤسسه انگلیسی BMI Research، قیمت‌های پایین نفت کم‌ترین تأثیر را در زمینه سرمایه‌گذاری کشورهای خاورمیانه در حوزه نفت داشته است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا پاکدامن -کارشناس حوزه انرژی- در کانال «حقوق‌توسعه» خود نوشت؛ طبق بررسی مؤسسه مزبور طی سال ۲۰۱۷ شرکت‌های ملی نفت کشورهای این منطقه، برای ۵۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این بخش، برنامه‌ریزی کرده‌اند. این میزان نسبت به سال گذشته، ۲٫۵درصد رشد نشان می‌دهد.

شرکت آرامکو قصد دارد ظرفیت تولید ۱۲٫۵ میلیون بشکه در روز را حفظ کند.

امارات نیز قصد دارد ظرفیت تولید ۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ را به ۳٫۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۸ افزایش دهد. اگرچه طبق گزارش مزبور شرکت نفت ابوظبی از معدود شرکت‌های نفتی عربی منطقه است که هزینه‌های سرمایه‌گذاری خود را از ۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ به رقم ۷٫۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ کاهش داده است.

باید در نظر داشت که در قبال ۵۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری غالباً در کشورهای پیرامون ایران، سرمایه‌گذاری در ایران چه میزان خواهد بود؟

 توسعه کشور، نیازمند برنامه، ساختار اجرایی کارآمد و منابع است.

آیا در حال حاضر این اجزا مهیا است؟

 

با توجه به این‌که صنعت نفت از معدود بخش‌هایی در کشور ما بوده که ضمن توان اشتغال‌زایی بالا، مولد منبع مالی برای تزریق به سایر بخش‌ها است، ضرورت دارد با درک شرایط داخلی و تحرکات کشورهای منطقه، نسبت به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و هدایت نقدینگی نجومی داخلی به سمت این صنعت استراتژیک، اقدام جدی و ضربتی صورت گیرد.