تأمین قطعه ترفند چینی‌‌‌ها برای ساکت کردن مناقصه‌گزار ایرانی

تأمین قطعه ترفند چینی‌‌‌ها برای ساکت کردن مناقصه‌گزار ایرانی رییس هیأت مدیره سندیکای برق گفت: نگرانی اصلی ما در صنعت برق این است که بی‌برنامگی و کمبود بودجه دولتی منجر به این شود که بخواهند مشکلات را از طریق واردات حل کنند و تیر خلاص را به صنعت برق بزنند. علیرضا کلاهی‌صمدی از «آشفته بازار» […]

تأمین قطعه ترفند چینی‌‌‌ها برای ساکت کردن مناقصه‌گزار ایرانی

رییس هیأت مدیره سندیکای برق گفت: نگرانی اصلی ما در صنعت برق این است که بی‌برنامگی و کمبود بودجه دولتی منجر به این شود که بخواهند مشکلات را از طریق واردات حل کنند و تیر خلاص را به صنعت برق بزنند.

علیرضا کلاهی‌صمدی از «آشفته بازار» تأمین موارد اولیه برخی از صنایع از جمله صنعت برق خبر داد و اظهار کرد: بعد از گذشت چند ماه کماکان شاهد ادامه تنش‌های جدی در بازار تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع مختلف از جمله صنعت برق هستیم، درحال حاضر کمبود عرضه مواد اولیه بسیار جدی است و مصرف‌کنندگان را دچار چالش‌های مهمی کرده و باعث ایجاد رقابت‌های ناسالم در بورس و افزایش قیمت شده است و همگی اینها برنامه‌ریزی برای قراردادهای بزرگ را غیرممکن کرده است.

وی در ادامه با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای حل این مشکل از سال گذشته، افزود: هنوز پاسخ جدی به نامه‌نگاری‌های صورت گرفته با مسؤولان مختلف دریافت نشده است، البته دکترشریعتمدار، معاون رییس‌جمهور پیگیری‌هایی انجام داده‌اند و ما از طریق اتاق ایران و تشکل‌های مربوطه بسته‌ای را آماده کرده‌ایم و حداقل خواسته ما لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد اولیه و خام از کشور است و در فاز بعدی عدم بازپرداخت مالیات ارزش‌افزوده به صادرات اینهاست.

رییس سندیکای برق در ادامه به نگرانی اصلی صنعت برق در ارتباط با قراردادهای جدید با شرکت‌های خارجی اشاره کرد و گفت: نگرانی اصلی ما در صنعت برق این است که بی‌برنامگی و کمبود بودجه دولتی منجر به این شود که بخواهند مشکلات را از طریق واردات حل کنند و تیر خلاص را به صنعت برق بزنند. صنعتی که به دنبال عدم پرداخت مطالبات و نبود کار به دلیل منابع و بودجه‌های دولتی در این چند سال آسیب دیده است‌.

وی با اشاره به این‌که این نگرانی بسیار جدی است و در قراردادهای جدید این چالش دیده می‌شود، گفت: الان مثلاً در قرارداد جدیدی که برای ۶۷ پست برق بسته شده این را می‌بینیم؛ هیچ فاینانسر خارجی دولتی نمی‌آید ما را فاینانس کند و در واقع می‌خواهند جنس خودشان را بفروشند و این در قراردادهایی که با چینی‌‌‌ها و کشورهای شرق‌آسیا بسته می‌شود نسبت به اروپایی‌‌‌ها بیش‌تر دیده می‌شود، اروپایی‌‌‌ها حداقل در قراردادهایشان صادقانه برخورد می‌کنند و به موضوعات می‌پردازند ولی در قرارداد با کشورهای شرق آسیا از جمله چینی‌‌‌ها این کم‌تر دیده می‌شود.

 

کلاهی‌ ادامه ‌داد: می‌بینیم شرقی‌‌‌ها در قرارداد‌‌ها می‌زنند ۷۰ درصد تأمین قطعات و… از شرکت‌های ایرانی تا مناقصه‌گزار و معترض را ساکت کنند ولی در زمان اجرا شاهدیم که به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند، مثلاً الان در یک قرارداد به یک تابلوساز ایرانی گفته‌اند ما تمام تجهیزات را وارد ایران می‌کنیم از چین و شما اینجا وصل کردن آنها را انجام دهید، آیا اسم این می‌شود تأمین مواد اولیه از ایران؟‌