امکان فروش زعفران پیش از تولید در بورس کالا

مدیرعامل بورس کالای ایران اعلام کرد امکان فروش زعفران پیش از تولید در بورس کالا کشاورزان می‌توانند در صورت تمایل، محصول خود را به صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است؛ برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهم‌ترین اولویت‌های بورس کالاست […]

مدیرعامل بورس کالای ایران اعلام کرد

امکان فروش زعفران پیش از تولید در بورس کالا

کشاورزان می‌توانند در صورت تمایل، محصول خود را به صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است؛ برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهم‌ترین اولویت‌های بورس کالاست که تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل بورس کالای ایران در رابطه با برنامه‌های این مجموعه پیرامون عرضه محصولات کشاورزی از جمله زعفران و توسعه ابزارهای مالی مرتبط با آنها در این بازار، در گفت‌و‌گو با بورس‌نیوز اظهار داشت: در بورس زعفران در نظر داریم تعداد انبارهای نگهداری محصولات را افزایش دهیم تا کشاورزان خرد نیز محصولات خود را به انبار‌ها بسپارند و آنها را در بازار مبتنی بر رقابت بفروشند.

حامدسلطانی‌نژاد افزود: علاوه بر این، کشاورزان می‌توانند در صورت تمایل، محصول خود را به صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است. برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهم‌ترین اولویت‌های بورس کالاست که تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به فراهم شدن امکان عرضه گواهی سپرده کالایی در کنار عرضه فیزیکی، گفت: باید در بازار مستمر داخلی قیمت‌ها را کشف و به بازارهای فعال دنیا اعلام کنیم تا بازار داخلی با عمق بیش‌تری به فعالیت پرداخته و آن را به بازار بین‌المللی توسعه دهیم. در چنین شرایطی خریداران خارجی نیز می‌توانند به راحتی از محصولات تولیدی ایران خریداری کرده و صادرکنندگان داخلی محصولات خود را در آن عرضه کنند.

عرضه برنج در قالب قیمت تضمینی اجرایی می‌شود

وی به موضوع قیمت تضمینی در عرضه سایر محصولات کشاورزی از جمله ذرت و جو نیز اشاره داشت و تأکید کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده و با تجربه‌هایی که با اجرای طرح قیمت تضمینی در عرضه محصولات کشاورزی از جمله ذرت و جو داشتیم، در نظر داریم عرضه برنج را نیز در قالب این طرح در بورس کالا اجرایی کنیم.

این مقام مسؤول در خصوص واردات بی‌رویه برنج و امکان تنظیم روند عرضه و تقاضای آن در کشور گفت: ما زمانی می‌توانیم آمار مشخصی از میزان تولید و واردات یک محصول داشته باشیم که احاطه و نظارت دقیقی بر فروش آن محصول صورت گیرد؛ ضمن این‌که لازم است عرضه‌ها از یک کانال مشخص باشد که اگر این امر از طریق بورس کالا صورت پذیرد، پایگاه داده بزرگی ایجاد می‌شود تا مبنای بهتری برای نظارت و مهندسی بازار شکل گیرد و به وضوح مشخص شود چه مقدار تولید داخلی وجود دارد و همچنین نیاز کلی بازار و واردات مترتب بر آن، ارزیابی خواهد شد.

 

سلطانی‌نژاد در خاتمه سخنان خود به بیان هدف استراتژیک بورس کالای ایران پرداخت و تأکید کرد: هدف استراتژیک ما این است که طی چند سال آتی در محصولات اساسی و کلیدی کشور به ویژه محصولات کشاورزی به مرجع قیمت گذاری تبدیل شویم و دستیابی به این هدف در گرو توسعه بازار مشتقه است.