فشار مضاعف مالیاتی بر بخش شفاف و شناسنامه‌دار اقتصاد کشور

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های صنایع غذایی ایران مطرح ‌کرد فشار مضاعف مالیاتی بر بخش شفاف و شناسنامه‌دار اقتصاد کشور دبیر کل اتحادیه انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: با توجه به نام‌گذاری سال و توصیه‌های رهبری باید حمایت از تولید امسال جدی‌تر شود. کاوه زرگران در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: تا زمانی […]

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های صنایع غذایی ایران مطرح ‌کرد

فشار مضاعف مالیاتی بر بخش شفاف و شناسنامه‌دار اقتصاد کشور

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: با توجه به نام‌گذاری سال و توصیه‌های رهبری باید حمایت از تولید امسال جدی‌تر شود.

کاوه زرگران در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: تا زمانی که زیرساخت‌های قانونی وجود ندارد، قانونی که باعث فشار بر تولید می‌شود، نباید اجرا شود.

وی ادامه ‌داد: آمارهای اقتصادی رشد درآمدهای مالیاتی را نشان می‌دهد به‌طوری‌که میزان افزایش درآمدهای مالیاتی کشور از میزان رشد اقتصادی متوسط کشور بالاتر بوده که بیانگر این است فشار مضاعفی بر بخش شفاف و شناسنامه‌دار اقتصاد کشور یعنی بخش تولید وارد شده است.

دبیرکل خانه صنایع غذایی ایران گفت: صنایع غذایی به دلیل این‌که قوت غالب مردم است کم‌تر دچار توقف تولید شده است زیرا واحد‌ها تلاش می‌کنند تا سهم خود را در بازار حفظ کنند.

زرگران تصریح‌ کرد: متأسفانه شرایط رکود در بنگاه‌ها وجود دارد و میزان موجودی انبار‌ها رو به افزایش است.

وی ادامه ‌داد‌: فشار مضاعف بر تولیدکننده برای دریافت مالیات بیش‌تر، باعث می‌شود زیان انباشت کارگاه‌ها و کارخانه‌ها بیش‌تر شود و به سمت ورشکستگی سوق یابند.

زرگران با اشاره به این‌که افزایش درآمد مالیاتی در شرایطی که بنگاه‌ها هنوز از رکود خارج نشده‌اند‌، افتخار نیست‌، گفت‌: جای تعجب دارد از افزایش درآمدهای مالیاتی به عنوان برگ برنده نام ببریم.

دبیرکل اتحادیه صنایع غذایی ایران افزود: صنعت، شفافیت در حوزه و عملکرد مالیاتی کشور و تأمین اجتماعی را می‌خواهد اما فشار‌ها بر بخش دارای هویت و شناسنامه است.

زرگران تأکید‌ کرد‌: عدالت مالیاتی در کشور برقرار نیست و افزایش درآمد‌ها باعث می‌شود عمده کارخانه‌ها تعطیل شود.

وی ادامه‌داد‌: در حوزه غذا برندهای زیاد خارجی بدون مجوز واردات در سطح فروشگاه وجود دارد که به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

زرگران با اشاره به این‌که حجم بسیار زیادی از موارد مشابه تولیدات داخلی را برندهای بزرگ خارجی و فروشگاه‌ها گرفته‌اند‌، گفت‌: یکی از وظایف اصلی دولت مبارزه با قاچاق کالا بوده و یکی از مهم‌ترین نکته که امسال باید بینیم مبارزه با قاچاق، مالیات بر ارزش‌افزوده و درآمدهای مالیاتی و تأمین اجتماعی است.

وی با بیان این‌که قانون قبلی مالیات بر ارزش‌افزوده نواقص زیاد داشته است‌، گفت‌: زمانی که بخشی از حلقه را معاف می‌کنیم و بخشی همچنان مالیات پرداخت می‌کند، تناقض‌های زیادی به وجود می‌آید.

زرگران افزود: برای نمونه محصولات خام از مالیات معاف هستند و بعد از بسته‌بندی و فرآوری‌، سازمان امور مالیاتی مشمول ارزش‌افزوده می‌داند که باعث می‌شود تولیدکنندگان و خریداران نتوانند میزان مالیات را به طرف بعدی منتقل کنند.

وی ادامه‌ داد: عدم نصب صندوق در خرده‌فروشی‌ها، باعث می‌شود که بسیاری از خرده‌فروشی‌های غیررسمی، مالیات ارزش‌افزوده را به تولیدکننده یا شرکت‌های پخش‌، پرداخت کنند و در نهایت مالیات را تولید‌کننده از سهم یا سود خود پرداخت می‌کند که باعث زیان شود.

دبیرکل اتحادیه انجمن‌های صنایع غذایی ایران افزود‌: سازمان امور مالیاتی نتوانسته است قانون را صحیح اجرا کند و تا زمانی که زیرساخت‌های قانونی وجود ندارد قانونی که باعث فشار و له شدن تولید می‌شود، نباید اجرا شود.

 

زرگران افزود: سیاست‌ها به گونه‌ای نبوده که انتظار رشد واحدها‌ی اقتصادی داشته باشیم و در حوزه صنایع غذایی این اتفاق نیفتاده است.