نرگس همتی- چند جعبه شیرینی، تعدادی مسئول و در نهایت یک کلنگ؛ اینها که جمع شوند یعنی قرار است در آینده پروژهای افتتاح شود! اما از این جمع خودمانی و مراسم کلنگزنی، هزاران پروژه به سرانجام نرسیده و به آفتی برای اقتصاد کشورمان تبدیل شدهاند. پروژههای نیمهتمام البته محصول یک دولت نبودهاند و در دولتهای […]
نرگس همتی- چند جعبه شیرینی، تعدادی مسئول و در نهایت یک کلنگ؛ اینها که جمع شوند یعنی قرار است در آینده پروژهای افتتاح شود! اما از این جمع خودمانی و مراسم کلنگزنی، هزاران پروژه به سرانجام نرسیده و به آفتی برای اقتصاد کشورمان تبدیل شدهاند. پروژههای نیمهتمام البته محصول یک دولت نبودهاند و در دولتهای مختلف، هزاران کلنگ بر زمین کشورمان فرود آمده اما همچنان به بهرهبرداری نرسیده است! کافی است در شهر و استان خود دور بزنید تا با انبوهی از پروژههای نیمهتمام برخورد کنید؛ مؤمنی؛ وزیر کشور، چند روز پیش تعداد پروژههای نیمهتمام در کشور را عدد ۷۰ هزار عنوان کرد! پروژههای مسکوتماندهای که نهتنها حرکت و رشد در مسیر توسعه اقتصادی را کُند کرده است، بلکه خود بیحساب و پایانناپذیر هزینه به دوش اقتصاد کشور میگذارند. پروژههایی که دولت، دیگر توان هزینه در مسیر ادامه حیات آنها را برای سالهای طولانی ندارد، کم نیست و هر ثانیه هزینه نگهداری همان پروژهها را پرداخت میکند. به خواب رفتهایم و سرمایههای نسلهای آینده و امروز را در سکوت محکوم به بیثمری کردهایم. این در حالی است که بازیابی و مطالعه دوباره این پروژهها به قطع موتور محرکی خواهد بود برای جهش جدی در مسیر تولید. کشور نیازمند تولید است. تولید اما رویایی نیست که با معادلات روی کاغذ تحقق پیدا کند. بیراه نیست اگر بگوییم تولید مهمترین، واقع بینانهترین و البته دستیافتنیترین شاخصی است که اقتصاد را به سرمنزل مقصود خواهد رساند. همواره در گپوگفتهای اقتصادی و در مسیر ایجاد تغییر و تحول در بستر اقتصاد کشور سخن از ایجاد اشتغال است، اما چارهاندیشی برای ایجاد اشتغال و بهرهمندی از سرمایههای فراموش شده کشور زیر بار بخشنامهها و سمینارهای متعدد دچار فراموشی شدهاند.
لزوم ورود بخشخصوصی
دولت چهاردهم هماکنون با انبوهی از مشکلات علیالخصوص ناترازیها دستوپنجه نرم میکند؛ در چنین شرایطی راهکار کاهش پروژههای نیمهتمام تنها از مسیر بخشخصوصی میگذرد. در واقع اجماع بخشخصوصی دارای سرمایه، مردم با سرمایههای خرد و البته دولت با در اختیار قرار دادن پروژههای از یاد رفته رونقی جدی به اقتصاد خواهد بخشید. این رونق در گروی باور به ظرفیتهایی است که وجود دارند و فراموش شدهاند. بر چشمان هیچ مسئول و فعال اقتصادی پنهان نیست که همواره بیم سرمایههای سرگردان و محل مناسب برای بهرهوری از این سرمایهها وجود دارد. از طرفی مردم به دلایل مختلف از جمله تأمین نیازهای خود به دنبال کسب سود هستند. با تحلیل هوشمندانه جمیع جهات، فرصت سرمایهگذاری سودآور را میتوان باور و البته اجرایی کرد. در همین رابطه، مویدحسینیصدر؛ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در گفتگو با باشگاه خبرنگارانجوان، گفت: در راستای تکمیل پروژههای نیمهتمام، دولت باید طرحهای نیمهتمامی که میتواند به مردم واگذار کند را از همان ابتدا به مردم واگذار کند تا مشارکت بخشخصوصی نیز در کشور فعال شود. در راستای تکمیل پروژههای نیمهتمام، دولت باید طرحهای نیمهتمامی که میتواند به مردم واگذار کند را از همان ابتدا به مردم واگذار کند تا مشارکت بخشخصوصی نیز در کشور فعال شود. همچنین دولت میتواند با ایجاد جذابیت برای بخشخصوصی مردم را در این مسیر سوق دهد. باید طرحهای نیمهتمام را اولویتبندی کنیم و براساس اولویتبندی و ضرورت، طرحهای نیمهتمام را به اتمام رسانیم.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه