افزایش خانوارهای تک‌نفره در ایران

افزایش خانوارهای تک‌نفره در ایران معاون مرکز آمار ایران از افزایش خانوارهای تک نفره به دلیل بالارفتن تعداد افراد مجرد در کشور خبر داد و گفت: طی ۳۰ سال آینده جمعیت سالمند ایران رو به افزایش بوده و به بحران تبدیل می‌شود. علیرضا زاهدیان در گفت‌و‌گو با مهر گفت: مطابق سرشماری سال ۹۰ در ایران، […]

افزایش خانوارهای تک‌نفره در ایران

معاون مرکز آمار ایران از افزایش خانوارهای تک نفره به دلیل بالارفتن تعداد افراد مجرد در کشور خبر داد و گفت: طی ۳۰ سال آینده جمعیت سالمند ایران رو به افزایش بوده و به بحران تبدیل می‌شود.

علیرضا زاهدیان در گفت‌و‌گو با مهر گفت: مطابق سرشماری سال ۹۰ در ایران، بعد خانوار ۳٫۵ بوده که در حال حاضر به ۳٫۳ رسیده که در عین حال، جمعیت کشور نیز ۷۹ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۲۷۰ نفر ثبت شده است که بر این اساس، نرخ رشد جمعیت از ۲۹٫۱ درصد سرشماری سال ۹۰ به ۲۴٫۱  درصد در سرشماری سال ۹۵ رسید.

معاون طرح‌های آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران افزود: در این میان، نسبت جنسی از ۱۰۲ به ۱۰۳ رسید و تعداد خانوارهای کشور نیز از ۲۱ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۶۴۷ به ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۳۵ رسیده است که بر این اساس، بالا‌ترین نرخ رشد جمعیت مربوط به استان خراسان‌جنوبی با عدد ۳٫۰۲ درصد و کم‌ترین مربوط به استان همدان با رقم ۰٫۲۱- درصد بوده است.

وی تصریح کرد: به‌طور متوسط سالانه ۹۵۵ هزار و ۲۳۰ نفر به جمعیت کشور اضافه شده و سهم جمعیت ۶۵ ساله و بیش‌تر نیز از ۵٫۷ درصد به ۶٫۱ درصد رسیده؛ ضمن این‌که میانگین سنی جمعیت از ۲۹٫۸سال به ۳۱٫۱ سال افزایش یافته است.

زاهدیان سهم استان تهران از جمعیت کشور را ۱۶٫۶درصد عنوان و خاطرنشان کرد: سهم استان تهران در سرشماری سال ۹۰ رقمی معادل ۱۶٫۲۱ درصد به ثبت رسیده که اکنون به ۱۶٫۶ درصد کاهش یافته است؛ ضمن این‌که متوسط بعد خانوار نیز از ۳٫۳به ۳٫۵ کاهش یافته است.

معاون مرکز آمار در تشریح دلایل کاهش بعد خانوار در ۵ سال گذشته، خاطرنشان کرد: افزایش ازدواج، افزایش طلاق، کاهش فرزندآوری، افزایش مرگ و میر و موارد مشابه می‌تواند دلیل کاهش بعد خانوار در سرشماری سال ۹۵ باشد؛ اما برای قضاوت دقیق باید سهم هر یک از این عوامل در پژوهش‌های آتی تعیین شود.

 

وی ادامه داد: سهم جمعیت هرگز ازدواج نکرده برای زنان از ۳۰٫۲درصد به ۲۶٫۲درصد کاهش یافته است و درمورد مردان نیز، این آمار از ۳۸ درصد به ۳۴٫۴ درصد رسیده است؛ البته این کاهش به دلیل بهبود الگوی سن ازدواج در کشور نیست و بیش‌تر ناشی از کاهش سهم جمعیت ۱۵ تا ۳۰ سال است؛ ولی به هر حال این ارقام نشان می‌دهد برخلاف بسیاری از کشورهای غربی، علاقه به ازدواج در کشور مناسب است؛ ولی جوانان دیر ازدواج می‌کنند.