تورم به ۹٫۵ درصد رسید

بانک مرکزی تورم به ۹٫۵ درصد رسید اعلام تازه بانک مرکزی از تغییرات تورم از تکرار روند روبه رشد آن از اواخر سال قبل حکایت دارد. به گزارش ایسنا، بعد از اعلام اخیر مرکز آمار از ثبت تورم سالانه ۶٫۹ درصدی و نقطه به نقطه ۹٫۴درصدی در فروردین سال جاری، بانک مرکزی نیز با انتشار […]

بانک مرکزی

تورم به ۹٫۵ درصد رسید

اعلام تازه بانک مرکزی از تغییرات تورم از تکرار روند روبه رشد آن از اواخر سال قبل حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، بعد از اعلام اخیر مرکز آمار از ثبت تورم سالانه ۶٫۹ درصدی و نقطه به نقطه ۹٫۴درصدی در فروردین سال جاری، بانک مرکزی نیز با انتشار گزارشی از تغییرات شاخص بهای کالا و خدمات شهری در اولین ماه امسال بر رشد تورم تأکید دارد.

بر این اساس، نرخ تورم در ۱۲ ماهه منتهی به فروردین ماه ۱۳۹۶ به ۹٫۵ درصد رسیده که در قیاس با اسفند سال قبل حدود ۰٫۵درصد رشد دارد. تورم ماهانه این ماه ۱٫۱ درصد و نقطه به نقطه تا ۱۲٫۶ درصد اعلام شده که افزایشی است.

تورم در حالی حدود ۳ ماه است در روند رو به رشد قرار گرفته که طبق آمار بانک مرکزی از اواسط تابستان سال گذشته روند کاهشی آن کند شده بود؛ به‌طوری که از نرخ ۸٫۹ درصدی در مردادماه ۱۳۹۵ به ۸٫۶ درصد در آبان رسید و در این نرخ برای ۳ ماه ثابت ماند. اما در ادامه و از بهمن ماه رشد تورم آغاز شده و به ۸٫۷ در بهمن، ۹ درصد در اسفند و در نهایت ۹٫۵درصد در ماه گذشته افزایش یافت.

جدول ۱۳ ماه گذشته تغییرات تورم

دوره زمانی از سال ۱۳۹۵ تا فروردین ۱۳۹۶

نرخ تورم سالانه

فروردین

۱۱٫۲

اردیبهشت

۱۰٫۴

خرداد

۹٫۷

تیر

۹٫۲

مرداد

۸٫۹

شهریور

۸٫۸

مهر

۸٫۷

آبان

۸٫۶

آذر

۸٫۶

دی

۸٫۶

بهمن

۸٫۷

اسفند

۹

فروردین ۱۳۹۶

۹٫۵

 

بخشنامه ضوابط پرداخت‌های دیجیتال و همراه ابلاغ شد

همچنین بانک مرکزی ضوابط پرداخت‌های دیجیتال و همراه در بخشنامه‌ای را با امضای رییس‌کل بانک مرکزی، به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه آمده است: با توجه به وضعیت موجود، ارایه خدمات پرداخت دیجیتال و پرداخت همراه با کاربست فرایند و فناوری نشان‌گذاری صورت می‌گیرد.

۱. در فرایند نشان‌گذاری، قسمتی از داده‌های حساس پرداخت مشتریان با «نشانه»‌های (token) الکترونیکی جایگزین شده و در شبکه پرداخت انتقال می‌یابند. با استفاده از زیرساخت ملی پرداخت و تسویه، «نشانه»‌‌ها در فضایی امن به داده‌های حساس تبدیل شده و پس از آن روال پرداخت مطابق با رویه عادی تکمیل می‌شود.

۲. فرایند نشان‌گذاری با معرفی دو نهاد در شبکه پرداخت انجام می‌شود:

۲-۱. مراکز ارایه نشانه‌های الکترونیکی (مانا): توسط بانک یا مؤسسه اعتباری صادرکننده یا نهاد طرف قرارداد با آن راهبری شده و وظیفه ایجاد سامانه نشان‌گذار و تبدیلات داده‌های حساس به نشانه و بالعکس را بر عهده دارند.

۲-۲. سامانه هدایت نشانه‌های دیجیتال (سهند): سامانه‌ای است یکتا و مستقر در زیرساخت ملی پرداخت و تسویه که اتصال «مانا»‌‌ها به شبکه پرداخت از طریق آن صورت می‌پذیرد.

۳. بانک یا مؤسسه اعتباری با حفظ مسؤولیت کامل خود در قبال صیانت از اطلاعات مشتریان می‌توانند فعالیت نشان‌گذاری را به «مانا»‌های مجاز برون‌سپاری کنند.

۴. فرایند نشان‌گذاری صرفاً از طریق «مانا»‌هایی قابل انجام است که فناوری، روش‌ها و روال‌های اجرایی خود را پیش از ارایه خدمت به بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری به تأیید بانک مرکزی رسانده باشند.

۵. ارایه خدمات توسط «مانا»‌‌ها صرفاً از طریق اتصال به «سهند» امکان‌پذیر است.

۶. تراکنش خرید تلفن همراه برای تراکنش‌های نشان‌گذاری شده تا سقف روزانه تعیین شده برای تراکنش‌های نوع موبایل مجاز است. بانک یا مؤسسه اعتباری صادرکننده ملزم به رعایت این سقف است.

۷. دستورالعمل‌های فنی این بخشنامه متعاقباً توسط معاونت فناوری‌های نوین ابلاغ می‌شود.

 

با عنایت به نکات فوق ضرورت دارد آن بانک با لحاظ این موارد امور مربوط به توسعه خدمات پرداخت دیجیتال و پرداخت‌های همراه خود را ضمن هماهنگی کامل با بانک مرکزی طراحی، پیاده‌سازی و اجرا کند. بر این مبنا مقتضی است برنامه آن بانک در پاسخ به این نامه به حوزه فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام شود.