دورنمای گفتگوی احتمالی ایران و آمریکا

چراغ سبز دولت برای ادامه مذاکرات

علی غلام‌فراهانی- آغاز جنگ ۱۲روزه پایان دیپلماسی را برای مقطعی به‌بار آورد؛ مقطعی که می‌توانست تا همین الان پاسخ بسیاری از سؤالات را داده باشد. حمله اسرائیل به کشورمان درست در ساعاتی بعد از بازه ۶۰ روزه ترامپ برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای رخ داد و رئیس‌جمهور ینگه دنیا نیز در اولین مصاحبه خود […]

علی غلام‌فراهانی- آغاز جنگ ۱۲روزه پایان دیپلماسی را برای مقطعی به‌بار آورد؛ مقطعی که می‌توانست تا همین الان پاسخ بسیاری از سؤالات را داده باشد. حمله اسرائیل به کشورمان درست در ساعاتی بعد از بازه ۶۰ روزه ترامپ برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای رخ داد و رئیس‌جمهور ینگه دنیا نیز در اولین مصاحبه خود بعد از حمله صهیونیست‌‌ها به ایران آن را تکرار کرد! ۱۲ روز بعد از جنگ تحمیلی دوم به کشورمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، باز هم ترامپ اعلام آتش‌بس کرد و مدعی شد که دو کشور درگیر جنگ از او خواستند تا آتش‌بس صورت گیرد. بعد از این آتش‌بس، درخواست ادامه مذاکرات ایران با اروپایی‌‌ها و آمریکا در رسانه‌های جهان منتشر شد؛ درخواستی که خیلی زود با واکنش مقامات ارشد کشورمان مواجه شد و اکثریت آنان نقش شخص ترامپ و سران بعضی از کشورهای اروپایی را در حمله صهیونیست‌‌ها به کشورمان مورد تأکید قرار دادند.

شرط ادامه مذاکره با آمریکا از نظر عراقچی

در همین رابطه، دیروز (سه‌شنبه) وزیرخارجه کشورمان، درباره مذاکره با آمریکا، گفت: باید ابتدا مطمئن شویم که آمریکا بار دیگر در جریان مذاکرات ما را هدف حملات نظامی قرار نخواهد داد. به گزارش خبرآنلاین، عراقچی؛ در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس که بامداد سه‌شنبه هفته گذشته پخش شد، درباره ادعای دونالد ترامپ؛ رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اینکه مذاکره با ایران ممکن است که هفته جاری از سرگرفته شود، گفت: فکر نمی‌کنم که مذاکرات به این زودی از سرگرفته شود. وی افزود: برای اینکه در مورد بازگشت به مذاکرات تصمیم‌گیری کنیم باید ابتدا مطمئن شویم که آمریکا بار دیگر در جریان مذاکرات ما را هدف حملات نظامی قرار نخواهد داد. من فکر می‌کنم با توجه به همه این ملاحظات همچنان به زمان بیشتری نیاز داریم. وزیرخارجه ایران همچنین، گفت: درهای دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد. عراقچی؛ همچنین درباره ادعای آمریکایی‌‌‌ها درباره «نابودی» تأسیسات هسته‌ای ایران، اظهار کرد: کسی نمی‌تواند فناوری و دانش غنی‌سازی را با بمباران نابود کند. اگر اراده کنیم و چنین اراده‌ای وجود دارد که بار دیگر در این صنعت پیشرفت کنیم، قادر خواهیم بود به‌سرعت خسارت‌‌‌ها و زمان از دست رفته را جبران کنیم. وزیرخارجه ایران، در پاسخ به این پرسش که آیا ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهد داد، اظهار کرد که «برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به افتخار و عزت ملی تبدیل شده است. ما همچنین ۱۲ روز جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشتیم و به همین دلیل، مردم به راحتی از غنی‌سازی صرف‌نظر نمی‌کنند.»

با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم

فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت نیز، دیروز (سه‌شنبه)، در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران، گفت: طبق گفته وزیر امورخارجه، هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده و متحمل است که این تاریخ، نزدیک هم نباشد. سخنگوی دولت، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای، گفت: مذاکرات از دولت سیزدهم در جریان بود و متوقف نشد، اما تناقض‌گویی‌های آنان مشکل ایجاد کرد و در وسط مذاکرات به ایران حمله کردند. به همین دلیل در عین بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم. طی دو دهه اخیر هم آن را نشان داده‌ایم. ایران اهل مذاکره و دیپلماسی است. دیپلماسی با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه آن را نشان می‌دهد. مخاصمه با کشورهایی که قطع رابطه داشتیم را حل کردیم. با عربستان و مصر مشکلات‌مان را حل کردیم.