رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران اعلام کرد تعطیلی ۱۰۰۰ کارگاه تولیدی در سال گذشته رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران با اعلام اینکه ۱۰۰۰ کارگاه تحت پوشش مجمع نمایندگان به دلیل سیاستهای غلط دولت در سال گذشته تعطیل شده است، گفت: حاضرم برای احقاق حقوق کارگران با دبیرکل تشکل سیاسی حامی دولت، مناظره کنم. […]
رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران اعلام کرد
تعطیلی ۱۰۰۰ کارگاه تولیدی در سال گذشته
رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران با اعلام اینکه ۱۰۰۰ کارگاه تحت پوشش مجمع نمایندگان به دلیل سیاستهای غلط دولت در سال گذشته تعطیل شده است، گفت: حاضرم برای احقاق حقوق کارگران با دبیرکل تشکل سیاسی حامی دولت، مناظره کنم.
به گزارش فارس، سیدمحمد یاراحمدیان، رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران در نشستی با خبرنگاران، با تبریک فرا رسیدن هفته کارگر به جامعه کارگری به طرح مسایل و مشکلات کارگران در سالهای گذشته پرداخت.
وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم توجه به مطالبات جامعه کارگری و همچنین افزایش مشکلات در بازار کار ایران باید مردم را از عملکرد و اقدامات دولت در ۴ سال گذشته آگاه کنیم، گفت: یکی از مشکلاتی که هماکنون گریبان جامعه کارگری را گرفته موضوع اصلاح قانون کار است که در دولت گذشته تقدیم مجلس شورای اسلامی شده بود و با تأیید دولت فعلی و پس از تغییر مجلس به جریان افتاد.
لایحه ضد کارگری اصلاح قانون کار با تأیید دولت فعلی به جریان افتاد
یاراحمدیان گفت: طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تمام طرحها و لوایح پس از تغییر مجلس باید مجدداً با تأیید دولت یا نمایندگان مجلس در دستور کار قرار گیرد و لایحه ضد کارگری اصلاح قانون کار با تأیید دولت فعلی به جریان افتاد در حالی که حجم انبوهی از مخالفتها و نامهنگاریها برای لزوم ارسال آن به مجلس با نظر مشورتی تشکلهای کارگری و کارفرمایی تقدیم وزارت کار شده بود.
وی با بیان اینکه این لایحه اصلاحیه بدون نظر شرکای اجتماعی به مجلس رفت، گفت: سند ملی کار شایسته هم در دولت فعلی که ظاهراً حامی بازار کار و کارگران بود نیز به فراموشی سپرده شد و این موضوع برخلاف وعدههای رییسجمهور بود.
رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران با تأکید بر اینکه سعی داریم تا فارغ از مسایل سیاسی، مطالبات صنفی کارگران را مطرح کنیم، گفت: ۵ شرط لایحه اصلاح قانون کار مورد توجه قرار گرفت و حداقلهای مطالبات قانونی کارگران در این لایحه نادیده گرفته شده بود.
کارگران عملکرد ناموفق وزارت کار را با اقدامات پوپولیستی فراموش نمیکنند
یاراحمدیان افزود: دولت اعلام کرده بود تا اگر در شورای عالی کار شرکای اجتماعی تصویب کنند، لایحه اصلاحیه به دولت باز میگردد اما پس از آن اعلام کردند که اگر در شورای سهجانبه ملی تصویب شود آن را به دولت باز میگردانیم اما باز هم به وعدهشان عمل نکردند تا اینکه اکنون در آستانه برگزاری انتخابات به عنوان عیدی بهکارگران صحبت از بازگشت اصلاحیه به دولت زده میشود؛ این در حالی است که کمیسیون اجتماعی نیز کلیات این لایحه اصلاحیه را رد کرده است.
وی گفت: کارگران هوشیارتر از آن هستند که با اقدامات پوپولیستی دولت، عملکرد ناموفق وزارت کار را فراموش کنند.
۹۵ درصد کارگران کشور قرارداد موقت دارند
رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران در ادامه این نشست با بیان اینکه ۹۵ درصد کارگران کشور قرارداد کار موقت دارند، افزود: ماهیت کار و نیروهای کاری که قرارداد کار موقت دارند، دائمی است و براساس قانون وزارت کار مکلف شده بود تا سقف مدت قراردادهای کار را تعیین کند که باید براساس تبصره یک ماده ۷ انجام میشد.
وی افزود: نکته جالب توجه اینکه موضوع دائمی شدن قراردادهای کارگران و ایجاد امنیت شغلی برای آنان در لایحه اصلاحیه قانون کار که مورد تأیید دولت فعلی است، حذف شد و معضلات و مشکلات جامعه کارگری روز به روز افزایش پیدا کرد.
قاچاق کالا از طریق مناطق آزاد و تعطیلی بنگاههای تولیدی
یاراحمدیان در بخش دیگری از گزارش خود به موضوع قاچاق گسترده کالا در سطح کشور و تعطیلی انبوه کارگاههای تولیدی اشاره کرد و گفت: مناطق آزاد محفلی شده است تا کالاها وارد کشور شوند در حالی که توان تولید آن و کالاهای مشابه در کشور وجود دارد.
وی گفت: روزانه شاهد تعدیل گسترده نیروی کار در کشور هستیم و معیشت کارگران در ۴ سال گذشته دچار چالش جدی شده است و این موضوع به دلیل عدم مبارزه با واردات کالا و توجه به تولید داخلی بود.
تعطیلی ۱۰۰۰ کارگاه و کاهش ۶۰ درصدی تولید در کارگاههای باقی مانده
رییس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران با بیان اینکه ۵ هزار کارگاه در سراسر کشور اعضای مجمع را تشکیل میدهند، گفت: طبق گزارشها ۲۰ درصد از این کارگاهها که مشمول کسب و کارهای ۱۰ نفره تا چند هزار نفره هستند، یا تعطیل و یا در حال تعطیلی هستند که شامل هزار کارگاه میشود.
وی گفت: این در حالی است که مابقی کارگاههای تولیدی ۶۰ درصد از ظرفیت تولیدی خود را کاهش دادند که این موضوع به دلیل از دست رفتن فرصتهای شغلی به دلیل واردات انبوه و قاچاق کالا بود.
یاراحمدیان با اشاره به اینکه پس از کشف کالای قاچاق، اداره اموال تملیکی اقدام به فروش مجدد این محصولات در کشور میکند، افزود: اخیراً ۶۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق توسط ناجا کشف شد که گزارش آن در صدا و سیما منتشر شد اما نکته جالب اینکه این محصولات پس از کشف مجدد توسط دولت عرضه میشوند و در سولههایی به خوبی نگهداری میشوند تا آسیبی به آنها وارد نشود.
وی افزود: چشم تمام مسؤولان کشور در سالهای گذشته به خارج و مناسبات بینالمللی دوخته شد و از وضعیت بنگاههای داخلی و ظرفیتهای ملی بهطور کامل غفلت شد.
وی با بیان اینکه اشتغال کشور با ستاد فرماندهی، استاد و شاگردی، تسهیلات هزاران میلیاردی و دستور و توصیه افزایش پیدا نمیکند و تا زمانی که سرمایهگذاری در داخل کشور برای توسعه بنگاههای تولیدی انجام نشود، نمیتوان انتظاری از کاهش نرخ بیکاری در کشور داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.