رشد۱۶ درصدی قیمت گوشت قرمز در ۴ سال گذشته دولت یازدهم با استقرار خود در سال ۹۲ توانست با مهار نرخ تورم از رشد بیرویه قیمت گوشت قرمز نیز جلوگیری کند، در حالی که در دولتهای نهم و دهم قیمت گوشت قرمز ۵۱۰ درصد رشد پیدا کرده بود، در دوره ۴ساله دولت یازدهم این رشد […]
رشد۱۶ درصدی قیمت گوشت قرمز در ۴ سال گذشته
دولت یازدهم با استقرار خود در سال ۹۲ توانست با مهار نرخ تورم از رشد بیرویه قیمت گوشت قرمز نیز جلوگیری کند، در حالی که در دولتهای نهم و دهم قیمت گوشت قرمز ۵۱۰ درصد رشد پیدا کرده بود، در دوره ۴ساله دولت یازدهم این رشد تنها نزدیک ۱۶ درصد شده است.
به گزارش ایرنا، در دوره ۸ ساله دولت نهم و دهم (طی سالهای ۸۴ تا ۹۲) رشد قیمتها به گوشت قرمز محدود نشد و نرخ محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ، تخممرغ و ماهی نیز تحتتأثیر تورم لجام گسیخته این دوره، رشد جهشی را تجربه کردند.
با توجه به این که در تمام دنیا محصولات پروتئینی نقش بهسزایی در سبد خانوار دارد، دولتها تلاش دارند تا نرخ این محصولات افزایش چندانی نداشته باشد و تا حد امکان قیمتها را ثابت نگه دارند تا همه اقشار بتوانند از این محصولات بهرهمند شوند.
ایران نیز مستثنی از دیگر کشورها نیست، زیرا محصولات پروتئینی از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ متقاضیان زیادی برای مصرف دارد، اما با افزایش چشمگیر قیمتها عملاً برخی خانوارها دیگر قادر به مصرف این محصولات نیستند و سرانه مصرف در کشور ما نسبت به سالهای گذشته با کاهش روبهرو شده است.
این درحالیست که ایران در تولید گوشت مرغ و تخممرغ و ماهی مورد نیاز خودکفاست و تنها نزدیک ۱۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز خود را از طریق واردات تأمین میکند بنابراین این امر بیانگر آن است که به دلیل تولید داخلی محصولات پروتئینی نباید قیمت این محصولات تغییر چندانی مییافت.
آمارها نشان میدهد در سال ۱۳۸۴ احمدینژاد دولت را با نرخ تورم ۱۰٫۴ درصد تحویل گرفت و در سال نخست فعالیت خود آن را به ۱۱٫۹ درصد، در سال دوم به ۱۸٫۴ درصد و در سال سوم به ۲۵٫۴ درصد و در سال چهارم ۱۰٫۸ درصد رساند.
بنابراین در ابتدای دولت نهم (سال ۱۳۸۴) قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با استخوان ۵۱هزارریال؛ گوشت گاو و گوساله بیاستخوان ۴۵ هزار و ۸۰۰ ریال، گوشت مرغ ۱۴ هزارو۷۰۰ ریال و تخممرغ ۸هزار و ۹۰۰ ریال بوده است.
نرخ تورم در دولت دهم (سال ۱۳۸۹) با رشد ۱۲٫۴ درصد، سال ۹۰ با ۲۱٫۵ درصد، سال ۹۱ با ۳۰٫۵ درصد و سال ۹۲ با ۳۴٫۷ درصد رو به افزایش گذاشت.
بهطوری که در سال ۸۸ تا ۹۲ قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با استخوان به ۱۴۶ هزارو۷۲۰ریال، گوشت گاو و گوساله بیاستخوان به ۱۰۶هزارو۴۴۰ هزار ریال، گوشت مرغ ۳۰هزارو۵۴۰ ریال و تخممرغ به ۲۸هزارو۵۲۰ ریال رسید.
اما کابینه یازدهم در سال ۹۲ با تحویل گرفتن دولت با نرخ تورم ۳۴٫۷ درصد توانست با ایجاد رشد اقتصادی و مهار نرخ تورم این نرخ را به ۹ درصد برساند
به نحوی که در ابتدای سال ۹۲ قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با استخوان ۳۲۲ هزارو۲۳۰ ریال، گوشت گاو و گوساله بیاستخوان ۳۲۱ ریال، گوشت مرغ ۶۹ هزارو۴۰۰ ریال و تخممرغ ۹۳ هزارو۳۳۰ ریال بود.
با تلاشهای دولت یازدهم در تثبیت نرخها، در سال ۹۵ قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با استخوان به ۳۷۸۴ هزارو۳۸۰ ریال، گوشت گاو و گوساله بیاستخوان ۳۶۷ هزارو۶۲۰ ریال، گوشت مرغ به ۵۳هزارو۲۰۰ ریال و تخممرغ به ۸۶ هزارو۶۲۰ ریال رسید.
فرجام سخن، در دولت یازدهم با اجرای برجام و در اولویت قراردادن تحقق برنامههای اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری دولت یازدهم توانست تا حد ممکن با کاهش نرخ تورم از افزایش قیمت کالاهای مصرفی جلوگیری کند اما با وجود این که کماکان با رشد نامحسوسی مواجه بودیم اما بهطور کلی این افزایش با رشد جهشی قیمتها در دولت نهم و دهم قابل مقایسه نیست.
در واقع در سال ۱۳۸۴ نرخ هرکیلو گوشت گوسفندی ۵۱هزارریال، در سال ۹۲ به ۳۲۲ هزارو۲۳۰ بود که در سال ۹۵ به ۳۷۴ هزارو۳۸۰ ریال رسیده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.