وزیر صمت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است

محمد قره‌داغلی -وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت، با اشاره به ظرفیت‌‌های گسترده همکاری ایران و آفریقا، از برنامه‌‌ریزی برای افزایش ۱۰ برابری مبادلات تجاری تا سقف ۱۰ میلیارد دلار خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده محمد اتابک؛ در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، گفت: دوستی ایران و آفریقا، یک پیوند دیرپای فرهنگی و تاریخی است که امروز به […]

محمد قره‌داغلی -وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت، با اشاره به ظرفیت‌‌های گسترده همکاری ایران و آفریقا، از برنامه‌‌ریزی برای افزایش ۱۰ برابری مبادلات تجاری تا سقف ۱۰ میلیارد دلار خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده محمد اتابک؛ در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، گفت: دوستی ایران و آفریقا، یک پیوند دیرپای فرهنگی و تاریخی است که امروز به سرمایه‌ای گرانقدر تبدیل شده است. اتابک؛ با اشاره به روابط اقتصادی دیرینه دو طرف، سطح فعلی مبادلات تجاری را ناکافی خواند و اظهار داشت: حجم تجارت ایران با آفریقا اکنون تنها سه درصد از صادرات و یک درصد از واردات کشور را تشکیل می‌دهد که به حدود ۸۰۰ میلیون دلار محدود شده است. وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت، با بیان اینکه تصور کنید افق همکاری ایران و آفریقا سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار مبادله کالا، خدمات، دانش فنی و زنجیره ارزش باشد، اظهار داشت: برنامه‌های کلانی برای تحقق این هدف داریم. وی توسعه زیرساخت‌ها، احداث شهرک‌های صنعتی و پالایشگاه‌ها، گسترش انرژی‌های نوین و کشت فراسرزمینی، راه‌اندازی خطوط کشتیرانی به جنوب و جنوب غرب آفریقا، راه‌اندازی خطوط هوایی، تسهیل تبادلات بانکی و تهاتر با مکانیسم تسویه از طریق صندوق ارزی، تدوین برنامه عملیاتی معادن استراتژیک آفریقا و تخصیص دومیلیارد یورو تسهیلات در قالب اعتبارات خریدار فروشنده از سوی صندوق توسعه ملی، افزایش تعداد اتاق‌های بازرگانی مشترک از ۱۳ به ۲۰ مورد و ارتقای رایزنان تجاری به ۱۲ نفر را از محورهای کلان این رویداد برشمرد. وزیر صمت، از تأسیس صندوق توسعه مشترک ایران و آفریقا خبر داد و گفت: این صندوق با هدف جذب دو میلیارد دلار سرمایه و پوشش ۷۵ درصدی بیمه‌‌ای ریسک‌‌های تجاری را کاهش می‌دهد.

ایمیدرو آماده ایجاد فضای مشترک همکاری‌های معدنی با آفریقا

در ادامه، محمد اقاجانلو؛ رئیس هیئت عامل ایمیدرو، با برشمردن محدودیت‌های تغییرات اقلیمی برای صنایع مختلف، اظهار داشت: امروزه با توجه به پایدار بودن توسعه در بخش معدن، می‌توان برای گذر از تغییرات اقلیمی، به توسعه بر مبنای معدن پرداخت و این مهم نقطه امید بسط روابط دو طرف است. وی افزود: ایران فناوری‌های زنجیره‌های اکتشاف و استخراج تا فرآوری و تولید محصولات معدنی و صنایع‌معدنی را در اختیار دارد و این امر می‌تواند نقطه شروع تازه‌ای برای دو طرف باشد. وی با اشاره به یک مثل آفریقایی که «تأکید بر نقاط قوت برای پایدار شدن روابط دو طرف دارد»، گفت: دانش فنی و بومی شده در حوزه‌های مختلف معدنی در کنار نیروی انسانی متبحر و وجود مدیران کارآمد؛ ظرفیت و زمینه‌های قابل‌توجهی برای تقویت همکاری‌ها ایجاد کرده است. رئیس هیئت عامل ایمیدرو، به ظرفیت‌های تولید معدن و صنایع‌معدنی ایران اشاره کرد و گفت: سال ۲۰۲۴ تولید فولاد ایران به ۳۱ میلیون، آلومینیوم به ۷۰۰ هزار و مس محتوا به ۳۵۰ هزار تن رسید. وی با اشاره به صادرات نزدیک به ۱۴ میلیارد دلاری این حوزه از کشورمان در سال گذشته، گفت: کشورهای آفریقایی سهم چندانی از بازار تولیدات معدنی و صنایع‌معدنی ایران ندارند در حالی که زمینه توسعه بازار محصولات ایرانی در آفریقا فراهم است.‌ به گفته آقاجانلو؛ ایران با حدود هفت هزار معدن فعال، سالانه ۶۰۰ میلیون تن استخراج از معادن دارد که پایه اولیه تولید محصولات و اشتغال هستند. رئیس هیئت عامل ایمیدرو، همچنین توان فنی و مهندسی و دانش مهندسان ایرانی را مورد تأکید قرار دارد و گفت: نظام مهندسی معدن ایران دارای ۵۰ هزار عضو است که ۱۶ هزار مهندس معدن و ۲۰ هزار زمین‌شناس دارد و مابقی هم متالورژ و نقشه‌بردار هستند. وی تأکید کرد: این نیروی انسانی متخصص از دانش فنی قابل‌ملاحظه‌ای برای صدور خدمات و فناوری به کشورهای آفریقا برخوردار است. رئیس هیئت عامل ایمیدرو، تأکید کرد: با توجه به زمینه‌های فوق، ایمیدرو از آمادگی لازم برای برگزاری نشست‌های مشترک با حضور مدیران و کارشناسان این حوزه با طرف‌های آفریقایی دارد. آقاجانلو؛ افزود: بررسی راه‌های تقویت همکاری‌ها در کنار طرح چالش‌ها و ارائه راهکارهای لازم از جمله مواردی است که دو طرف می‌توانند در موضوعات و همکاری‌های مشترک، مطرح و پیگیری کنند. معاون وزیر صمت همچنین، گفت: شرکت‌های تولیدکننده محصولات و تجهیزات بومی شده، فنی و مهندسی، پیمانکاری و مشاوره‌ای معدن و صنایع‌معدنی ایران در نمایشگاه ایران‌اکسپو حضور دارند آماده امضای تفاهم‌نامه و توافقات با شرکت‌های آفریقایی هستند.