تست پروازی هواپیمای سیمرغ تا سال آینده انجام می‌شود

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی معاونت علمی ریاست جمهوری، اعلام کرد: هواپیمای سیمرغ بر پایه پلتفرم موجود طراحی شده و تست پروازی آن تا سال آینده با همکاری سازمان وابسته به وزارت دفاع و یک شرکت دانش‌بنیان انجام می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین شکری؛ در نشست «اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه […]

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی معاونت علمی ریاست جمهوری، اعلام کرد: هواپیمای سیمرغ بر پایه پلتفرم موجود طراحی شده و تست پروازی آن تا سال آینده با همکاری سازمان وابسته به وزارت دفاع و یک شرکت دانش‌بنیان انجام می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین شکری؛ در نشست «اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی در سال ۱۴۰۴» گفت: همکاری در ساخت هواپیمای سیمرغ، از پروژه‌های مهم معاونت عملی که امسال پیگیری می‌شود، این هواپیما بر پایه یک پلتفرم موجود طراحی شده و پیش‌بینی می‌شود تست پروازی آن تا سال آینده، با همکاری سازمان مربوطه زیرمجموعه وزارت دفاع و یک شرکت دانش‌بنیان، جهت تدوین و اخذ استانداردهای لازم انجام شود. وی خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌ای نیز با شرکت‌های هواپیمایی خصوصی منعقد شده تا در صورت دریافت مجوزهای غیر نظامی، از این هواپیما در ناوگان خود استفاده کنند. شکری؛ بیان داشت: موضوع دیگر، پروژه طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره است که به‌عنوان یک پروژه دانشگاهی و پژوهشی تعریف شده است. هدف این پروژه صرفاً ساخت هواپیما در کوتاه‌مدت نیست، بلکه توسعه دانش فنی و ایجاد بستری برای فعالیت‌های دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه طراحی و پژوهش است تا در بلندمدت، دستاوردهای آن در بخش‌های مختلف صنعت هوایی به‌کار گرفته شود. وی تصریح کرد: پروژه‌های ساخت هواپیما به‌دلیل هزینه‌های بالا و نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین، ماهیتی بلندمدت دارند و نمی‌توان انتظار تحقق آن‌‌ها را در بازه‌های یک تا سه ساله داشت. از این‌رو، حمایت‌های گذشته از این پروژه تداوم خواهد یافت و برنامه‌ای بلندمدت با هدف بهره‌گیری از همکاری‌های بین‌المللی برای پیشبرد آن تدوین شده است.

تسری فناوری تولید انبوه واگن مترو به استان‌ها

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی معاونت علمی ریاست جمهوری، با بیان اینکه گسترش فناوری‌های مرتبط از مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، می‌گذرد، اظهار داشت: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: نخست، اجرای پروژه‌های بزرگ به‌منظور شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان پیرامون این پروژه‌ها که به رشد اقتصادی و توسعه فعالیت‌های آن‌‌ها منجر می‌شود و دوم، ایجاد پیوند میان پژوهش‌های علمی دانشگاهی با همکاری بنیاد علم ایران تا در کنار پروژه‌های کلان، ارتباط مؤثری بین صنعت و دانشگاه برقرار شود. وی یادآور شد: در سال ۱۳۹۸، با همکاری شهرداری تهران، متروی تهران و شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله مپنا، شرکت تهران و جهاد دانشگاهی، پروژه‌ای آغاز شد که خوشبختانه مرحله آزمایشی آن با موفقیت به پایان رسید و قرارداد تولید انبوه ۱۱۳ دستگاه واگن مترو در سال گذشته امضاء شد. به گفته شکری؛ امسال نیز با پیگیری شهرداری تهران، برنامه‌ریزی برای افزودن سه قطار مترو، براساس زنجیره تأمین داخلی ایجاد شده، در دستور کار قرار دارد. در این پروژه، سطح داخلی‌سازی قطارهای مترو از ۳۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد ارتقا یافته و حدود ۴۰ شرکت دانش‌بنیان و بخش‌خصوصی در آن مشارکت دارند که به شکل‌گیری چرخه‌ای اقتصادی پویا در این حوزه منجر شده است. وی ادامه داد: در ادامه این روند، برنامه داریم از فناوری توسعه‌یافته برای سایر شهر‌ها (با نیاز به پنج تا هشت واگن) نیز استفاده کنیم تا پروژه‌های مشابهی در شهرهایی مانند اصفهان و مشهد اجرا شود و امیدواریم امسال پروژه قطار پنج‌گانه اصفهان آغاز شده و شرکت‌های مرتبط در این زمینه فعالانه مشارکت کنند.