رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گفت: ۱۵ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی، فوقبحرانی و جزء کانونهای گردوغبار است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، علی تیموری؛ در دیدار با ایشانی مدانگولا؛ سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران، به تشریح وظایف و حوزههای مأموریتی […]
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گفت: ۱۵ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی، فوقبحرانی و جزء کانونهای گردوغبار است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، علی تیموری؛ در دیدار با ایشانی مدانگولا؛ سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران، به تشریح وظایف و حوزههای مأموریتی سازمان منابع طبیعی پرداخت و محورهای پیشنهادی برای همکاریهای مشترک میان سازمان و دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد را ارائه کرد. وی گفت: ایران به لحاظ شرایط اقلیمی در کمربند خشک و نیمهخشک جهان واقع شده است و پایین بودن سطح بارشها باعث شده کشورمان جزء کشورهای با پوشش کم جنگل قرار گیرد. تیموری؛ مساحت کشور ایران را ۱۶۴ میلیون هکتار ذکر و اظهار کرد: از این میزان حدود ۱۳۵ میلیون هکتار جزء عرصههای منابع طبیعی محسوب میشود و تحت مدیریت این سازمان قرار دارد. رئیس سازمان منابع طبیعی کشور، به وجود ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی در کشور اشاره کرد و گفت: ۱۵ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی، فوق بحرانی و جزء کانونهای برداشت گردوغبار است. تیموری؛ همچنین در این دیدار به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: دولت و مجلس در برنامه پنج ساله تکالیف مهمی را برعهده این سازمان قرار داده است و سازمان منابع طبیعی در برنامه پنج ساله تکلیف دارد ۲۰ میلیون هکتار اقدامات آبخیزداری در کشور انجام دهد همچنین در این برنامه موظف شده است ۲۰ درصد از کانونهای بحرانی بیابانزا در کشور را کاهش دهد. رئیس سازمان منابع طبیعی کشور، افزود: در تمامی اقدامات منابع طبیعی و اجرای طرحها و پروژهها مردم و جوامع محلی نقش اصلی را دارند و امروز منافع مردم بهگونهای با منافع منابع طبیعی گره خورده است. تیموری؛ در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: این یک طرح مشارکتی و اجتماعی از سوی دولت و مردم است و براساس برنامه از پیش تعیین شده در مدت زمانی چهارساله یکمیلیارد درخت توسط دولت و مردم در عرصهها کاشته خواهد شد. وی با اشاره به تجربههای موفق سازمان منابع طبیعی در همکاری با نهادهای بینالمللی از جمله «فائو» و «جف»، اعلام کرد: ما آمادگی داریم تا در چارچوب اهداف و مأموریتهای سازمان منابع طبیعی همکاریهای سازندهای را با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد آغاز کنیم.
تلاش بر عدم تأثیرپذیری محیطزیست ایران بهواسطه تحریمها
در ادامه، ایشانی مدانگولا؛ از فرصت ایجاد شده در سازمان منابع طبیعی تشکر کرد و گزارشی از محورهای همکاری دفتر توسعه سازمان ملل متحد با نهادهای دولتی جمهوری اسلامی ایران و زمینههای همکاری با سازمان منابع طبیعی را ارائه و به نمونههای موفق پروژههای مشترک این نهاد با سایر دستگاههای اجرایی اشاره کرد. سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در تهران، گفت: تشکیل صندوقهای خرد اعتباری در استانها و مناطق محلی میتواند شروع یک سلسله اقدامات بزرگ در همکاریهای مشترک باشد. مدانگولا؛ تصریح کرد: مدیریت منابع طبیعی بسیار پیچیده است چراکه متغیرهای زیادی در آن نقش دارند و تأمین اعتبار طرحهای آن نیز تحتتأثیر بوروکراسی و سیستمهای مدیریتی خاص است. سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد، همچنین با برشمردن حوزههای فعالیت این دفتر از جمله در حیطه تغییرات آب و هوایی، انرژی، آموزش، سلامت، بلایای طبیعی، توسعه ایدههای نوآورانه و کارآفرینانه، یادآور شد: ما میتوانیم در حوزه آبخیزداری و طوفانهای گردوغبار بهصورت پایلوت و کوچکمقیاس پروژههای همکاری داشته باشیم و حمایت فنی انجام دهیم. مدانگولا؛ در ادامه گزارشهایی از تجربههای کاری در کشورهای نپال، مراکش و الجزایر ارائه کرد و یادآور شد: در این کشورها بهویژه نپال بارندگیهای بسیار بالایی وجود دارد و سیستمهای جمع آوری آب در این کشورها متمرکز است و طرحهای منابع طبیعی و زیستمحیطی در این کشورها با مشارکت جوامع محلی انجام میشود و دفتر برنامه عمران ملل متحد نیز بیشتر به دنبال گردآوری جوامع محلی است. ایران کشور بزرگی است و ظرفیتهای بسیار زیادی در زمینه مشارکت مردم و استفاده از توانمندی جوامع محلی وجود دارد. وی همچنین گفت: متأسفانه منابع مالی در دنیا برای حفظ منابع طبیعی کاهش پیدا کرده است و صندوقهای اعتباری سیاستزده و رقابتی شدهاند و ما هر چقدر چابکتر باشیم، میتوانیم اعتبار مالی بهتری بگیریم. سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در تهران همچنین، گفت: ما تلاش خواهیم کرد نگذاریم طبیعت و محیطزیست ایران تحتتأثیر شرایط تحریمها قرار گیرد و این دفتر موفق شده سهمیه مالی ایران را در زمینه تغییرات اقلیمی دریافت کند. مدانگولا؛ در پایان اظهار کرد: برای بهتر شدن وضع محیطزیست در حال رایزنی با صندوقهایی هستیم که کمکهای مالی میکنند و برای موضوع آب، خشکسالی، تغییرات اقلیمی و طوفانهای گردوغبار و بیابانزدایی پیشنهادهایی را ارائه کردیم و ظرفیتهای خوبی وجود دارد که میتوانیم با همکاری این چالشها را تعدیل کنیم.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه