حرکت آرام و پیوسته «ژان‌لوک ملانشون» به سمت کاخ الیزه

حرکت آرام و پیوسته «ژان‌لوک ملانشون» به سمت کاخ الیزه «ژان‌لوک ملانشون» فردی که تا چند هفته قبل کارشناسان شانس کمی برای وی برای پیروزی در دور اول انتخابات فرانسه متصور بودند هم اکنون به یکی از چهره‌های اصلی این رقابت‌‌ها تبدیل شده و نظرسنجی‌‌ها نیز حکایت از آن دارد که در صورت راهیابی وی […]

حرکت آرام و پیوسته «ژان‌لوک ملانشون» به سمت کاخ الیزه

«ژان‌لوک ملانشون» فردی که تا چند هفته قبل کارشناسان شانس کمی برای وی برای پیروزی در دور اول انتخابات فرانسه متصور بودند هم اکنون به یکی از چهره‌های اصلی این رقابت‌‌ها تبدیل شده و نظرسنجی‌‌ها نیز حکایت از آن دارد که در صورت راهیابی وی به دور دوم انتخابات می‌تواند بر «مارین‌لوپن» رهبر حزب راست افراطی جبهه ملی غلبه کند.

به گزارش مهر، این وضعیت در حالی است که فرانسه در هفته آینده شاهد برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه در روز ۲۳ آوریل (سوم اردیبهشت) برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود که هیچ‌کدام از نامزد‌‌ها نتوانند در این دور از انتخابات آرا لازم را به دست آوردند و در نهایت دو نامزدی که بیش‌ترین آرا را کسب کنند، در دور دوم انتخابات که ۷ ماه می‌(۱۷ اردیبهشت) برگزار می‌شود، به رقابت نهایی با یکدیگر خواهند پرداخت.

حرکت رو به جلوی آرام ملانشون

در حالی که در ابتدای این کارزار انتخاباتی چنین انتظاری نمی‌رفت، ملانشون اکنون به یک نامزد جدی تبدیل شده و پس از برگزاری دو مناظره تلویزیونی، توانسته است نظر ۲۰ درصد رأی‌دهندگان را جلب کند. به نظر می‌رسد او با مناظره‌ها و سخنرانی‌هایش، در قانع کردن رأی‌دهندگان موفق بوده است.

ژان‌لوک‌ملانشون از فرانسوافیون، نامزد حزب محافظه کار فرانسه و دارنده ۱۹ درصد نظر موافق رأی‌دهندگان پیشی گرفته و به دو نامزد اصلی یعنی امانوئل‌ماکرون، رهبر جنبش «به‌پیش» و مارین‌لوپن، رهبر حزب راست افراطی فرانسه که همراهی ۲۲ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌‌ها را با خود دارند، نزدیک شده است.

پیش‌بینی‌‌ها برای دور دوم انتخابات، خبر از پیشتازی امانوئل‌ماکرون می‌دهد و احتمال رسیدن او به جایگاه ریاست جمهوری را بسیار قوی می‌داند. با این وجود بنا بر برخی نظرسنجی‌ها، چنانچه ملانشون در کنار مارین‌لوپن، رهبر حزب راست افراطی فرانسه به دور دوم راه یابد، احتمال پیروزی ژان لوک ملانشون نیز وجود دارد.

نتایج آخرین نظرسنجی‌‌ها را می‌توان ضربه دیگری به فرانسوافیون خواند. او هم اکنون جایگاه چهارم را دارد و کمپین انتخاباتی‌‌اش به دلیل وارد شدن اتهاماتی همچون پرداخت از دارایی‌های عمومی به اعضای خانواده، چندان در جلب نظر رأی‌دهندگان موفق نبوده است.

خطر جدید در فرانسه

در این میان روزنامه اقتصادی لیزیکو چاپ فرانسه، ملانشون را «خطر جدید» در این کشور توصیف کرده است.

برنامه‌ای که ملانشون تبلیغ می‌کند، شامل افزایش فراوان هزینه‌های عمومی، خروج از ناتو و مذاکره مجدد درباره برخی از توافقنامه‌های فرانسه و اتحادیه اروپا است.

روزنامه آبزرور نیز در جدید‌‌ترین گزارش خود درباره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نوشت: خوش‌شانسی ژان‌لوک‌ملانشون نامزد جناح چپ انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، وی را به رقیب سرسخت فرانسوافیون نامزد جمهوریخواهان تبدیل کرده است.

حمایت از کاسترو و چاوز

در فاصله یک هفته‌ای باقیمانده تا آغاز دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه، نامزد جنبش چپ افراطی «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» در گفت‌و‌گو با نشریه «فرانس‌اوئست» به بیان توضیحاتی در خصوص حمایت خود از «هوگو‌چاوز» و «فیدل‌کاسترو» رهبران آمریکای لاتین پرداخت.

«ژان لوک‌ملانشون» در خصوص حمایت‌های خود از چاوز و کاسترو اعلام کرد: «من در شرایطی نظیر تحریم‌های آمریکا که این رهبران مورد حمله قرار گرفتند اقدام به حمایت از آنها کردم اما هرگز شیوه سیاسی حاکم بر کوبا را تأیید نمی‌کنم و قصد ایجاد کوبایی دیگر در فرانسه را ندارم. در خصوص حمایت از هوگو چاوز نیز باید بگویم که من در برابر تهاجم آمریکایی‌‌‌ها از وی حمایت کردم.»

انتقاد از حمله آمریکا به سوریه

گویا ملانشون با سیاست‌های استعمارگریانه در نبرد است و از همین رو اقدام اخیر آمریکا در حمله موشکی به سوریه را محکوم کرده و آن را به باد انتقاد گرفت.

وی حمله موشکی آمریکا به سوریه را اقدامی مجرمانه و غیرمسؤولانه و اشتباهی بزرگی خواند که به افزایش تنش‌‌‌ها ختم می‌شود.

سقوط لوپن صعود ملانشون

نکته پایانی آن‌که به نظر می‌رسد آن دسته از رأی‌دهندگان فرانسوی که هنوز تصمیم نهایی خود را درمورد نامزد مورد نظرشان اتخاذ نکرده‌اند کلید موفقیت نامزد‌‌ها در انتخابات هفته آینده باشند و در این میان خیز پارلمان اروپا برای لغو مصونیت لوپن به دلیل انتشار تصاویر مربوط به جنایات داعش موجب شده تا تردیدهایی در مورد وی در داخل فرانسه شکل بگیرد و همین امر موجب شده امیدها برای پیروزی ملانشون بیش‌تر شود.