نقدینگی ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومانی شد

معاون اقتصادی بانک مرکزی نقدینگی ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومانی شد مسعود طاهری- معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۱۷٫۱ درصدی پایه پولی و ۲۳٫۲ درصدی نقدینگی در سال ۹۵، گفت: حجم نقدینگی در پایان سال ۹۵ به ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومان رسید. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، پیمان‌قربانی در چهارمین همایش بانکی و تجاری […]

معاون اقتصادی بانک مرکزی

نقدینگی ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومانی شد

مسعود طاهری- معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۱۷٫۱ درصدی پایه پولی و ۲۳٫۲ درصدی نقدینگی در سال ۹۵، گفت: حجم نقدینگی در پایان سال ۹۵ به ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومان رسید.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، پیمان‌قربانی در چهارمین همایش بانکی و تجاری ایران-‌اروپا با اشاره به برخی متغیرهای پولی، اظهار داشت: حجم نقدینگی در پایان سال گذشته با ۲۳٫۲ درصد رشد به ۱۲۵۳ هزار میلیارد تومان رسید.

وی افزود: حجم پایه پولی در سال گذشته ۱۷٫۱ درصد و ضریب فزاینده پولی به حدود ۷ درصد افزایش یافت.

معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن اشاره به ثبات بازار ارز، گفت: نرخ تورم از ۴۰٫۴ درصد در مهر ۹۲ به ۹٫۵ درصد در اسفند ۹۵ رسید که در واقع وعده تورم تک‌رقمی بعد از ۲۶ سال محقق شد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به پتانسیل‌های کشور گفت: در جنبه‌های مختلف ظرفیت ایران برای جذب سرمایه‌های خارجی مناسب است.

قربانی با بیان این‌که جمعیت ایران جوان است، افزود: براساس هرم جمعیتی جمعیت ایران جوان و تحصیلکرده و دارای ویژگی‌های مناسب است که می‌تواند در رشد کشور مفید باشد.

وی با تأکید بر این‌که نسبت مشارکت نیروی کار در ایران بالا است، تصریح کرد: ۴٫۳ میلیون نفر دانشجو در کشور داریم که این جمعیت جوان با نرخ مشارکت فزاینده و تحصیلکرده نیروی کار مناسبی را در اختیار کشور قرار داده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به زیان سپرده‌گذاران به دلیل بالاتر بودن تورم از نرخ سود سپرده، گفت: در ۳ سال گذشته این مشکل رفع و نرخ‌های سود مثبت شده است، البته نرخ‌های سود بیش از انتظار مثبت شده است و تلاش کرده و بانک مرکزی با ابزارهایی از جمله کاهش نرخ سود بازار بین بانکی، به دنبال مدیریت نرخ سود است.

گزارش‌ حسابرسی بانک‌های ایران جامع نیست

رییس خدمات مالی شرکت KPMG فرانکفورت نیز در ادامه این همایش با اشاره به آمادگی شرکت‌های خدماتی آلمانی برای توسعه همکاری با ایران، با اشاره به تفاوت استاندارهای حسابداری بانکی ایران و اروپا، گفت: گزارش‌ها جامعیت کم‌تر و اطلاعات کم‌تری دارند که باید اصلاح شوند.

اولریخ فون زانتیر با اشاره به سابقه روابط ایران و آلمان اظهار داشت: تاکنون ۱۲ بار به ایران سفر کرده‌ام و از نظر ارتباطات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مشابهت‌های بسیاری میان ایران و آلمان وجود دارد.

وی با بیان این‌که گسترش روابط بانکی میان ایران و آلمان به نفع دو کشور است، افزود: توسعه روابط بانکی میان ایران و آلمان پیش شرطی برای رشد روابط تجاری است.

رییس خدمات مالی شرکت KPMG فرانکفورت با بیان این‌که روابط سیاسی با ایران به علت برخی تحریم‌ها تا حدودی مشکل بوده است، تصریح کرد: حال که بسیاری از تحریم‌ها برداشته و انجام روابط تجاری آسان تر شده است، شرکت‌های خدماتی ما برای همکاری با ایران آمادگی دارند.

وی با بیان این‌که روابط بانکی براساس اعتماد پابرجاست، افزود: اعتماد بین شعبات بانکی ایران و اروپا تمرکزی برای انتخاب مدل کسب و کار و فضای مشخص در این رابطه را ممکن می‌کند.

فون زانتیر با تأکید بر این‌که دولت آلمان مروج تجارت است، اظهار داشت: هیأت‌های بسیاری در این کنفرانس شرکت کرده که این نشان از علاقه‌مندی برای گسترش روابط تجاری است.

وی با اشاره به وصل شدن ایران به شبکه سوئیفت گفت: هر چند روابط هنوز به سطحی نرسیده که تجار آرزوی آن را داشتند، اما گام‌های خوبی برداشته شده است.

فون زانتیر با اشاره به مشکلاتی که در شبکه بانکی وجود دارد، افزود: بانکداری به اعتماد متقابل متکی است و در واقع باید اعتماد متقابل وجود داشته باشد که اکنون تا حدودی این مهم دیده شده است.

