نازنین زمانیان- کتاب، یار مهربانی که در کشورمان آنچنان طرفدار ندارد! کافی است نگاهی به خانهها بیندازی تا متوجه شوی کشوری با هزاران سال تمدن و فرهنگ کمترین سبد را در طیف وسیع خانهها دارد! اینکه چرا کتابخوانی تا بدین حد در کشورمان جایگاهش را از دست داده، میتوانی آن را در برخورد روزانه افراد […]
نازنین زمانیان- کتاب، یار مهربانی که در کشورمان آنچنان طرفدار ندارد! کافی است نگاهی به خانهها بیندازی تا متوجه شوی کشوری با هزاران سال تمدن و فرهنگ کمترین سبد را در طیف وسیع خانهها دارد! اینکه چرا کتابخوانی تا بدین حد در کشورمان جایگاهش را از دست داده، میتوانی آن را در برخورد روزانه افراد جامعه با هم به نظاره بنشینی. با ظهور تکنولوژی و آمدن فضای مجازی نیز اوضاع از قبل خیلی بدتر هم شده است. مردم کشورمان نیز مثل اکثر کشورهای جهان سومی ساعتها گوشی به دست، اتفاقات جهان را از قاب گوشیهایشان به نظاره مینشینند تا اینکه تمایلی به کتاب خواندن داشته باشند. کتابخوانی با اجبار جور در نمیآید و شاید دلیل اصلی کتابزدگی ما، کتابهای درسی است که ذهنیت ما را برای کتابخوانی به شدت پایین میآورد. کافی است پای درددل معلمان بنشینی تا متوجه شوی خیلی عظیمی از کتابهای درسی نه فایدهای در زندگی ما دارند و نه میتوانند الگویی برای آینده جامعه باشند. در هر صورت یکی از تفریحات سالم هر آدمی کتاب است. با کتاب خواندن میتوانیم با دنیای اطرافمان بیشتر آشنا شویم و روزبهروز بر علم و دانشمان بیفزاییم. بسیار شنیدهایم که میگویند. کتاب بهترین دوست انسان است. آری راست میگویند چرا که کتاب دوستی است که از تنهاییها نجاتت میدهد، عاقلترت میکند و سرانجام تو نیز دوست خوب و فهمیده او خواهی شد. آدمها با هر کسی که دوست شوند رنگ و بوی او را به خود خواهند گرفت، چه بسا دوستی با کتاب که انسان را هوشمندتر میکند. البته خواندن هر کتابی هم مفید نیست، کتابی مفید است که با هر لحظه خواندن آن از جهل بهدور شویم و عاقلانه رفتار کنیم نه کتابی که مدتها وقت گرانبهایمان را برایش صرف کنیم و در نهایت به هیچ نکته مفیدی نرسیم.
برگزاری سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
به هر شکل هر سال در کشورمان نمایشگاه کتاب برگزار میشود تا لااقل ویترین فرهنگی کشورمان خالی نباشد. دیروز (دوشنبه) نشست خبری سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد. محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب، در این نشست خبری با اشاره به شعار این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، «برای ایران بخوانیم»، اظهار کرد: رابطه کتاب و خواندن با ایران رابطه باشکوهی است و کتاب جایگاه خود را دارد. هر دورهای از شأن و جایگاه از کتاب و خواندن غفلت کردیم، از شکوه دور شدیم. او تأکید کرد: میخواهیم حضور حداکثری صنف، فعالان نشر و مردم را داشته باشیم و برای این موضوع برنامههایی داریم. جوادی؛ گفت: افتتاحیه نمایشگاه کتاب ساعت ۹:۳۰ صبح روز چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت در نیمطبقه شبستان با حضور قالیباف؛ رئیس مجلس، برگزار میشود. آغاز رسمی نمایشگاه و افتتاح غرفه مهمان ویژه در ادامه اتفاق میافتد. همچنین مهدی اسماعیلیراد؛ معاون اجرایی نمایشگاه کتاب، با بیان اینکه تیم اجرایی با پایان تعطیلات در مصلی مستقر شد و تلاشهای شبانهروزی داشت، اظهار کرد: توانستیم با همکاری مصلی، بخش دانشگاهی و آموزشی را از طبقه سوم به طبقه همکف بیاوریم. هیچ بخشی را در چادر نخواهیم داشت و کلیه فعالیت ناشران در فضای مسقف خواهد بود. افزایش تقاضای ناشران باعث شده در بخش متراژها مشکل داشته باشیم که با گلهمندی ناشران همراه باشد و دلخوری دوستان را داشته باشیم. امیدوارم دوستان ببخشند. نگاه ما این بود که حضور حداکثری را داشته باشیم. گفتنی است؛ سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امامخمینی(ره)، و همچنین به صورت مجازی در https://book.icfi.ir برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه