معدن از مبانی عملی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است

  رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: معدن یکی از مبانی عملی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برای کشور به شمار می‌رود. به گزارش مناقصه‌مزایده، به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، مهدی کرباسیان در دیدار نوروزی کارکنان ایمیدرو و شرکت‌های تابعه، اقتصاد مقاومتی را از رهنمودهای مقام معظم رهبری […]

 

رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: معدن یکی از مبانی عملی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برای کشور به شمار می‌رود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، مهدی کرباسیان در دیدار نوروزی کارکنان ایمیدرو و شرکت‌های تابعه، اقتصاد مقاومتی را از رهنمودهای مقام معظم رهبری و تأکید رییس‌جمهوری خواند و افزود: بخش معدن می‌تواند با ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغال فراوان در رفع بیکاری که از معضلات کشور است، بسیار تأثیرگذار باشد.

 وی با بیان این‌که پیشنهادات مقام معظم رهبری در راستای حمایت از تولید داخلی باید سرلوحه همه برنامه‌ها باشد، تصریح کرد: عزت ایرانی در این است که روی پای خود بایستد.

کرباسیان با بیان این‌که جایگاه معدن در اقتصاد مقاومتی بر کسی پوشیده نیست، تأکید کرد: امروز جایگاه ایمیدرو در کشور شناخته شده و هرگاه بحث اقتصاد مقاومتی، جذب سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال و… می‌شود، ایمیدرو به عنوان یک سازمان قدرتمند مطرح است.

وی ادامه داد: هر چند ایمیدرو اکنون جایگاه خوبی در کشور دارد اما بدیهی است هنوز در دولت جایگاه واقعی آن بازتعریف نشده که برای دستیابی به جایگاه واقعی سازمان باید تلاش کنیم.

کرباسیان با اشاره به این‌که جایگاه ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای به تدریج نمایان شده است، افزود: جایگاه قانونی ایمیدرو، به عنوان یک اقدام ملی ماندنی است.

عملکرد ۹۴ و افتتاح چند پروژه

کرباسیان که عملکرد سال ۹۴ ایمیدرو را تبیین می‌کرد، گفت: ایمیدرو در سطح ۲۵۰ هزار کیلومتر فعالیت اکتشافی جدید را شروع کرده و با وجود مشکلات مالی فراوان، در سال گذشته ۱۰۱ میلیارد تومان در بخش اکتشاف هزینه کرده است.

وی افزود: فعالیت‌های اکتشافی شروع شده در سطح ۲۵۰ هزار کیلومتر معادل ۲٫۵ برابر ۸۰ سال گذشته است.

کرباسیان ادامه داد: همچنین با تفاهمی که با سازمان انرژی اتمی منعقد شد، بیش از ۵۰ هزار کیلومتر مربع پهنه در اختیار ایمیدرو قرار گرفت که فعالیت‌های اکتشافی در آن شروع شده و امروز توانسته‌ایم در همین محدوده‌ها، منابع و ذخایر جدید معدنی هم کشف کنیم که این مسأله هم به نفع سازمان انرژی اتمی و هم ایمیدرو است.

رییس هیأت عامل ایمیدو اظهار کرد: در سال گذشته همچنین چند پروژه مهم بهره‌برداری رسید که از جمله آن‌ها می‌توان به ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت بندر منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس که ظرفیت آن از ۶ میلیون تن به ۱۲ میلیون تن افزایش یافت، اشاره کرد.

وی اضافه کرد: طرح قطران زرند و طرح پتاس نیز از دیگر طرح‌هایی بود که در سال ۹۴ افتتاح شد و به مرحله تولید رسید ضمن این‌که شاهد رونمایی طرح عناصر نادر خاکی بودیم که با رونمایی از ۸ ماده معدنی استراتژیک، کشور صاحب دانش استحصال این نوع مواد معدنی شد.

برنامه‌های سال ۹۵ و بهره‌برداری از بخش آهن اسفنجی ۵ طرح فولاد استانی

رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: در سال ۹۵ باید کارهایی را که شروع شده به اتمام برسانیم که از جمله آن‌ها طرح‌های ۷ گانه فولاد استانی است که واحد آهن اسفنجی دو طرح در اردیبهشت و خرداد ماه و ۳ طرح دیگر پس از آن در طول سال جاری افتتاح خواهد شد. وی همچنین خواستار به نتیجه رسیدن پروژه‌های باقی مانده از سال‌های گذشته و همچنین پروژه‌های جدید ایمیدرو در سال جاری شد.

جذب سرمایه‌گذاری خارجی یک ضرورت است

رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: با به نتیجه رسیدن کارهای اکتشافی جدید و کشف ۲ یا ۳ معدن بزرگ، نیازمند تأمین منابع به‌ویژه جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای فعالیت در آن‌ها خواهیم بود. وی تصریح کرد: در شرایط امروز باید بپذیریم که سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی یک اصل برای رشد و توسعه و ایجاد اشتغال در کشور است.

موفقیت حاصل یک کار جمعی و تیمی همراه با مدیریت صحیح است

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، موفقیت در هر کاری را حاصل یک کار تیمی دانست و با تشکر از عملکرد کارکنان ایمیدرو در سال ۹۴ تصریح کرد: انتظار دارم که صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها، سرلوحه برنامه‌های ایمیدرو و شرکت‌های تابعه برای سال جاری قرارگیرد.