اوراق مشارکت ارزی برای کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها

مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد اوراق مشارکت ارزی برای کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها گروه بانک، بیمه، بورس- مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با بیان این که ۲۰ نوع اوراق بدهی امسال در بازار سرمایه ارایه خواهد شد، گفت: اوراق مشارکت ارزی نیز برای کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها منتشر می‌شود. به گزارش […]

مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد

اوراق مشارکت ارزی برای کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها

گروه بانک، بیمه، بورس- مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با بیان این که ۲۰ نوع اوراق بدهی امسال در بازار سرمایه ارایه خواهد شد، گفت: اوراق مشارکت ارزی نیز برای کمک به تأمین مالی بنگاه‌ها منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، حسن‌قالیباف‌اصل، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: بورس تهران امسال موضوع انتشار اوراق مشارکت ارزی را در دستور کار خود قرارداده که در صورت موافقت بانک مرکزی و به منظور تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی و همچنین ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاران به‌کار خواهیم گرفت.

وی به تقاضای پذیرش شرکت‌های دولتی در بورس اشاره کرد و گفت: در نظر است امسال ۲۰ شرکت در بورس درج و عرضه شود؛ همچنین ۲۰ نوع اوراق بدهی نیز در بازار عرضه خواهد شد.

حسن‌قالیباف‌اصل، مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران گفت: بورس تهران در پایان سال گذشته توانست با پذیرش ۲۳ شرکت جدید و درج نماد معاملاتی ۹ شرکت خصوصی و همچنین عرضه اولیه سهام ۷ شرکت در این بازار عملکرد مناسبی را به نمایش بگذارد.

وی با بیان این‌که در سال گذشته ۱۳ نوع اوراق بدهی در بازار منتشر شده است، گفت: سال گذشته ۵ صندوق قابل معامله در بورس عرضه شد و در عین حال در زمینه معاملات بر خط نیز بورس تهران شاهد رشد ۳۰ درصدی حجم این معاملات به ارزش بیش از ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود. در عین حال کدهای معاملاتی جدید صادر شده در سال گذشته به ۱۳۵ هزار کد معاملاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی رسیده است.

این مقام مسؤول با بیان این‌که متوسط نسبت قیمت بر درآمدی کل بازار سهام در پایان سال قبل به ۶٫۸ مرتبه رسید، عنوان کرد: طی سال قبل میزان افزایش درآمد شرکت‌ها در بورس تهران به ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.

به گفته وی هم‌اکنون هزار و ۶۱۷ ایستگاه معاملاتی در سراسر کشور وجود دارد که در ۱۲۳ تالار اختصاصی در تهران و ۱۵۲ تالار منطقه‌ای به سرمایه‌گذاران خدمت‌رسانی می‌کنند.

قالیباف از صدور ۲۶۰ کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی در سال گذشته خبر داد و گفت: با تجمیع این کد‌ها هم‌اکنون ۸۰۰ کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی در بورس تهران صادر شده است.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به افزایش سرمایه شرکت بورس از مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان به ۱۲۵ میلیارد تومان، گفت: انتشار اوراق بدهی ارزی یکی از ابزارهای تأمین مالی جذاب برای شرکت‌ها و در عین حال سرمایه‌گذاران است که از سوی بورس تهران همچنان در حال پیگیری و رایزنی با بانک مرکزی است.

وی افزود: تابلوی بازار بدهی ارزی در بورس تهران افتتاح و اعتبار پذیرش در بورس تهران به آن افزوده شود، رایزنی‌‌ها با بانک مسقط عمان برای راه‌اندازی این بازار بدهی جدی‌تر خواهد شد.

قالیباف با بیان این‌که در سال گذشته با وجود تورم تک‌رقمی اما هزینه تأمین مالی شرکت‌ها کاهش پیدا نکرد، خاطرنشان کرد: به دلیل بی‌انضباطی در بازار بین بانکی و نرخ سود بسیاری از پروژه‌های اقتصادی توجیه خود را از دست می‌دهند.

مدیرعامل بورس تهران با بیان این‌که در سال جاری حدود ۴۲ شرکت خصوصی در فرایند پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران قرار دارند، اظهار داشت: وضعیت بازار هم‌اکنون اجازه عرضه اولیه سهام را به بورس تهران نمی‌دهد و این درحالی است که عرضه‌های اولیه باعث بزرگ‌تر شدن ابعاد بازار سهام شده است.

به گفته وی در سال جدید عرضه ۱۰ صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران در دستورکار قرار گرفته و در عین حال برای عارضه‌یابی صنایع و شرکت‌های تولیدی و خدماتی و همچنین تغییر در نحوه بازگشایی و توقف نماد معاملاتی شرکت‌ها اقدام‌هایی صورت گرفته که در صورت افزایش اختیارات بورس‌‌ها می‌توان به افزایش نقدشوندگی سهام در بازار امیدوارتر بود.

قالیباف در مورد دلیل عدم بازگشایی نماد معاملاتی بانک صادرات گفت: در حال حاضر تصمیمی برای اخراج نماد معاملاتی بانک صادرات از بورس نیست و این درحالی است که با توجه به انجام رتبه‌بندی شرکت‌ها در اواخر اردیبهشت‌ماه و جابه‌جایی برخی شرکت‌ها در تالار‌ها و تابلوهای معاملاتی مختلف، اخراج نماد معاملاتی از بورس به‌سادگی ممکن نیست، به ویژه این‌که این نماد مختص به شرکت‌های بزرگ باشد.

 

مدیرعامل بورس تهران تصریح کرد: ناشر بانک صادرات درصورت ارایه اطلاعات درخواستی به سازمان بورس و رفع ابهامات قابلیت بازگشایی پیدا خواهد کرد.