رییس خدمات مالی شرکت KPMG فرانکفورت با بیان این‌که میان بانکداری ایران و اروپا تفاوت در استانداردسازی و حسابداری وجود دارد، تصریح کرد: گزارش‌ها جامعیت کم‌تر و اطلاعات کم‌تری دارند که باید اصلاح شوند، البته بانک مرکزی ایران هدف‌گذاری کرده که گام‌های خوبی نیز در این رابطه برداشته شده است.

وی با تأکید بر این‌که مقابله با پولشویی و جرایم مالی یکی از ضرورت‌های سیستم بانکی است، عنوان کرد: بانک‌ها باید سیستم‌های خود را ارتقا دهند تا مشکلی در این حوزه به وجود نیاید.

فون زانتیر ادامه داد: تقویت قوانین ضد پولشویی در راستای FATF یکی از ضرورت‌هایی است که برای گسترش روابط تجاری میان ایران و اروپا باید در دستور کار قرار گیرد.

رییس خدمات مالی شرکت KPMG فرانکفورت با اشاره به مانع سومی که گسترش روابط تجاری میان ایران و اروپا را با وقفه مواجه کرده بود، گفت: تحریم‌ها عامل دیگری بود که روابط را تیره تر کرده بود که با برجام گام‌های اولیه برای بهبود روابط برداشته شد.

وی در پایان از تلاش کشورهای اروپایی برای تقویت روابط تجاری با ایران خبر داد و گفت: باید موانع و مشکلات پیش روی تجارت بین‌الملل برداشته شود.

به بانک‌های ایرانی اعتماد کنید

مدیرعامل بانک ملی نیز در این همایش ضمن این‌که از بانک‌های دنیا تقاضا کرد که به همکاری با بانک‌های ایرانی به صورت حرفه‌ای و به دور از مسایل سیاسی نگاه کنند، گفت: به بانک‌های ایرانی اطمینان داشته باشند.

محمدرضاحسین‌زاده گفت: بانک‌های ایران دو اتحادیه مستقل دارند که یکی شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و دیگری کانون بانک‌های خصوصی است که هر دو یا ۳ ماه یک‌بار هر دو جلسات مشترکی دارند و تبادل نظر می‌کنند و رقابت تنگاتنگ دارند که همین موضوع عامل پویایی و ترقی خدمات‌رسانی نظام بانکی است.

مدیرعامل بانک ملی افزود: بانک ملی ایران ۹۰ سال سابقه دارد و بیش‌ترین واحدهای خارج از کشور نظام بانکی برای این بانک است و از دیرباز با اروپاییان و سرمایه‌گذاران ارتباط دارد. قبل از تحریم ارتباطات بانکی مان دو جانبه بود اما تحریم‌ها همه چیز را بر هم ریخت و باعث عقب‌ماندگی و قطع شدن ارتباطات شد و فعالیت‌ها به داخل محدود شد.

وی با اشاره به این‌که برای برداشته شدن تحریم‌ها زحمات زیادی کشیده شد، افزود: ۱۰ سال تحریم بودیم و در این مدت بانک‌های جهان قوانین متعددی برپا کردند و مبارزه با تروریسم و پولشویی با شیوه‌های جدید انجام شد و نرم افزارهای هوشمند بر پا کردند و حال بعد از ۱۰ سال که آمدیم کار کنیم می‌بینیم که با آنها فاصله داریم اما دست به‌کار شدیم تا به استانداردهای روز دنیا برسیم.

رییس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی با اشاره به این‌که فاصله با استانداردهای بانکی بین‌المللی زیاد بود و بنابراین بانک‌های کشورمان استانداردسازی کردند و قوانینی را در تطبیق و مبارزه با پولشویی ایجاد کردند، تصریح کرد: در بانک ملی هم این اتفاقات افتاد و دستورالعمل‌هایی صادر شده که استانداردسازی صورت گیرد.

وی به گشایش‌های صورت گرفته و برقراری روابط کارگزاری با بانک‌ها اشاره کرد و گفت: گرچه به نقطه ایده‌آل قبل از تحریم نرسیدیم ولی گام‌هایی برداشته شد. البته برخی از بانک‌ها به این مسایل به صورت سیاسی نگاه می‌کنند و شاید به دلیل فشارهای دولت آمریکا حاضر نمی‌شوند با بانک‌های ایرانی کار کنند. اما ما به دنبال فعالیت حرفه‌ای بدور از مسایل سیاسی هستیم.

حسین‌زاده از بانک‌های دنیا تقاضا کرد که به فعالیت‌های بانکی به صورت حرفه‌ای نگاه کنند و افزود: از تجار و سرمایه‌گذاران خارج از کشور که مشتری بانک هستند تقاضا می‌شود که با فضاسازی به نفع بانک‌های ایرانی گشایش‌های ال‌سی به نفع بانک‌های ایرانی صورت گیرد.

 

وی عنوان کرد: بانک‌های ایرانی از هرگونه همکاری با بانک‌های اروپایی و آلمانی استقبال می‌کنند و اطمینان به بانک‌های ایرانی داشته باشند تا بتوانیم همکاری و تعامل بهتری داشته باشیم.