چالش تأمین مالی نیروگاه‌های تولید پراکنده

چالش تأمین مالی نیروگاه‌های تولید پراکنده مجری طرح تولید پراکنده و انرژی‌های نو توانیر با بیان این‌که در حال حاضر ظرفیت نصب نیروگاه‌های تولید پراکنده و مقیاس کوچک کشور ۹۳۳ مگاوات یعنی کم‌تر از دو درصد است، گفت: تا پایان سال جاری ۲۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت این نوع از نیروگاه‌ها در سبد تولید برق […]

چالش تأمین مالی نیروگاه‌های تولید پراکنده

مجری طرح تولید پراکنده و انرژی‌های نو توانیر با بیان این‌که در حال حاضر ظرفیت نصب نیروگاه‌های تولید پراکنده و مقیاس کوچک کشور ۹۳۳ مگاوات یعنی کم‌تر از دو درصد است، گفت: تا پایان سال جاری ۲۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت این نوع از نیروگاه‌ها در سبد تولید برق کشور افزوده شود.

پرستو نریمیسا در گفت‌وگو با فارس با اشاره به این‌که مهم‌ترین چالش برای گسترش نیروگاه‌های تولید پراکنده تأمین منابع مالی توسط بخش خصوصی است گفت: احداث مولدهای مقیاس کوچک شامل موتورهای گاز سوز با هدف کاهش تلفات و افزایش راندمان در نزدیکی مصارف شبکه از سال ۱۳۸۷ در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.

وی افزود: بر این اساس در چارچوب ضوابط و مقررات جهت جلب مشارکت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب وکار شرکت توانیر و شرکت‌های زیرمجموعه نسبت به عقد قرارداد خریدتضمینی مبادرت کرده‌اند که در این راستا ۴۲۰۰ مگاوات توسط واحدهای استانی وزارت نیرو پروانه احداث صادر شده است. از این تعداد ۳۵۰۰ مگاوات منجر به عقد قرارداد خرید تضمینی برق شده و تاکنون ۷۱۷ مگاوات نیروگاه مولد مقیاس کوچک در ۹۶ ساختگاه به بهره‌برداری رسیده‌اند.

 

نریمیسا خاطرنشان کرد: در مجموع ظرفیت تولید پراکنده کشور ۹۳۳ مگاوات است که از این میان ۷۱۷ مگاوات با توانیر قرارداد خرید تضمینی برق دارند و الباقی به میزان ۲۱۶ مگاوات توسط صنایع جهت تأمین برق واحدهای تولیدی خود احداث شده‌اند.