معروفترین غذاهای استان اصفهان در سفر به اصفهان بریانی را مطبوعترین غذای این شهر خواهید یافت که اغلب گردشگران طعم ناب آن را تجربه کردهاند و اما گوشت و لوبیا غذای خاص آرانیها در محرم و صفر نیز طعم مطبوعی دارد. به گزارش مهر، هر شهری در کشور ایران علاوه بر مکانهای تاریخی دارای صنایعدستی، […]
معروفترین غذاهای استان اصفهان
در سفر به اصفهان بریانی را مطبوعترین غذای این شهر خواهید یافت که اغلب گردشگران طعم ناب آن را تجربه کردهاند و اما گوشت و لوبیا غذای خاص آرانیها در محرم و صفر نیز طعم مطبوعی دارد.
به گزارش مهر، هر شهری در کشور ایران علاوه بر مکانهای تاریخی دارای صنایعدستی، آداب و سنتهای خاصی نیز هست؛ از سوغات تا غذاهای محلی و رفتارها و سنتهای خاص اجتماعی و طبیعی است که آشنایی با هر کدام از این موارد که شاید در سرتاسر کشورمان متفاوت و برای هر شهر ویژه و خاص باشد، همچون پژوهشی در دل تاریخ شیرین و لذتبخش است.
در این گزارش با غذاهای استان اصفهان آشنا میشویم:
بریانی معروفترین غذای محلی اصفهان
بریانی از معروفترین غذاهای اصفهان است که شاید شهرت جهانی نیز دارد؛ همچنین خورشت ماست، تاس کباب، ماش و قمری، حلیم بادمجان، کشک و بادمجان، شله بریانی زیره، قیمه ریزه، کوفته باقالی، یخمه (یخنی) تُرُش، کله جوش، گوشت و لوبیا، گوشت و عدس، اشکنه و غیره از معروفترین غذاهای ناب شهر اصفهان هستند.
نکته مهم در ارتباط با غذاهای سنتی اصفهان این است که تهیه اغلب این غذاها بسیار وقتگیر و سخت است و مهارت خاصی را میطلبد؛ البته شاید دلیل اصلی این وقتگیر بودن استفاده از مواد اولیه بسیار در این غذاها و طبخ جداگانه و خاص آنهاست که به گفته کارشناسان بالطبع هرکدام از این غذاها دارای ارزش غذایی بسیار بالایی نیز هستند.
اما شهرستانهای مختلف اصفهان نیز غذاهای محلی خاص دارند که به تفکیک به معرفی آنها میپردازیم:
گلپایگان: از معروفترین غذاهای محلی این شهر میتوان به آش ترخیه، آش رشته گندی، حلیم بادمجان، آبگوشت، کوفته، دلمه، شلهزرد از جمله غذاهای بومی و محلی شهرستان گلپایگان اشاره کرد؛ همچنین از میان غذاهای این شهر نیز کباب سنتی آن شهرت ویژه دارد.
نطنز: آش محلی جو، قلیه ماهی، کشک بادمجان، کوفته، شامی، کشکبا و کاچی از جمله غذاهای محلی این شهرستان است.
کاشان: گوشت و لوبیا، آبگوشت لوبیا سفید، خورشت نخودآله، یتیمچه، چلو دیزی، جوجویی تاسکباب، شفته سماق، خورش کدو ترش، قیمه ریزه و کته معطر از معروفترین غذاهای محلی این شهر است.
شهرضا: پلوشیره، کوفتهچی، آش جو، حلیم، دلمه، کشک و بادمجان، انواع کوفته و انواع آش از مهمترین غذاهای محلی این شهر است.
آران و بیدگل: گوشت و لوبیای این شهر به دلیل نوع طبخ متفاوت با اصفهان و به ویژه به علت اینکه غذای نذری هیأتها در ایام ماه محرم و صفر است در کشور شهرت خاصی دارد.
گوشت گوسفند ماده، لوبیا سفید، آب، پیاز، زردچوبه و نمک ترکیبات اصلی این غذا هستند.
شهرت دیگر این غذا به خاصیت آن است؛ به نظر میرسد در قدیم که آب آران و بیدگل به علت املاح زیادش منجر به سنگ کلیه در افراد میشده و مردم این شهر برای پیشگیری از سنگ کلیه این غذا را طبخ و مصرف میکردهاند.
نایین: غذاهای بومی چون آش جو، آش گندم و نیز تولیدات محلی چون نان محلی و ماست چکیده (ماستینه) شهرت خاصی دارد.
نکته مهم اینکه در این خطه مردم به طریقی خاص نان را در تنور خشک میکنند که این نان به مدت طولانی قابل استفاده و از طعم دلانگیز خاصی برخوردار است.
در مناطق کوهستانی اطراف نایین با تخمیر شیر گوسفند و بز مادهای مغذی به نام «کُمه» در پوست دباغی شده بز تهیه میشود که طعم این ماده شبیه برخی از پنیرهای فرانسوی با تندی خاص است.
سمیرم: انواع آش محلی از جمله آش رشته، آش کارده، آش دوغ، انواع خورشت و سالاد و نان یوخه ترکی از غذاهای محلی این خطه است.
خوانسار: از جمله غذاهای محلی معروف خوانسار، خورش هویج، کالهجوش، گُندی، تُفتال جوش، شله سبز، آبگوشت کشک، آش آلو، قیمه نسا، پِتِل پلو و آش لعابی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.