وزیر نیرو اعلام کرد

۲ برابر شدن ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی طی ۷ ماه

وزیر نیرو، گفت: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در هفت ماه گذشته نزدیک به دو برابر افزایش یافته است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، عباس علی‌آبادی؛ با تأکید بر اینکه هدف و اولویت‌ دولت و وزارت نیرو تسهیل فعالیت بخش‌خصوصی در توسعه تجدیدپذیر‌ها و مشارکت هرچه بیشتر این بخش است در این زمینه بهبود […]

وزیر نیرو، گفت: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در هفت ماه گذشته نزدیک به دو برابر افزایش یافته است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، عباس علی‌آبادی؛ با تأکید بر اینکه هدف و اولویت‌ دولت و وزارت نیرو تسهیل فعالیت بخش‌خصوصی در توسعه تجدیدپذیر‌ها و مشارکت هرچه بیشتر این بخش است در این زمینه بهبود فضای کسب‌وکار برای این فعالان در دستور کار قرار گرفته افزود: بر همین اساس عرضه برق تجدیدپذیر‌ها در تابلوی برق سبز عملیاتی شده است. علی‌آبادی؛ از تلاش برای توسعه نیروگاه‌های بادی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق خبر داد. وی خاطرنشان کرد: همچنین وزارت نیرو پروانه‌های صادر شده برای کسانی که اقدام به احداث نیروگاه نکرده‌اند را باطل خواهد کرد. وزیر نیرو، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را از اولویت‌های جدی دولت چهاردهم دانست و ادامه داد: شتاب‌گیری در این حوزه در دستور کار جدی دولت چهاردهم قرار دارد. وی خاطرنشان کرد: حل مشکل ناترازی برق نیازمند حمایت‌های ویژه و برنامه‌ریزی منسجم است؛ با توجه به افزایش نقش انرژی برق در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور‌ها و روند فزاینده مصرف، لازم است اقدام‌های توسعه‌ای ویژه‌ای در این بخش اجرایی شود. وزیر نیرو، درباره اهمیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: تعاریف جدید ارائه‌شده توسط نهادهای بین‌المللی بر نقش پررنگ انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده جهان تأکید دارند و ایران نیز باید همگام با این تحولات اقدام‌های گسترده‌ای در این حوزه انجام دهد. علی‌آبادی؛ ادامه داد: در حال‌حاضر ۵۹.۱ درصد برق جهان از منابع فسیلی و ۴۰٫۹ درصد آن از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود. پیش‌بینی‌‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در جهان به ۵۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید؛ این موضوع به‌روشنی نشان می‌دهد که ایران نیز باید گام‌های جدی و پرسرعتی را در این مسیر ‌بردارد. وی توسعه ذخیره‌سازهای انرژی را مکمل اصلی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و افزود: بدون توجه به زیرساخت‌های ذخیره‌ساز انرژی، توسعه تجدیدپذیر‌ها با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد. به‌ویژه در ساعات کم‌‌باری، ذخیره‌ساز‌ها می‌توانند نقشی کلیدی در پایداری شبکه و کاهش ناترازی ایفا کنند. وزیر نیرو، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برنامه‌ مطالعاتی ویژه‌ای را در حوزه هیدروژن سبز نیز آغاز کرده و این فناوری می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای آینده‌نگرانه در سیاست‌های انرژی کشور نقش‌آفرین شود. وی خاطرنشان کرد: امکان احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، راه‌اندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع از طریق تهاتر، توسعه مزارع تجدیدپذیر برای استخراج قانونی رمزارز و استفاده از ظرفیت ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف از جمله اقدام‌های وزارت نیرو برای تسهیل توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. وزیر نیرو، درباره رشد ظرفیت منصوبه تجدیدپذیر‌ها در دولت چهاردهم، ادامه داد: در حال‌حاضر ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۷۱۰ مگاوات رسیده که ۵۱۴ مگاوات از آن معادل ۴۴ درصد کل ظرفیت موجود، در ۱۰ ماه گذشته و در دولت جدید وارد مدار شده است.

رایزنی‌های گسترده با کشورهای قطر، امارات و عمان برای افزایش تبادل انرژی

علی‌آبادی؛ همچنین در بازدید سخنگو و اعضای شورای اطلاع‌رسانی دولت از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور، اظهار داشت: ساختار شبکه برق کشور قابل مقایسه با هیچ یک از کشورهای منطقه نیست و از لحاظ فنی و مهندسی در سطح بسیار پیشرفته و قابل قبولی است. وی ادامه داد: مدیریت شبکه برق کشور با توجه به شرایط اقلیمی کشور، خشکسالی، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور و سایر چالش‌های تأمین برق با تمام توان در حال انجام است، در عین حال به دلیل مسائل ریشه‌ای صنعت برق که در ناترازی موجود نمود یافته با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند. وزیر نیرو، خاطرنشان کرد: تعامل با سایر کشور‌ها را مفید، لازم و ضروری می‌دانیم و در تلاش هستیم با افزایش اینرسی شبکه و حفظ تعادل ارتباط الکتریکی با کشورهای منطقه از بروز حوادثی مانند فروپاشی شبکه که در برخی از کشورهای اروپایی مانند کشور اسپانیا رخ داد جلوگیری کنیم، لذا در حال‌حاضر، به منظور افزایش و توسعه تبادلات برون مرزی، رایزنی‌های گسترده‌ای با کشورهای قطر، امارات و عمان برای افزایش تبادلات انرژی برق در حال انجام است. در ادامه اردشیر مذکوری؛ مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، گفت: ناترازی شبکه برق به دلیل عدم وجود تعادل بین تولید و مصرف رخ می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: فعالیت مدیریت شبکه برق کشور که قلب تپنده آن مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور است به صورت شبانه‌روزی با حضور متخصصین این مرکز با برنامه‌ریزی دقیق، نظارت مستمر و کارآمدی جمعی پرسنل این مرکز در حال انجام است. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق، ادامه داد: همزمان با مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور، مراکز کنترل شبکه برق در ۱۴ مرکز استان کشور نیز در حال فعالیت شبانه‌روزی هستند. مذکوری؛ با بیان اینکه کشور ایران با همه کشورهای دارای مرز خاکی تبادل برق دارد، گفت: تبادلات برون‌مرزی با کشورهای همسایه علاوه بر کشورهای ترکمنستان و ارمنستان که بیش‌ترین سهم واردات برق را دارند با کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه و آذربایجان در جریان است که در حال‌حاضر به دلیل تأمین انرژی مورد نیاز داخل کشور، صادرات برق به حداقل میزان خود رسیده است.