تأثیر مصرف روغن زیتون خام در حفاظت از سلامت کبد طبق نتایج یک مطالعه، ترکیب موجود در روغن زیتون فوق خام به شکل قابلتوجهی موجب کاهش علایم مقاومت انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود. به گزارش مهر، «هیدروکسی تیروزول» پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتیاکسیدانی […]
تأثیر مصرف روغن زیتون خام در حفاظت از سلامت کبد
طبق نتایج یک مطالعه، ترکیب موجود در روغن زیتون فوق خام به شکل قابلتوجهی موجب کاهش علایم مقاومت انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود.
به گزارش مهر، «هیدروکسی تیروزول» پلی فنول یافت شده در روغن زیتون فوق خام و تصفیه نشده، دارای خواص آنتیاکسیدانی بوده که نقش مهمی در سلامت دارد.
رودریگو والنزوئلا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیلی، در این باره میگوید: تحقیق ما نشان میدهد که در موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب، هیدروکسیتیروزول تأثیری حفاظتی بر کبد خواهد داشت.
مطالعه انجام شده بر روی موشها نشان داد هیدروکسی تیروزول قادر به کاهش آنزیمهای کبدی مرتبط با ایجاد عدم توازن در ترکیب اسیدچرب کبد، مغز، و قلب و همچنین افزایش فعالیت آنهاست.
والنزوئلا در ادامه افزود: «ما اثبات کردیم که این ترکیب میتواند نقش حفاظتی در مقابل فشار اکسایشی و ترکیب مضر اسیدچرب موجود در کبد، قلب و مغز ناشی از رژیم غذایی پرچرب داشته باشد.»
در این مطالعه به چهار گروه متشکل از ۱۲ تا ۱۴ موش، رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) یا رژیم غذایی کنترل (۱۰ درصد چربی)، همراه با مکمل ۵mg هیدروکسیتیروزول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۱۲ هفته داده شد و به برخی هم این مکمل داد نشد.
نتایج آشکار ساخت افزودن دوز نسبتاً پایین هیدروکسی تیروزول به رژیم غذایی قادر به برگرداندن تأثیر فشار اکسایشی مرتبط با بیماری کبد چرب بود. همچنین هیدروکسی تیروزول موجب افزایش سطح لیپوپروتیین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد شد.
با این حال محققان تأکید دارند این یافتهها باید بر روی انسانها هم به اثبات برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.