علت رفتار عجیب بدن انسان در محیطهای ناشناخته چیست چرا انسان در محیط جدید، خواب و آرام ندارد؟ دانشمندان در تحقیقات خود دریافتهاند که علت عدم وجود خواب و آرام در محیطهای جدید این است که یکی از نیمکرههای مغز در زمان خوابیدن در محیط ناآشنا به صورت فعال باقی مانده و موجب این عدم […]
علت رفتار عجیب بدن انسان در محیطهای ناشناخته چیست
چرا انسان در محیط جدید، خواب و آرام ندارد؟
دانشمندان در تحقیقات خود دریافتهاند که علت عدم وجود خواب و آرام در محیطهای جدید این است که یکی از نیمکرههای مغز در زمان خوابیدن در محیط ناآشنا به صورت فعال باقی مانده و موجب این عدم آرامش میشود.
به گزارش سیناپرس، بسیاری از ما تجربه فقدان خواب مناسب در محیطهای نا آشنا را تجربه کردهایم. این پدیده موجب میشود که در محیطهایی که برای ما جدید هستند، در نخستین شب نتوانیم به خواب عمیق فرورفته و به صورت کامل از تجدید قوا به واسطه خواب بهرهمند شویم.
ادامه داشتن هوشیاری در طول مدت زمان خوابیدن موجب میشود تا مغز انسان نتواند به صورت کامل استراحت کند و به همین دلیل نیز دانشمندان علوم عصبشناسی در دانشگاه براون، این پدیده را با نام «تأثیر نخستین شب» نامگذاری کردهاند.
حال دانشمندان به دنبال بررسی دلایل وقوع این موضوع رفتهاند و در این راستا به نتایج بسیار خوبی نیز دست پیدا کردهاند که نحوه صورت گرفتن این پدیده را به صورت کامل شرح میدهد. براساس این یافتهها مشخص شده است، هنگامی که انسان در یک محیط جدید مانند خانه یک دوست یا اتاق یک هتل برای خوابیدن تلاش میکند، در حقیقت یکی از نیمکرههای مغز به فعالیت کردن ادامه میدهد که همین امر موجب میشود تا هوشیاری انسان به صورت تقریبی در هنگام خواب حفظ شود.
از جمله نکات بسیار جالب در این زمینه این است که برخی از پستانداران دریایی مانند والها و دلفینها در طول خواب شبانه خود تنها یک نیمکره از مغز خود را غیرفعال کرده و نیمکره دیگر را نیمه فعال نگه میدارند که این امر موجب میشود، بتوانند در هنگام خواب نیز اکسیژن کافی را به بدن خود برسانند. همچنین پرندگان در طول مهاجرتهای طولانی خود میتوانند با استفاده از ساختاری مشابه به صورت همزمان در طول خواب حس مسیریابی خود را نیز فعال نگاه دارند.
با این وجود دانشمندان معتقدند که مغز انسان به هیچ عنوان چنین سطحی از عملکرد را از خود به نمایش نمیگذارد ولی این ساختار در انسان نیز تا حدی مشابه با موجودات یاد شده است که در حقیقت میتوان آن را با عنوان راهکاری برای حفظ امنیت در محیطهای ناشناخته به حساب آورد که در راستای یکی از اصلیترین غرایز انسان یعنی تمایل به بقا قرار میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.