مدیر سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس چهره بازار سرمایه امسال تغییر میکند مسعود طاهری- اجرای دامنه نوسان پویا، حذف حجم مبنا و بازنگری در قانون توقف و بازگشایی نمادها چهره بازار سرمایه کشور را کاملاً متحول خواهد کرد. به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، محمودرضاخواجهنصیر در حاشیه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه مدیرعامل تأمین […]
مدیر سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس
چهره بازار سرمایه امسال تغییر میکند
مسعود طاهری- اجرای دامنه نوسان پویا، حذف حجم مبنا و بازنگری در قانون توقف و بازگشایی نمادها چهره بازار سرمایه کشور را کاملاً متحول خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، محمودرضاخواجهنصیر در حاشیه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه مدیرعامل تأمین سرمایه آرمان در جمع خبرنگاران از حذف محدودیتها از بازارسرمایه را اتفاق بسیار مطلوبی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر شرکتهای کوچک در بازار پایه که شفافیت کمی دارند دامنه نوسان و حجم مبنا ندارند و شرکتهای بزرگتر محدودیتهای زیادی دارند در حالی که باید شرایط برعکس باشد.
مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه آرمان به بازنگری در قانون توقف و بازگشایی نمادها اشاره کرد و افزود: این عوامل در کنار یکدیگر چهره بازار را کاملاً متحول میکند. اختیاری کردن اعلام eps مشکلات توقفها و بازگشاییهای نماد را برطرف میکند و چهره بازار تغییر خواهد کرد.
مدیر سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس در ادامه از برنامهریزی برای راهاندازی صندوق تخصصی اوراق بهادار اسلامی گفت: برخی سهامداران ترجیح میدهند فقط در اوراق بهادار اسلامی سرمایهگذاری کنند.
وی در خصوص تأثیر حذف دامنه نوسان و حجم مبنا گفت: قرار است در سال جاری دامنه نوسان پویا اجرا شود که در شرایط جدید سهم اگر به سقف قیمتی برسد در همان لحظه با افزایش دامنه نوسان گره باز میشود. دامنه نوسان پویا نسبت به حذف کامل دامنه نوسان، ریسک کمتری را به بازار وارد میکند.
خواجهنصیری در پاسخ به پاسارگاد تحلیل درباره حضور شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه گفت: طی ماههای اخیر اقدامات گستردهای در این زمینه انجام شده و شرکت تأمین سرمایه آرمان از زمان عقد تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اقدامات مطلوبی برای توسعه شرکتهای هایتک انجام داده است.
مدیر سابق اداره نظارت بر بازارهای سازمان بورس از نهایی شدن فرایند ارزیابی چندین طرح مخاطرهپذیر برای سرمایهگذاری صندوقهای جسورانه خبر داد و گفت: در حال حاضر فرایند ارزیابی این طرحهای ریسکپذیر به مرحله نهایی رسیده و تا دو ماه آینده نتایج اعلام میشود.
وی همچنین با تأکید بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال جاری بیان کرد: توسعه و گسترش فعالیتهای صندوقهای جسورانه از جمله اقدامات قابل توجهی بوده که در راستای توسعه صنعت دانشبنیان و اشتغالزایی صورت گرفته است.
خواجهنصیری با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان نقش چشمگیری در ارتقای نوآوری تولیدات محصولات جدید بهبود فرایند تولید و در نهایت توسعه اقتصادی دارند، گفت: افزایش تعامل شرکتهای دانشبنیان و بازار سرمایه علاوه بر تأمین مالی مورد نیاز این شرکتها شرایط تأمین مالی آنها را پایدارتر میکند.
وی با تأکید بر اینکه حذف این محدودیتها اتفاق خوبی است، افزود: حذف چنین محدودیتهایی نقدشوندگی را بالا میبرد و میل به سرمایهگذاری در سهام افزایش مییابد.
به گفته وی براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، برای اولین بار صندوق تخصصی اوراق بهادار اسلامی را راهاندازی میکنیم، چراکه یکی از رویکردهایی که امروز در فضای سرمایهگذاری کشور وجود دارد، این است که برخی سرمایهگذاران علاقهمند هستند که سود اسلامی دریافت کرده و علاقهمند نیستند که سود بانکی دریافت کنند، بنابراین ترجیح میدهند که فقط در اوراق بهادار اسلامی سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: بر این اساس، بنا داریم صندوق پاداش سهامداری را برای اوراق بهادار اسلامی راهاندازی کنیم که این امر، باعث میشود یک محصول ویژه را برای کسانی که علاقهمند نیستند سود سپرده بانکی را در سرمایهگذاریهای خود دخیل کنند، داشته باشیم. البته این صندوق ناظر شرعی هم خواهد داشت که به زودی چارچوب صندوق اعلام و صندوق ویژه سرمایهگذاری اوراق بهادار اسلامی را راهاندازی کنیم. این در حالی است که در آییننامه صندوقهای سرمایهگذاری، اجازه اینکه تمام منابع به اوراق بهادار برده شود، وجود دارد، اما سقفی برای سپردهها وجود دارد.
مدیر سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در مقطع فعلی دو نکته اساسی وجود دارد که باید برای آن برنامهریزی کرد، یکسری از لحاظ شرعی علاقهمند به محصول هستند و برخی دیگر نیز نگران ریسک نقدشوندگی منابع در بانکها هستند که این صندوقها میتوانند پوششدهنده ریسک باشد، اکنون ظرفیت این کار در بازار سرمایه کشور وجود دارد. امروز فرصت این است که محصولات ویژهای برای بازار سرمایه فراهم کرده تا خود را از بازار بورس مبرا کنیم.
وی اظهار داشت: این اولین صندوقی است که صرفاً در اوراق بهادار سرمایهگذاری خواهد کرد و چارچوب مدیریت آن به نحوی است که در سپرده بانکی سرمایهگذاری نخواهد کرد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: در حوزه مدیریت دارایی، ۸ صندوق سرمایهگذاری از سوی این نهاد مالی مدیریت میشود که بر این اساس، بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت در اختیار این شرکت قرار دارد؛ ضمن اینکه در کنار مدیریت دارایی، علاوه بر اینکه نقش پررنگی را ایفا میکنیم، تلاش کردیم این موضوع را گسترش دهیم که در این رابطه، در حوزه بازارگردانی، صندوقهای بازارگردانی به عنوان یکی از اولویتها در سال گذشته مشخص شده است.
وی اظهار داشت: بر این اساس عملیات تأسیس ۴ صندوق بازارگردانی آغاز شده و دو صندوق به زودی آغاز بهکار خواهند کرد؛ به نحوی که برای بازارگردانی سهام معدن، یک صندوق در دستور کار قرار گرفته است که به زودی راهاندازی خواهد شد؛ ضمن اینکه صندوق بازارگردانی برای صندوق بازنشستگی کشوری نیز در حال برنامهریزی است که موافقت اصولی آن اخذ شده است.
خواجهنصیری از برنامهریزی برای ایجاد صندوقهای بازارگردانی در رستههای دیگر خبر داد و اظهار داشت: تجربه ما در صندوق بازارگردانی مس نشان داد که عملیات بازارگردانی سبب میشود که سهم دارای نوسانات کم باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.