جنجالی با عنوان «مناقصه صوری دانشگاه آزاد»؛ توهم یا واقعیت؟!

جنجالی با عنوان «مناقصه صوری دانشگاه آزاد»؛ توهم یا واقعیت؟! دانشگاه آزاد: آیا برگزاری مناقصه و درج آگهی در مطبوعات، بالا‌ترین تشریفات قانونی نیست؟ گروه دانش- چند روز پیش یکی از پایگاه‌های خبری مطلبی را منتشر کرد و مدعی شده بود که مسؤولان دانشگاه آزاد با ترک‌تشریفات قانونی و در اقدامی خلاف قانون، اقدام به […]

جنجالی با عنوان «مناقصه صوری دانشگاه آزاد»؛ توهم یا واقعیت؟!

دانشگاه آزاد: آیا برگزاری مناقصه و درج آگهی در مطبوعات، بالا‌ترین تشریفات قانونی نیست؟

گروه دانش- چند روز پیش یکی از پایگاه‌های خبری مطلبی را منتشر کرد و مدعی شده بود که مسؤولان دانشگاه آزاد با ترک‌تشریفات قانونی و در اقدامی خلاف قانون، اقدام به برگزاری یک مناقصه صوری برای هتل این دانشگاه کردند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، این خبرگزاری مدعی شده بود که هدف از این مناقصه اجاره هتل برای اسکان خدمه پروازی شرکت‌های هواپیمایی عنوان شده است.

همچنین در ادامه این خبرگزاری اعلام کرد: خبر‌ها حاکیست مسؤولان دانشگاه آزاد قبل از جمع‌آوری پاکت‌های شرکت‌‌کنندگان در این مناقصه، پیش‌نویس قرارداد با یک شرکت قبرسی که در ایران نمایندگی دارد را تهیه کرده و برای تأیید نهایی به دفتر حقوقی این دانشگاه ارسال کرده‌اند.

در آذرماه سال گذشته نیز واحدهای مستقر در این هتل که در محل واحد علوم و تحقیقات قرار دارد به یک ساختمان نیمه‌کاره منتقل شدند؛ این امر موجب نارضایتی کارکنان دانشگاه آزاد شده بود.

این اقدامات با تصمیم حمیدمیرزاده، رییس دانشگاه آزاد و معاون عمرانی این دانشگاه یعنی محسن‌هاشمی‌رفسنجانی پیگیری و انجام شده است.

گفته شده که مسؤولان دانشگاه آزاد برای این‌که اقدامات خلاف قانون آنها پوشیده بماند، به جای طرح این موضوع در کمیسیون معاملات دانشگاه آزاد، آن را در هیأت‌رییسه دانشگاه مطرح و تصویب کرده‌اند.

هتل فرهیختگان در نزدیکی جاده حصارک در شمال‌غرب تهران قرار دارد و دارای ۴۴۴۳۵ مترمربع متراژ، ۱۳ طبقه و ۳۴۷۲ مترمربع پارکینگ است.

اما اکنون دانشگاه آزاد اطلاعیه‌ای را در مواجهه با این خبر منتشر کرده است که به شرح زیر است:

در پی انتشار خبرهایی مجعول و برخاسته از تخیلات نویسنده در برخی رسانه‌ها علیه دانشگاه آزاداسلامی، روابط عمومی این دانشگاه در دو اطلاعیه جداگانه نسبت به تنویر افکار عمومی و ارایه پاسخ به این اخبار اقدام کرد.

شایان ذکر است، براساس پاسخ روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات حقوقی در خصوص انتشار این اکاذیب و افترا‌ها در دست اقدام است.

متن این دو جوابیه به شرح زیر است:

سرمایه‌گذاری واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق درآمد غیرشهری‌های و فعالیت‌های دانش‌بنیان بدون دخالت مدیران دانشگاه صورت می‌گیرد.

به اطلاع مخاطبین می‌رساند که یکی از خبرگزاری‌ها با انتشار خبری کذب و مجعول با عنوان «در دانشگاه آزاد چه خبر است؟ سرمایه‌گذاری میلیاردی شخصی با پول دانشجویان» در حالی اقدام به انتشار اکاذیب و افترا علیه دانشگاه آزاد اسلامی کرده که این خبر از اساس و پایه غلط و کذب محض است.

