مهدی یاوری- خبری هفته قبل منتشر شد که فضای مجازی را مثل بمب ترکاند؛ اینترنت طبقاتی در دستور کار قرار گرفته است. این خبر با توجه به یکی از مهمترین وعدههای مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری منافات جدی دارد. در واقع یکی از مهمترین وعدههایی که جامعه را ترغیب به انتخاب پزشکیان کرد، باز […]
مهدی یاوری- خبری هفته قبل منتشر شد که فضای مجازی را مثل بمب ترکاند؛ اینترنت طبقاتی در دستور کار قرار گرفته است. این خبر با توجه به یکی از مهمترین وعدههای مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری منافات جدی دارد. در واقع یکی از مهمترین وعدههایی که جامعه را ترغیب به انتخاب پزشکیان کرد، باز شدن فضای مجازی بود. اتفاقی که تا قبل از جنگ تحمیلی ۱۲روزه با آزادسازی واتساب تا حدودی به واقعیت پیوست اما بعد از جنگ مجدداً تندروها میخواهند عرصه را بر اکثریت مردم محدود کنند و با فشار به دولت خواهان قطع اینترنت آزاد و راهاندازی اینترنت ملی و طبقاتی هستند! اما در روزگاری هستیم که اینترنت از نان شب واجبتر شده است؛ روزگاری که هر کس با هر محدودیتی هم که شده باید ولو چند دقیقهای را در فضای مجازی بگذراند. امروزه بسیاری از بانوان؛ لباس، زیورآلات و… خود را از فضای مجازی تهیه میکنند و بسیاری از کسبوکارها در این فضا شکل گرفته است. ما در عصر اینترنت زندگی میکنیم و بخش مهمی از زندگیمان شده است که بدون آن نمیتوانیم زندگی کنیم. اینترنت یک اختراع فوقالعاده پیشرفته و فناوری نوینی است. علاوه بر این، ما به اینترنت متصل هستیم و میتوانیم پیامها و اطلاعات بزرگ را سریعتر از همیشه ارسال کنیم. در این انشاء درباره موضوعات مختلف مربوط به اینترنت صحبت میکنیم. اینترنت طبقاتی یعنی دسترسی کاربران مختلف به اینترنت براساس «طبقهبندی» خاصی از جامعه محدود یا آزاد شود. برای مثال افرادی مانند پزشکان، خبرنگاران، اساتید دانشگاه، مدیران شرکتها یا اعضای نهادهای حاکمیتی میتوانند به اینترنت بدون فیلتر یا نیمهفیلتر دسترسی داشته باشند؛ در حالی که عموم مردم همچنان با محدودیتهای گسترده و فیلترینگ شدید مواجه هستند. حال با بمب خبری هفته گذشته سؤال این است که آیا اینترنت طبقاتی میشود؟
اینترنت طبقاتی از کجا آمد؟
داستان از نشست هفته گذشته شورایعالی فضای مجازی شروع شد؛ آییننامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال» با اجماع اعضا به تصویب رسید. به بیان دقیقتر، طرح «اینترنت طبقاتی» برای قشر خبرنگاران و کسبوکارهای آنلاین به اجرا گذاشته میشود. امیر سیاح؛ سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در همایش «اینترنت و آینده ایران» نیز از بازگشایی IP برخی کسبوکارها بهعنوان یکی از اولین وظایف این کمیته یاد کرد. از طرفی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، نیز در آخرین نشست خبری از اعطای اینترنت تفکیکشده به خبرنگاران با عنوان «اینترنت آزادتر» اطلاع داد.
مخالفت دولت واقعی است؟
با این وجود، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بارها مخالفت خود با اینترنت تفکیکشده را اعلام کرده بود. احسان چیتساز؛ معاون وزارت ارتباطات، مدعی شده بود که دولت خواهان راهاندازی اینترنت آزاد و عمومی برای جامعه ایران است. فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت چهاردهم نیز، عصر روز چهارشنبه هفته گذشته، در واکنش به «تصویب آییننامه ستاد تسهیل اقتصاد دیجیتال در مرکز ملی فضای مجازی»، توئیتی منتشر کرد و نوشت که طرح اینترنت طبقاتی در دستور کار دولت مسعود پزشکیان نیست. او در پایان توئیت خود افزود: اینترنت طبقاتی نه مبنای قانونی دارد و نه هیچوقت در دستور کار دولت قرار خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه