ظرفیت کارخانه‌های قند و شکر ۲٫۴ میلیون تن است

ظرفیت کارخانه‌های قند و شکر ۲٫۴ میلیون تن است مصرف شکر در کشور سالانه ۲٫۳ میلیون تن است که امسال حدود ۷۰۰ هزار تن آن وارد شده است و این در حالی است که دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران می‌گوید: دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت نصب شده کارخانه‌های قند و […]

ظرفیت کارخانه‌های قند و شکر ۲٫۴ میلیون تن است

مصرف شکر در کشور سالانه ۲٫۳ میلیون تن است که امسال حدود ۷۰۰ هزار تن آن وارد شده است و این در حالی است که دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران می‌گوید: دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت نصب شده کارخانه‌های قند و شکر داخلی است.

به گزارش فارس، بهمن‌دانایی با اشاره به روند افزایش تولید شکر طی ۴-۳ سال گذشته اظهار داشت: در سال ۹۲ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شکر در داخل کشور تولید شده بود و نصف شکر مصرفی وارد می‌شد.

وی با اشاره به این‌که یکی از دلایل عدم تمایل به تولید داخلی واردات بی‌رویه در سال‌های پیش‌ از ‌آن بوده است، خاطرنشان کرد: دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر در سال ۸۵ وارد کشور شد که محصولات داخلی روی دست تولیدکنندگان ماند و بسیاری از کارخانه‌ها ورشکست شدند.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران به این نکته اشاره کرد که طی ۴-۳ سال گذشته واردات شکر به صورت کنترل شده و تنها برای تأمین نیاز اصلی و مابه‌‌التفاوت نیاز داخل تولید شده است.

وی به اقدامات تشویقی دولت برای کارخانه‌های قند و شکر اشاره کرد و گفت: قیمت شکر در سال ۹۳، دو هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شد و به ‌کارخانه‌ها گفته شد که آن را ۲۱۰۰ تومان بفروشید و دولت هم برای هر کیلو ۲۰۰ تومان یارانه پرداخت می‌کند، در سال ۹۴ نیز همین اتفاق افتاد و کارخانه‌های قند و شکر ۲۵۵۰ تومان را ۲۳۰۰ تومان فروختند.

تهاتر بدهی دولت با کارخانه‌های قند و شکر از طریق اعطای مجوز واردات

دانایی با اشاره به وضعیت کمبود پول و بودجه در دولت گفت: از آنجایی که دولت پول نقد نداشت، تا این یارانه را به‌ کارخانه‌ها بپردازد، برای تهاتر بدهی خود به ‌کارخانه‌های قند و شکر اجازه واردات شکر مورد نیاز را به این کارخانجات داد، تا از محل سود واردات بخشی از طلب خود به‌ کارخانه‌ها را تهاتر کند.

وی همچنین از افزوده شدن تعداد کارخانه‌های قند و شکر در کشور خبر داد و افزود: هم اکنون ۹ کارخانه نیشکری فعال، ۲۶ کارخانه چغندری فعال و حدود ۸ کارخانه چغندری از ۵ سال پیش که به دلیل واردات بی‌رویه بسته شده بود، در حال احیا است.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران هم اکنون دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت نصب شده برای تولید شکر در داخل کشور وجود دارد.

دانایی در مورد کارخانه قند دزفول که گفته شده در صورت احیای آن کمک فراوانی به تأمین شکر کشور می‌کند، نیز گفت: این کارخانه ۱۲ سال بسته بود و امیدواریم امسال با تجهیزات جدید بتواند وارد مدار تولید شود و ۷۰ تا ۸۰ هزار تن شکر را تولید کند.

 

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران همچنین گفت: دو کارخانه نیز در دست مطالعه است و یکی دو واحد نیشکری نیز تجهیزاتشان کامل شده، تا بتوانند هم از چغندر و هم از نیشکر شکر تولید کنند.