در حالت کلی شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌هایی هستند که مطابق قانون می‌توانند با حمایت دانشگاه‌ها به منظور تجاری‌سازی ایده‌ها و محصولات دانش‌بنیان اقدام کنند بر همین اساس در زمینه علوم دارویی نیز واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری بنیاد برکت که وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام‌خمینی(ره) است طرحی را تهیه کرده بود که در شورای امور اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی مطرح و مقرر شد براساس بررسی کارشناسانه این موضوع به‌کارگروه مربوطه ارجاع داده شود. بنابراین تاکنون هیچ‌گونه تصمیمی درمورد تولید دارو توسط واحد علوم دارویی با بنیاد برکت اتخاذ نشده است و مبنای این خبر از اساس غلط و غیرواقعی است.

لازم به ذکر است در این خبر که در خوشبینانه‌‌ترین حالت برآمده از تخیلات و توهمات نگارنده است آورده شده که «رییس دانشگاه آزاد بنا دارد از محل شهریه دانشجویان، سرمایه‌گذاری میلیاردی شخصی انجام دهد» این درحالی است که براساس بخشنامه ابلاغی توسط رییس دانشگاه آزاد اسلامی به شماره ۱۰۱۳۶۶/۱۰ مورخ ۱۹/۱۱/۹۳ سرمایه‌گذاری واحدهای دانشگاهی برای تحقق درآمد غیرشهری‌های و فعالیت‌های دانش‌بنیان بدون دخالت مدیران دانشگاه صورت می‌گیرد. در یکی از بندهای این بخشنامه آمده است: سهامدار شدن مدیران و مسؤولین و کارکنان دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت سهامدار حقیقی به مصلحت خود ایشان و دانشگاه نیست اما اعضای هیأت علمی دانشگاه که مسؤولیت اجرایی در دانشگاه ندارند و هم چنین فارغ‌التحصیلان دانشگاه می‌توانند در این شرکت‌ها سهامدار شوند. کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان هیچ‌گونه ارتباط اداری و استخدامی با واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی نداشته و دانشگاه نسبت به آنان تعهدی مالی، اداری و استخدامی و سایر تعهدات حقوقی را به هیچ وجه ندارد.

دانشگاه آزاد اسلامی به واسطه نشر اکاذیب، توهین، افترا و درج این مطلب خلاف واقع برای چندمین بار از این خبرگزاری طرح شکایت کرده که نتایج آن متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

همچنین در اطلاعیه دانشگاه آزاد اسلامی آمده است؛ جهت تنویر افکار عمومی و ذکر این نکات قابل ملاحظه است:

واگذاری با مناقصه هتل فرهیختگان

انتشار گزارشی مجعول در رابطه با واگذاری هتل فریختگان در برخی رسانه‌ها در آستانه انتخابات در حالی صورت می‌گیرد که تهیه‌کنندگان متن مذکور در حالی براساس توهمات خود اقدام به نشر اکاذیب و افترا علیه دانشگاه آزاد اسلامی کرده‌اند که حتی در همین متن نیز به بی‌اساس بودن ادعاهای خود اذعان کرده و قید برگزاری مناقصه را اعلام کرده‌اند و بازهم مدعی عدم رعایت تشریفات قانونی شده‌اند، از این برادران باید پرسید که آیا برگزاری مناقصه رسمی وبا درج آگهی در مطبوعات، بالا‌ترین تشریفات قانونی نیست؟

به اطلاع مخاطبان محترم این سایت می‌رساند، برای فراخوان سرمایه‌گذار جهت تجهیز و بهره‌برداری از هتل فرهیختگان که با موافقت اصولی سازمان میراث فرهنگی وگردشگری جهت تأمین فضای میزبانی گردشگری احداث گردیده است در سه نوبت آگهی مطبوعاتی منتشر گردیده است. در سال گذشته، سرمایه‌گذار با رعایت تشریفات قانونی به دانشگاه معرفی گردید.

با تصمیم مدیریت واحد علوم وتحقیقات، این هتل جهت کاربری اقامتی و اداری مورد نیاز داخلی دانشگاه در حال استفاده می‌باشد.

بخشی از واحدهای اداری دانشگاه که به‌صورت موقت در هتل فرهیختگان اقامت داشتند با تکمیل ساختمان آیت‌ا…هاشمی‌رفسنجانی در سال گذشته به این ساختمان منتقل گردیده‌اند و این ساختمان توسط ریاست محترم هیأت مؤسس دانشگاه جناب آقای دکتر ولایتی افتتاح گردید.

گزارش مذکور مصداق ضرب المثل «خسن و خسین هر ۳ دختران مغاویه‌اند» است، نه واگذاری صورت گرفته، نه مناقصه صوری و نه قرار است هتل فرهیختگان واگذار گردد.

 

با این حال امید داریم این رسانه بیش از پیش در جهت اطلاع‌رسانی صحیح و حرفه‌ای مبادرت ورزد و اخلاق حرفه‌ای را سرلوحه کار خود قرار دهد.