گروه سیاسی- متولدین دهه ۵۰ و ۶۰ به خوبی روزهای جنگ را به خاطر دارند؛ روزهایی پُر از استرس که هر روز شاهد درگیریهای پراکندهای خصوصاً در نقاط مرزی با عراق بودیم. در آن زمان مردم با هجوم نیروهای بعثی به پناهگاههای امن میرفتند تا از گزند حملات بعثیها در امان باشند. از آن روزها […]
گروه سیاسی- متولدین دهه ۵۰ و ۶۰ به خوبی روزهای جنگ را به خاطر دارند؛ روزهایی پُر از استرس که هر روز شاهد درگیریهای پراکندهای خصوصاً در نقاط مرزی با عراق بودیم. در آن زمان مردم با هجوم نیروهای بعثی به پناهگاههای امن میرفتند تا از گزند حملات بعثیها در امان باشند. از آن روزها دههها گذشته اما از جمعه شب و با حمله ددمنشانه صهیونیستها مجدداً سایه جنگ بر سر کشورمان آوار شد. جنگی که صهیونیستها مدعی هستند طولانی خواهد بود! نیروهای مسلح کشورمان نیز با قدرت به حملات صهیونیستها جواب دادند و کمتر از ۲۴ ساعت بعد از حمله به کشورمان، نیروهای مسلح عملیات وعده صادق۳ را به مرحله اجرا گذاشتند؛ عملیاتی که همچنان نیز ادامه دارد و طی شبهای گذشته منجر به ویرانیهای بسیاری در سرزمینهای اشغالی شد. صهیونیستها طی روزهای گذشته با تغییر تاکتیک خود از ترور شخصیتهای نظامی و دانشمندان، به منهدم کردن پالایشگاهها و مخازن نفتی کشورمان روی آوردهاند تا روی خصمانه خود را بیشتر نمایان کنند. از حمله به فاز ۱۴ پارسجنوبی که یکی از مهمترین منابع تأمین گاز کشورمان است گرفته، تا بمباران منابع نفتی تهران در منطقه شهران. البته باز هم نیروهای مسلح کشورمان جوابی دندانشکن به تجاوزات آن دادند و مناطق اقتصادی صهیونیستها را به ویرانه تبدیل کردند.
پناهگاهم کو؟
اما در روزهایی که سایه جنگ بر سر کشورمان است، یکی از مهمترین کمبودها یعنی پناهگاه خود را نشان داده است. همانطور که گفته شد در زمان جنگ تحمیلی مردم به پناهگاه میرفتند اما در روزهای گذشته مردم از ترس حملات صهیونیستها به خیابانها پناه میبردند تا لااقل زیر آوار خانهها باقی نمانند! به هر حال آن چه در شرایط فعلی مهم است اینکه دولت باید در سریعترین زمان ممکن به ساخت پناهگاه اقدام نماید. در همین رابطه، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر، دیروز (یکشنبه) درباره حملات اسرائیل، گفت: در تهران و شهردارهای دیگر به صورت کامل پناهگاهی نداریم. اسرائیلیها بهطور مرتب رفتن به پناهگاه را تمرین میکنند، اما ما حتی زمان جنگ هم چنین تمرینی نداشتیم. تونلهای مترو پناهگاههای مناسبی هستند، اما برای استفاده باید مترو تعطیل شود. سولههای بحران مقابل بمباران مقاوم نیستند.
مدارس، مساجد و متروها در اختیار مردم
فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت نیز، روز گذشته (یکشنبه) در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد: امنیت مردم در زمان حملهها نیز در دستور کار است و منبعد مدارس، مساجد و متروها به صورت ۲۴ ساعته در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. مدارس را نیز ما از پیش بهعنوان مکانهایی امن پیشبینی کردیم و بسیاری از مدارس بهعنوان اماکن امن شناخته میشوند تا مردم در آن پناه بگیرند. سخنگوی دولت، همچنین یادآور شد: ما بدون تعارف در شرایط جنگی قرار گرفتیم و این جنگ به ما تحمیل شد. ما هیچگاه خواستار جنگ نبودیم و تلاش کردیم جنگ نشود. باوجود بیاعتمادی مذاکره کردیم و برای ارائه برنامه خود در دور ششم هم آماده بودیم، ولی جایی برای این موضوع باز نگذاشتند. مراکزی که خدمترسانی مستقیم دارند مثل بانکها و مراکز درمانی در خدمت مردم هستند. بقیه مراکز هم بهصورت ترکیبی از دورکاری و حضور فیزیکی با هماهنگی مدیران مربوطه، خدمترسانی را انجام میدهند.
دیدگاه بسته شده است.