۹۹ درصد از صنعت معدن توسط بخش خصوصی اداره می‌شود

۹۹ درصد از صنعت معدن توسط بخش خصوصی اداره می‌شود گروه معدن و زمین -رییس خانه معدن ایران گفت: می‌توانیم با قاطعیت بگوییم ۹۹ درصد از صنعت معدن کشور توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و در اختیار بخش خصوصی است. بنابراین انتظار ما این است که زیرساخت‌های صنعت معدن را که در برنامه ششم آمده […]

۹۹ درصد از صنعت معدن توسط بخش خصوصی اداره می‌شود

گروه معدن و زمین -رییس خانه معدن ایران گفت: می‌توانیم با قاطعیت بگوییم ۹۹ درصد از صنعت معدن کشور توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و در اختیار بخش خصوصی است. بنابراین انتظار ما این است که زیرساخت‌های صنعت معدن را که در برنامه ششم آمده فراهم کند تا در جهت اجرای فرمایشات مقام‌معظم‌رهبری بتوانیم به اهداف خود برسیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده محمدرضابهرامن در نشست خبری با ارایه آثار فعالیت بخش معدن در سال گذشته تصریح‌کرد: نظام بانکی در حمایت از بخش معدن کم کاری کرده است. بنابراین بخش خصوصی پیشنهاد تأسیس یک بانک تخصصی در حوزه معدن را ارایه داده است.

بهرامن ادامه داد: ما ۳ سال و نیم قبل نامه‌ای مبنی بر تأسیس بانک تخصصی معدن ارسال کردیم که بی‌نتیجه ماند. این نامه مجدداً در حال تهیه و ارسال برای بانک مرکزی است.

رییس خانه معدن ایران اظهارداشت که مشکلات بخش مالی و بانکی همچنان پابرجاست اما دیگر مانند گذشته برای شرکت‌ها خیلی پرهزینه نیست.

وی افزود: طی چند روز آینده نامه آمادگی بخش معدن برای تأسیس یک بانک تخصصی در این حوزه به دست رییس کل بانک مرکزی خواهد رسید.

پیشنهاد تأسیس بانک معدن با ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه

به گفته بهرامن این بانک با سرمایه اولیه ۶۰۰ میلیارد تومان آماده راه‌اندازی توسط بخش خصوصی است. البته دریافت مجوز این بانک منوط به مطرح شدن در شورای پول و اعتبار و تأیید این شورا است.

وی با اشاره به عدم توجه بانک صنعت و معدن به نیازهای معدنکاران و فعالان بخش معدن اظهارکرد: منابع بانک صنعت و معدن به سمت تأمین هزینه خرید هواپیما و ریل‌سازی و اتوبوس بی‌آرتی می‌رود و حمایت لازم برای فعالان بخش معدن از طریق این بانک دیده نشد.

رییس خانه معدن ایران افزود با تلاش‌های انجام شده، عوارض صادرات مواد معدنی فعلاً منتفی شد.

وی با بیان این‌که دو بخش معدن و محیط‌زیست مکمل یکدیگرند و نباید برای هم بازدارندگی داشته باشند، ادامه داد: وقتی همه می‌گویند معدنکار مخرب است، انگیزه کار برای ما هم کم می‌شود. انتظار ما از متولی بخش معدن دفاع از این بخش در برابر هجمه‌ها است. معدنکاران مستاجرند و متولی باید دفاع کند اما متأسفانه دفاع مناسبی را دریافت نکردیم.

وی اظهار کرد بعد از برجام رغبت سرمایه‌گذاران خارجی به سرمایه‌گذاری در بخش معدن ایران افزایش یافته است.

بهرامن خاطرنشان‌کرد که بخش معدن برای توسعه در پسابرجام نیاز به دستیابی به فناوری‌های جدید دارد و در این راستا همکاری با شرکت‌های خارجی اجتناب‌ناپذیر است.

به گفته رییس خانه معدن ایران شرکت‌های خارجی مانند ژاپنی‌ها، ایتالیایی‌‌ها و استرالیایی‌‌ها که روزی ما را در فهرست تحریم‌ها قرارداده بودند، امروز دیگر هیچ مانعی برای توسعه همکاری با ایران ندارند‌

وی خاطر نشان‌کرد واحدهای کوچک معدنی کشور در بحران جهانی کاهش قیمت مواد معدنی نتوانستند سرپا بمانند و دچار مشکلات زیادی شدند. دولت هم در اجرای تصمیمات حمایتی در این حوزه به موقع عمل نکرد.

بهرامن در ادامه نشست با اشاره به اقدامات دولت در خصوص کنسرسیوم مهدی‌آباد گفت: در ارزیابی از عملکرد دولت یازدهم باید بگویم در بخش‌هایی دولت یازدهم اقدامات مثبت و خوبی داشت اما در بخش تجمیع واحدهای کوچک و متوسط متأسفانه ما نمره خوبی کسب نکرد. بنابراین ما برای تولید مطلوب و دسترسی به بازارهای بزرگتر همچنان با مشکل مواجه هستیم.

وی تأکید کرد: در بخش سیمان قطعاً بازار داریم اما واحدهایی که با تکنولوژی روز پیش نرفته‌اند نمی‌توانند پاسخگوی بازار و تقاضا باشند.

به گفته بهرامن اشتباهی در محاسبات آماری بانک مرکزی در خصوص محاسبه رشد معدن رخ داد که تبعات منفی آن بخش معدن را درگیر کرد. متأسفانه اطلاعات اشتباه به بانک مرکزی دادند اما در پایان سال قبل این وضعیت با ارایه اطلاعات درست اصلاح شد.

رییس خانه معدن ایران با بیان این‌که ماده ۵۴ یک تصمیم غیرمنتظره بود، گفت: ماده ۵۴ می‌تواند امنیت سرمایه‌گذاری را در بخش معدن به شدت تهدید کند. امیدوارم مجلس در سال جدید تصمیم درستی در خصوص اصلاح ماده ۵۴ بگیرد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سهم معدن در رشد اقتصادی گفت: وقتی رشد ۸ درصدی برای سال ۹۶ دیده شده ما ناگزیر هستیم برای خودمان در بخش معدن رشد ۹ درصدی در نظر بگیریم تا سهم معدن در کل رشد اقتصادی را مثبت نگاه داریم