معاون سازمان محیطزیست فرسایش ۱۶ میلیونی سالانه خاک در کشور معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست با تأکید بر آلودگی خاک در ایران گفت: به دلیل مصرف بیرویه سموم و کود محصولات کشاورزی تولیدشده کشورمان آلوده است. به گزارش فارس، سعید متصدی، معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست در همایش روز زمین پاک که در […]
معاون سازمان محیطزیست
فرسایش ۱۶ میلیونی سالانه خاک در کشور
معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست با تأکید بر آلودگی خاک در ایران گفت: به دلیل مصرف بیرویه سموم و کود محصولات کشاورزی تولیدشده کشورمان آلوده است.
به گزارش فارس، سعید متصدی، معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست در همایش روز زمین پاک که در محل سازمان محیطزیست برگزار شد، با اشاره به شعار امسال این روز «باهم، برای زمین پاک» گفت: ما به دنبال این هستیم که با هم به زمین پاک برسیم، اما متأسفانه درباره محیطزیست آنچنان که باید انتظار داریم به نتیجه نمیرسیم؛ چراکه قاعده باهم بودن را رعایت نمیکنیم.
وی با بیان اینکه آب، خاک، منابع طبیعی و حیات وحش باید با مشارکت عمومی حفظ شود، گفت: یکی از مسایلی که در سالهای گذشته از چشم ما مغفول مانده است، مسأله خاک است.
متصدی افزود: ما همیشه به دنبال هوای پاک هستیم و توجهی به آلودگی و فرسایش خاک نداریم.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیطزیست فرسایش خاک در ایران را بیش از ۱۶ میلیون تن در سال عنوان کرد و اظهار داشت: متوسط جهانی فرسایش خاک در جهان چیزی حدود ۷-۸ میلیون تن است.
به گفته وی حتی اگر بهترین و پاکترین آبها به زمینهای کشاورزی برسد، به دلیل آلودگی خاک محصولات مصرفی ما آلوده است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۴۶ در خصوص باقیمانده سموم در مواد غذایی، قانون تدوین شده است، گفت: باید به سمت پایش و کاهش سموم و کود برویم، اما متأسفانه در حال حاضر برای مصرف سموم یارانه تعلق میگیرد.
متصدی اظهار داشت: در تلاش هستیم شهرهای پاک داشته باشیم، اما تراکم جمعیت و ساختوسازهای بیرویه و تخریب روستاها فشار زیادی بر یک گستره محدود خاک با جمعیت بسیار زیاد میآورد.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیطزیست با تأکید بر اینکه ما برای حفظ سرزمین خود خونهای بسیاری دادهایم، گفت: وقت آن رسیده است که برای حفظ خاک سرزمینمان هم تلاش کنیم.
وی از تهیه اطلس آلایندههای خاک و برنامه بررسی وضعیت مواد غذایی خاک از سوی این سازمان خبر داد و گفت: علیرغم مصرف زیاد کود، مواد آلی خاک کشور ما بسیار فقیر است که این نشانگر مصرف بیرویه بسیاری از موادی است که نمیتوانند به پایداری منابع ما کمک کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.