قائممقام بانک مرکزی وضعیت بانکها چندان نگرانکننده نیست قائممقام بانک مرکزی با بیان اینکه نگران بروز بحران در سیستم بانکی نیستیم، گفت: ما شرایط بانکها را از دور و نزدیک رصد میکنیم و امیدواریم با ورود و آگاهی و تسلّطی که بانک مرکزی دارد، مشکل خاصی ایجاد نشود. اکبر کمیجانی در گفتوگو با فارس، در […]
قائممقام بانک مرکزی
وضعیت بانکها چندان نگرانکننده نیست
قائممقام بانک مرکزی با بیان اینکه نگران بروز بحران در سیستم بانکی نیستیم، گفت: ما شرایط بانکها را از دور و نزدیک رصد میکنیم و امیدواریم با ورود و آگاهی و تسلّطی که بانک مرکزی دارد، مشکل خاصی ایجاد نشود.
اکبر کمیجانی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که در شرایط فعلی نرخ سود سپرده در اغلب بانکها بهطور متوسط به بالای ۲۰ درصد رسیده و بانکهای غیردولتی و خصوصی در ۱۱ ماهه سال گذشته بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اضافه برداشت کردند، تا چه زمانی قرار است ادامه یابد و آیا فکر نمیکنید این وضعیت بانکها را با بحران مواجه کرده است، اظهار داشت: شرایط تنگنای مالی در سال گذشته وجود داشت و احساس میکنیم در ماههای آغازین سال ۹۶ سیستم بانکی و بازار پول به سمت تعادل و عادی شدن حرکت کند.
وی افزود: در عین اینکه مسأله را مدیریت میکنیم، انتظار داریم بانکها در جهت اصلاح نرخ سود و رفتن به سمت نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار در حرکت باشند و امیدواریم با اقداماتی که در دست بررسی داریم، این ثبات برگردد.
قائممقام بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که اقدامات در دست بررسی بانک مرکزی برای این مشکلات چیست، گفت: مدیریت فعالتری را نسبت به ماههای پایانی سال گذشته در بازار بین بانکی در پیش گرفتهایم، چون آن فشار تنگنای مالی در ماههای پایانی سال، تعدیل شده است.
وی تصریح کرد: احساس میکنیم باید قدرت عمل و مدیریت بهتری را در بازار بین بانکی داشته باشیم و اگر بانکها بتوانند در نرخهای بازار بین بانکی که هماکنون میانگین آن ۱۹ تا ۲۰ درصد است، نیازهایشان را برطرف کنند، بهطور طبیعی دیگر از بانک مرکزی اضافه برداشت نخواهند کرد.
کمیجانی اضافه کرد: با فعالتر شدن بازار بین بانکی نرخ سود سپرده و تسهیلات به نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار نزدیکتر خواهد شد.
مذاکره برای کنترل نرخ سود شرکتهای خودروساز
وی با اشاره به تورم ۹ درصدی در پایان سال ۹۵، گفت: تلاش میکنیم نرخ تورم در سال جدید تکرقمی باقی بماند و اگر احیاناً به خاطر نقدینگی انباشته سالهای گذشته تورم شروع به افزایش کند، حداکثر به ۱۰-۱۱ درصد خواهد رسید؛ هر چند که هدف اصلی ما تورم تکرقمی برای سال ۹۶ است.
این مسؤول ارشد بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود فروش اوراق اسناد خزانه و سپردهگیری شرکتهای بزرگ مانند ایران خودرو باعث افزایش نرخ سود در ۶ ماهه دوم سال گذشته شد، آیا چنین چیزی را قبول دارید، اظهار داشت: سهم اوراق و یا منابعی که شرکتی مانند ایران خودرو دریافت کرده زیاد نیست.
وی افزود: قبول دارم که نرخ سودی که تعیین میشود بر بازار پول اثرگذار است و در همین رابطه دو روز پیش با مسؤولان وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه داشتیم و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد یک کارگروهی این موضوع را ساماندهی کند تا در کنار تأمین مالی خودروسازان به روش پیشفروش و سایر روشها، نرخی تعیین شود که در تعامل با سیستم بانکی باشد.
کمیجانی با اشاره به آییننامه پیشفروش خودرو، تصریح کرد: در یکی از مواد این آییننامه برای پیشفروش نرخ حداقل تعیین کرده اما حداکثر تعیین نکرده است و مقرر شد این آییننامه اصلاح شود.
نگران بروز بحران بانکی نیستیم
قائممقام بانک مرکزی در واکنش به این سؤال که در شرایطی که چندین بانک با زیانهای شدید مواجه شدهاند و با مشکلات متعدد مالی و نقدینگی دستوپنجه نرم میکنند، آیا نگران بحران سیستم بانکی نیستید، گفت: خیر؛ ما شرایط بانکها را از دور و نزدیک رصد میکنیم و امیدواریم با ورود و آگاهی و تسلطی که بانک مرکزی دارد، مشکل خاصی ایجاد نشود.
بانکها مشکلات غیرقابل حلی ندارند
وی تأکید کرد: ۳۶ بانک و مؤسسه در کشور وجود دارد و شرایط ترازنامه و صورتهای مالی آنها متفاوت است، نوع فعالیتها هم تفاوتهایی دارد اما این معنای این نیست که بانکها با مشکلات غیرقابل حلی مواجه هستند.
موضوع بانکها چندان نگرانکننده نیست
کمیجانی با بیان اینکه بانک مرکزی تسلط کامل بر وضعیت بانکها دارد، ادامه داد: امیدواریم با همکاری دولت و مجلس این مسایل و مشکلات حل شود؛ من توصیه میکنم روی موارد دیگر و موضوعات دیگر سرمایهگذاری کنید، چون این موضوع چندان نگرانکننده نیست.
فرایند ادغام تعاونیهای اعتبار در مؤسسه کاسپین بهزودی پایان مییابد
قائممقام بانک مرکزی در خصوص آخرین وضعیت مؤسسه کاسپین، گفت: از ۸ تعاونی اعتبار، ۶ تعاونی بهطور کامل در کاسپین ادغام شدند و بررسی وضعیت مالی و ترازنامهای این ۶ تعاونی ادغامی شده نشان میدهد که اموال و داراییهای آنها پاسخگوی مطالبات است.
وی در خصوص نامه دبیر شورای نگهبان به بانک مرکزی در خصوص حل مشکلات سپردهگذاران کاسپین، اظهار داشت: ورود نهادهای دیگر به این موضوع در واقع تأکید بر سرعتبخشی به حل مشکل است و بانک مرکزی هم در تلاش است با مدیریت مناسب به وضعیت کاسپین سر و سامان دهد.
همه تلاش بانک مرکزی حفظ حقوق سپردهگذاران کاسپین است
کمیجانی اضافه کرد: هر چقدر این تعاونیهای اعتبار بیشتر با بانک مرکزی همکاری کنند تا مؤسسه کاسپین یکپارچه شود، سپردهگذاران هم زودتر تعیین تکلیف میشوند.
قائممقام بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که سپردهگذاران امیدوار باشند که به پولشان میرسند، گفت: انشاا…، همه تلاش بانک مرکزی این است که منافع سپردهگذار حفظ شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.