وقتی سودجویی اشک مریم را به بازار سرازیر میکند نابودی لاله واژگون دامنههای سنگلاخی استان مرکزی همزمان با بهار، عرصه رویش لاله واژگون است اما سوداگران بازار اینجا هم از پای ننشستهاند و به بهای انقراض این گل، بازار طی فصل بهار مملو از آن میشود. به گزارش مهر، گل «اشک مریم» یا لاله واژگون […]
وقتی سودجویی اشک مریم را به بازار سرازیر میکند
نابودی لاله واژگون
دامنههای سنگلاخی استان مرکزی همزمان با بهار، عرصه رویش لاله واژگون است اما سوداگران بازار اینجا هم از پای ننشستهاند و به بهای انقراض این گل، بازار طی فصل بهار مملو از آن میشود.
به گزارش مهر، گل «اشک مریم» یا لاله واژگون از جمله ذخایر ارزشمند طبیعی کشورمان است که به عنوان یک اثر طبیعی ملی از سال ۷۵ به مجموعه میراث طبیعی تحت مدیریت منابع طبیعی و سازمان حفاظت از محیطزیست کشور پیوست.
لالههای واژگون گلهای وحشی هستند که در مناطق صخرهای با آب و هوای خنک در فصل بهار میرویند، اما دست دخالت عامل انسانی این گلها را از زادگاه رویششان دور میکند، غافل از آنکه این گل تنها در این مناطق است که شکوفا میشود و رشد میکند.
آغاز فصل بهار، زمانی برای تولد گل«اشک مریم» یا لاله واژگون در پهنه دشتهای استان مرکزی است اما در حالی که بازار گل طی فصل بهار مملو از این گل میشود، عرصههای طبیعی رویش آن در معرض نابودی هستند.
اشک مریم که در فصل بهار و ماههای فروردین و اردیبهشت میروید بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر از سطح زمین قد میکشد. این گل برای اولین بار در سال ۱۵۷۶ میلادی به وسیله جهانگردان طبیعت دوست اروپایی از منطقه زاگرس به اتریش و دیگر نقاط اروپا انتقال داده شد.
این گونه گیاهی استقامت زیادی در برابر سرما و سازگاری ویژهای با دامنههای سنگلاخی و صخرهای دارد و چنانچه زیستگاه این گل به وسیله انسانها و دامها تخریب نشود، توانایی پوشاندن عرصههای وسیعی از طبیعت را با رویش هزاران شاخه زیبا دارد.
این گونه گیاهی، چهارمین اثر طبیعی ملی ایران است و در برخی استانهای کشور از جمله مناطقی از استان مرکزی همچون خمین، اراک و آشتیان میروید که متأسفانه این روزها به دلیل چرای بیرویه دام، تخریب زیستگاه برای ایجاد اراضی کشاورزی، برداشت بیرویه این گیاه برای عرضه به بازار گل و عوامل دیگر، در خطر انقراض قرار گرفته است.
دخالت انسان و سودجویی عامل نابودی عرصههای رویش گل لاله واژگون
یک کارشناس محیطزیست در این رابطه اظهارداشت: مهمترین عامل در خطر انقراض قرار گرفتن عرصههای رویش گل لاله واژگون در استان مرکزی، دخالت انسان در این عرصهها و سودجویی است.
علی اکبری افزود: به دلیل زیبایی خاص و شمایل منحصر به فردی که این گل دارد، معمولاً بخشی از عرصههای رویش این گل مورد تهاجم عامل انسانی قرار گرفته و از بین میرود و کسانی که به این کار اقدام میکنند، باید بدانند که عرصه رویش این گل دشتها و مناطق صخرهای است و در فضاهای دیگر همچون باغچه رشد نمیکند.
وی بیانداشت: برخی دیگر از افراد نیز که با قصد کسب درآمد و فروش این گل اقدام به چیدن آن میکنند نیز هر ساله بخش زیادی از عرصههای رویش این گل را به نابودی میکشانند و این سرمایه پرارزش طبیعی استان مرکزی را در معرض خطر انقراض قرار میدهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.