کسبوکارهای مجازی در شرایط بحران میتوانند نقش مهمی در حفظ فعالیت، ارتباط با مشتریان و حتی رشد ایفا کنند. این کسبوکارها با استفاده از پلتفرمهای آنلاین میتوانند به راحتی با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده، خدمات و محصولات خود را ارائه دهند و در نتیجه، آسیبهای ناشی از بحران را به حداقل برسانند. به گزارش […]
کسبوکارهای مجازی در شرایط بحران میتوانند نقش مهمی در حفظ فعالیت، ارتباط با مشتریان و حتی رشد ایفا کنند. این کسبوکارها با استفاده از پلتفرمهای آنلاین میتوانند به راحتی با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده، خدمات و محصولات خود را ارائه دهند و در نتیجه، آسیبهای ناشی از بحران را به حداقل برسانند. به گزارش مناقصهمزایده، رضا الفتنسب؛ رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، در نامهای خطاب به دکتر پزشکیان، رئیسجمهور آورده است: «احتراماً به استحضار میرساند در شرایط حساس کنونی کشور که ضرورت هم افزایی و همبستگی میان همه بخشهای حاکمیت و بخشخصوصی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، بدینوسیله اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی به همراه اعضای خود شامل هزاران کسبوکار فعال در سراسر کشور آمادگی کامل خود را برای همکاری با دولت محترم در مدیریت شرایط و رفع مشکلات احتمالی مردم اعلام میدارد. زیستبوم کسبوکارهای مجازی با تکیه بر شبکه گسترده انعطافپذیر و مبتنی بر فناوری میتواند نقش مؤثری در پشتیبانی از سیاستهای کلان کشور به ویژه در حوزههایی مانند اطلاعرسانی صحیح، آرامسازی فضای عمومی تسهیل در توزیع کالا و خدمات و پاسخگویی به نیازهای روزمره مردم ایفا نماید. این اتحادیه و اعضای آن در چارچوب قوانین و با حفظ منافع ملی آمادگی دارند همه ظرفیتهای ارتباطی فنی و اجرایی خود را در خدمت دولت محترم و مردم عزیز ایران قرار دهند و برای هرگونه همکاری و مشارکت هدفمند در این مسیر اعلام آمادگی میکنند.»
نقشهای کلیدی کسبوکارهای مجازی در شرایط بحران
در شرایط بحران، کسبوکارها نیاز دارند که با مشتریان خود در ارتباط باشند و آنها را از وضعیت فعلی و اقدامات انجام شده مطلع کنند. کسبوکارهای مجازی با استفاده از شبکههای اجتماعی، ایمیل و سایر ابزارهای آنلاین میتوانند این ارتباط را حفظ کنند.
ارائه خدمات و محصولات
کسبوکارهای مجازی میتوانند خدمات و محصولات خود را به صورت آنلاین ارائه دهند و به این ترتیب از اختلال در ارائه خدمات جلوگیری کنند. بهعنوان مثال، یک فروشگاه آنلاین میتواند به فعالیت خود ادامه دهد و سفارشات را به صورت آنلاین دریافت و ارسال کند.
کاهش هزینهها
کسبوکارهای مجازی معمولاً هزینههای کمتری نسبت به کسبوکارهای سنتی دارند. در شرایط بحران، این امر میتواند یک مزیت بزرگ باشد و به کسبوکار کمک کند تا در برابر بحران مقاومتر باشد.
افزایش انعطافپذیری
کسبوکارهای مجازی میتوانند به راحتی با شرایط در حال تغییر سازگار شوند. آنها میتوانند به سرعت خدمات و محصولات جدیدی را ارائه دهند یا استراتژیهای خود را تغییر دهند.
مدیریت بحران
شبکههای اجتماعی و سایر ابزارهای آنلاین میتوانند برای مدیریت بحران نیز استفاده شوند. کسبوکارها میتوانند از این ابزارها برای اطلاعرسانی، پاسخگویی به سؤالات و مدیریت شایعات استفاده کنند.
مثالهایی از نقش کسبوکارهای مجازی در شرایط بحران
بحران کرونا
در طول همهگیری کرونا، بسیاری از کسبوکارهای مجازی توانستند به فعالیت خود ادامه دهند و حتی رشد کنند. بهعنوان مثال، فروشگاههای آنلاین توانستند سفارشات را به صورت آنلاین دریافت و ارسال کنند و بسیاری از مشاغل نیز به دورکاری روی آوردند.
بحران اقتصادی
در شرایط بحران اقتصادی، کسبوکارهای مجازی میتوانند با ارائه خدمات و محصولات ارزانتر و با کیفیت، به مشتریان کمک کنند تا در هزینههای خود صرفهجویی کنند.
بحران طبیعی
در صورت وقوع بلایای طبیعی، کسبوکارهای مجازی میتوانند بهعنوان یک کانال ارتباطی مهم برای کمکرسانی و اطلاعرسانی عمل کنند.
انتصاب، ادغام یا انحلال قریبالوقوعترین آیندهای است که پیشروی اتحادیه کسبوکارهای مجازی کشور قرار گرفته است. گرچه همچنان ائتلاف «تاد» و برخی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی، آنلاین شدن برگزاری دور سوم انتخابات این اتحادیه را راهکاری برای بقای آن میدانند اما تغییر ناگهانی رئیس اتاق اصناف ایران و جایگزینی قاسم نودهفراهانی بهجای […]
دیدگاه بسته شده است.