پروژه احداث سد «گابریک» به مناقصه میرود مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان ضمن تشریح طرح ساماندهی و احیای دشتهای میناب از خبر مناقصه سد گابریک رونمایی کرد. به گزارش مناقصهمزایده، هوشنگملایى، بیان داشت: ۱۶۰میلیمتر میانگین بارندگی در ۷ ماه سال آبی استان طی ۵۰ سال اخیر گزارش شده است، در حالی که میانگین بارش باران طی […]
پروژه احداث سد «گابریک» به مناقصه میرود
مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان ضمن تشریح طرح ساماندهی و احیای دشتهای میناب از خبر مناقصه سد گابریک رونمایی کرد.
به گزارش مناقصهمزایده، هوشنگملایى، بیان داشت: ۱۶۰میلیمتر میانگین بارندگی در ۷ ماه سال آبی استان طی ۵۰ سال اخیر گزارش شده است، در حالی که میانگین بارش باران طی ۷ ماه آبی امسال به ۲۴۲ میلیمتر رسیده است. در حاجیآباد ۱۷۹ درصد رشد بارندگی گزارش شده است.
وی با بیان اینکه علیرغم خشکسالی ۱۷ ساله در استان، غرب و شمال استان امسال بارندگی خوبی داشتهایم و سدها آبگیری شده است، عنوان کرد: رویکرد برنامه توسعه ششم تأمین ۳۰درصد آب شرب از طریق آبشیرینکنها است. در حال حاضر ۵درصد آب شرب در استان هرمزگان از طریق شیرینسازی آب دریا تأمین میشود که بیشتر مورد استفاده در صنایع و بعد شرب است.
ملایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از مجموع ۱۵ رودخانه در استان بر ۴ سد احداث شده است. همچنین احداث سد سرنی در محدوده میناب پیشرفت ۳۰ درصدی دارد که در سال ۹۷ آبگیری خواهد شد. همچنین سد گابریک در مرحله برگزاری مناقصه قرار دارد.
وی افزود: مطالعات بر روی سایر رودخانههای استان آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم طی ۵ سال آینده آبهای جاری در استان را کنترل کنیم. همچنین احداث سدهای کوچک در روستاها مدنظر است.
مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه طرح ساماندهی و احیای دشت میناب در دستور کار قرار دارد. بیان داشت: مساحت دشتهای میناب ۱۸ هزار هکتار است که ساماندهی ۱۱هزار هکتار در دستور کار است که یکی از طرحهای بزرگ استان به حساب میآید. قدمت کانالهای انتقال آب در دشت میناب به ۴۰سال گذشته برمیگردد. طرح مطالعاتی ساماندهی و احیا دشت میناب از سال گذشته آغاز شده است و در فاز اول دو هزار و ۵۰۰ هکتار در سال جاری ساماندهی میشود. برای ساماندهی ۱۱هزار هکتار از دشتهای میناب ۱۵۶میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی ادامه داد: جهادکشاورزی هرمزگان پس از اصلاح شبکههای انتقال آب در دشتهای میناب توسط آب منطقهای، شبکههای آبیاری تحت فشار در ۱۱هزار هکتار آغاز میکند. برای هماهنگی بیشتر یک مشاور مشترک انتخاب شده است. امسال با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان این پروژه آغاز میشود.
ملایی تبدیل کانالها به لوله، اصلاح باغات و اصلاح آبیاری باغات را از جمله طرحهای مشترک آب منطقهای و جهادکشاورزی در استان هرمزگان برای دشت میناب اعلام کرد و در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلات دشت میناب این است که هر ۱۰ هکتار یک آب بند دارد. یعنی تقریباً ۱۰هزار نفر صاحب دارد. و داشتن خرده صاحبها یک معضل جدی در ساماندهی و احیای دشتهای میناب است.
ملایی ابراز داشت: طرح انتقال آب از سد جگین در مرحله مطالعه است که برآورد اعتباری آن ۴۵۰میلیارد تومان است. اجرای این طرح میتواند جمعیت نزدیک به یک میلیون نفر را تحت پوشش قرار دهد و ۷۶میلیون متر معکب انتقال آب در این طرح پیشبینی شده است که ۶۰درصد شرب و ۴۰ درصد برای مصارف صنعتی خواهد بود. این طرح برای توسعه طرحهای سواحل مکران است. مکران هم توسعه جمعیت، صنعت و کشاورزی دارد.
مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان تصریح کرد: نوسازی خط اول انتقال آب میناب به بندرعباس آغاز شده است و عمر این خط ۳۵ سال است. طرح نوسازی از جلابی تا دوراهی میناب به طول ۳۰کیلومتر آغاز شده است. که عملیات اجرایی ۵کیلومتر به اتمام رسیده است. ۸۰میلیارد تومان پیشبینی اعتبار شده است. توسط ۴ پیمانکار انجام میشود.
وی افزود: خط انتقال اول میناب به بندرعباس ۶۰ کیلومتر است که ۳۰کیلومتر به دلیل بیشترین آسیب و حادثه نوسازی میشود.
ملایی خاطرنشان کرد: سد میناب با بارندگیهای امسال ۴۰درصد آبگیری شده است که معادل ۱۰۰میلیون متر مکعب است. در حال حاضر نیمی از تأمین آب شهر بندرعباس از سد میناب و نیم دیگر از سد شمیل تا ۱۰ ماه آینده مشکلی نداریم. و این فرصتی است تا پروژههای تأمین آب به اتمام برسد.
وی در مورد پروژه احداث سد گابریک بیان داشت: سد گابریک با حجم ۲۷۰میلیون متر مکعب ظرف ۴ سال آینده به بهرهبرداری میرسد و یکی از سدهای بزرگ استان است. این طرح در مرحله برگزاری مناقصه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.