شفافیت اطلاعات کشاورزان با راه‌اندازی یک سامانه جدید

شفافیت اطلاعات کشاورزان با راه‌اندازی یک سامانه جدید کلاس آموزشی توجیهی اجرای طرح قیمت تضمینی در استان کرمانشاه با حضور نماینده‌های دو استان کرمانشاه و کردستان برگزار شد. به گزارش مناقصه‌مزایده از روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران، در این کلاس آموزشی، سامانه اطلاعات کشاورزان به آنها معرفی و همچنین نحوه فرایند معاملات […]

شفافیت اطلاعات کشاورزان با راه‌اندازی یک سامانه جدید

کلاس آموزشی توجیهی اجرای طرح قیمت تضمینی در استان کرمانشاه با حضور نماینده‌های دو استان کرمانشاه و کردستان برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده از روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران، در این کلاس آموزشی، سامانه اطلاعات کشاورزان به آنها معرفی و همچنین نحوه فرایند معاملات گواهی سپرده کالایی و فیزیکی در بورس کالای ایران به کشاورزان آموزش داده شد.

در سامانه اطلاعات کشاورزان، اطلاعات شناسایی، شماره حساب بانکی، سطح زیر کشت محصولات و همچنین پیش‌بینی تولید کشاورزان توسط کاربران مراکز خدمات کشاورزی وارد شده و پس از تأیید مدیریت شهرستان و استان به بورس کالای ایران ارسال می‌شود. بورس کالا نیز در روند معاملات از این داده‌ها استفاده می‌کند و به این ترتیب در جریان عرضه‌ها، معاملات و همچنین پرداخت وجه معاملات به حساب کشاورزان مشکلی بروز نخواهد کرد. از طرفی وزارت جهاد کشاورزی نیز از اطلاعات کشاورزان برای پرداخت مابه‌التفات قیمت کشف شده در بورس با قیمت تضمینی استفاده خواهد کرد؛ به این ترتیب طی تعامل بورس کالای ایران و وزارت جهاد کشاورزی، این اطلاعات در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد گرفت و در شناسایی کشاورزان و پیش برد اهداف اجرای سیاست‌های حمایتی مؤثر خواهد بود.

همچنین بورس کالا برای کشاورزان استان‌هایی که به شیوه گواهی سپرده محصولات را عرضه خواهند کرد، کد بورسی صادر می‌کند و از داده‌های سامانه اطلاعات کشاورزان برای تسویه معاملات استفاده خواهد کرد.

گفتنی است علاوه بر معرفی سامانه اطلاعات کشاورزان در این کلاس آموزشی، فرایند معاملات گواهی سپرده کالایی همچون چگونگی تحویل محصولات به انبارهای تحت پذیرش و نظارت بورس کالا و عرضه محصولات در بورس و همچنین نحوه معاملات فیزیکی و تحویل محصولات کشاورزان به شرکت پشتیبانی امور دام توضیحات کاملی ارائه شد.

براساس این گزارش، از سال ۹۵ طرح قیمت تضمینی جو و ذرت به‌طور رسمی جایگزین خرید تضمینی این دو محصول از سوی دولت شد که در سیاست قیمت تضمینی، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی می‌توانند محصولات خود را به جای فروش به دولت، در بورس کالای ایران عرضه کنند و در صورت کاهش قیمت بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلام‌ شده از سوی دولت، مابه‌التفاوت آن توسط دولت به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود. با اجرای این طرح، عمده وجه معاملات به کشاورزان می‌رسد و مابقی از سوی دولت ظرف مدت کوتاهی به حساب آنها واریز می‌شود. علاوه بر این در جریان اجرای طرح قیمت تضمینی، هزینه‌های دولت کاسته می‌شود، اطلاعات کشاورزان و حجم تولیدات شفاف می‌شود و با کاهش میزان واسطه‌گری در بازار محصولات کشاورزی، قیمت محصولات منصفانه و به صورت شفاف کشف می‌شود.

 

لازم به ذکر است، دوره‌های آموزشی اجرای طرح قیمت تضمینی تاکنون در تهران، البرز، خوزستان، فارس، ایلام، چهارمحال‌وبختیاری، قم، اصفهان و کردستان و کرمانشاه برگزار شده است.