نمایندگان مجلس، مدیریت بانکمرکزی و هوشمندی مردم را در روزهای جنگ با رژیمصهیونسیتی قابل تقدیر دانستند. به گزارش ایبنا، حمله تجاوزکارانه رژیمصهیونسیتی در بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ ابعاد مختلفی داشت. جدای از حمله به تأسیسات هستهای، مراکز نظامی و شهروندان عادی، ایجاد تلاطم در اقتصاد کشور و فلج کردن آن، بهعنوان یکی از اهداف مهم […]
نمایندگان مجلس، مدیریت بانکمرکزی و هوشمندی مردم را در روزهای جنگ با رژیمصهیونسیتی قابل تقدیر دانستند. به گزارش ایبنا، حمله تجاوزکارانه رژیمصهیونسیتی در بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ ابعاد مختلفی داشت. جدای از حمله به تأسیسات هستهای، مراکز نظامی و شهروندان عادی، ایجاد تلاطم در اقتصاد کشور و فلج کردن آن، بهعنوان یکی از اهداف مهم در حمله رژیمصهیونسیتی به خاک کشورمان مطرح شد. برآورد دشمن از حمله به ایران اسلامی این بود که بازار ارز در کشورمان دچار تلاطمی جدی خواهد شد و سپس دولت و ارگانهای اقتصادی از تأمین ارز کالاهای اساسی و بهطور کلی توزیع و تأمین مایحتاج مردم باز خواهند ماند و این گونه شاهد نابسامانی جدی در کشور و اقتصاد خواهند بود. اما تصورات دشمن از عملکرد مسئولان و مردم کاملاً اشتباه بود. معمولاً وقتی جنگی اتفاق میافتد، انتظار میرود اقتصاد و به ویژه نرخ ارز، دچار تغییر و تحولاتی جدی و غیرقابل کنترل شود. در همان روزهای ابتدایی حمله رژیمصهیونسیتی به ایران نیز انتظار میرفت، نرخ دلار و سکه افزایش چشمگیری داشته باشد. در این هنگام سودجویان بازار ارز و طلا نیز تلاش کردند با جوسازیهای رسانهای مردم را به سمت خرید ارز و طلا سوق دهند. در این بین اما مدیریت بانکمرکزی و هوشمندی مردم به شکلی توأمان مانع از سودجویی دلالان شد. البته پس از حمله و با توجه به شوک وارد شده به بازار، شاهد افزایش حدود ۱۰درصدی قیمت دلار بودیم، اما مدیریت بازارساز این افزایش نرخ ارز را به خوبی کنترل کرد. بهطوری که پس از اعلام آتشبس، نرخ دلار سریعاً به قیمت قبل از آغاز جنگ بازگشت. این موضوعات از چشم نمایندگان مجلس شورای اسلامی دور نماند و آنها در اظهارات خود، بر عملکرد مثبت بانکمرکزی در کنار رفتار منطقی مردم در برابر فضاسازی رسانهای دشمنان تصریح کردند.
توطئه دشمن خنثی شد
احمد راستینه؛ نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی، در این باره، اظهار داشت: تکانههای اقتصادی ما عموماً متأثر از فضاسازی و جوسازیهای روانی توسط سودجویان و سوءاستفادهکنندگان است که از طریق قیمتسازی و ایجاد بازارهای موازی سعی دارند بازار ارز ما را تحتتأثیر قرار دهند. راستینه؛ خاطرنشان کرد: مسائل سیاسی و اجتماعی و امنیتی همواره بر اقتصاد کشورها از جمله کشور ما تأثیر میگذارد، اما بیتوجهی مردم به جوسازیهای روانی در مورد بازار ارز، توطئه دشمنان در این بخش را خنثی کرد و ما دیدیم دلاری که با جوسازی روانی به ۹۴هزار تومان رسیده بود، بعد از آتشبس به کانال هشتاد و چهار هزار تومان بازگشت. این مسئله نشاندهنده بلوغ فکری ملت ماست که در زمین دشمن بازی نکردند. میثم ظهوریان؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز، درباره عملکرد بانکمرکزی در جنگ ۱۲روزه با رژیمصهیونسیتی بیان کرد: سیاستهای بانکمرکزی باعث شد تا نوسانات بازار ارز در جنگ ۱۲روزه حداقلی باشد. پیش از استیضاح وزیر سابق اقتصاد، قیمت ارز براساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین میشد که این مسئله باعث نوسانات زیادی در بازار شده بود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اظهار داشت: پس از اتخاذ سیاستهای لازم از سوی بانکمرکزی شاهد مدیریت بیشتر و بهتر بانکمرکزی بر بازار ارز بودیم که این تمرکز مدیریت باعث کنترل نوسانات در بازار ارز شد. این تمرکز مدیریتی بانکمرکزی بر بازار ارز باعث شد تا نوسانات در این بازار در جنگ دوازده روزه چندان زیاد نباشد. همچنین علی خزایی؛ نماینده ورامین در مجلس درباره هوشمندی مردم در جنگ دوازده روزه با رژیمصهیونسیتی، گفت: مردم ما در جنگ دوازده روزه نشان دادند که به هیچوجه فریب فضاسازیهای رسانهای دشمن را نمیخورند و هوشمندی خود را در این رابطه به رخ جهانیان کشیدند. دشمن همان طور که در عرصه نظامی موفق نبود، در عرصه رسانهای هم نتوانست وحدت و یکپارچگی ملت ایران را دچار خدشه کند. وی افزود: مزدوران دشمن نتوانستند با فضاسازیهای خود بازار ارز را دچار تلاطم کنند و مردم را به جلوی صرافیها بکشانند. از سوی دیگر هوشمندی مردم سبب شد تا صفی برای خرید دلار در ایام جنگ تشکیل نشود و توطئه دشمنان ناکام بماند. در حقیقت مردم با هوشمندی و درایت خود در این زمینه نقشه دشمنان را نقش بر آب کردند. محمد سبزی؛ نماینده مردم ساوه هم، درباره مدیریت بانکمرکزی و هوشمندی مردم در جنگ دوازده روزه، خاطرنشان کرد: دشمن همانند همیشه سعی داشت تا با فضاسازی روانی و قیمتسازی در حوزه بازار ارز، مردم را به طرف صرافیها بکشاند و باعث ایجاد تلاطم در بازار ارز و اقتصاد کشور شود. اما مردم با هوشمندی و درایت خود، توطئه دشمنان در این حوزه را ناکام گذاشتند و با بیتوجهی به این فضاسازیها و قیمتسازیها و با حفظ وحدت و یکپارچگی ملی خود به آرامش بازار کمک کردند. وی افزود: نکتهای که در اینجا قابل ذکر است این است که تیم اقتصادی دولت باید به سمت کاهش تأثیر دلار بر اقتصاد کشور و از بین بردن آقایی دلار با جدیت هر چه تمامتر حرکت کند. عضویت ایران در پیمانهای بریکس و شانگهای گام مهمی در مسیر دلارزدایی از اقتصاد کشور بود که باید این مسیر با سرعت و دقت بیشتر ادامه پیدا کند.
تأمین سریع و بهموقع ارز
بانکمرکزی با تأمین سریع و مناسب ارز مورد نیاز برای واردات دارو و کالاهای اساسی، توانست یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی را در شرایط جنگ دوازده روزه با رژیمصهیونسیتی مدیریت کند. این اقدام به همراه نظارت دقیق وزارتخانههای مرتبط، مانع از بروز کمبود کالا و افزایش ناگهانی قیمتها در بازار شد و امنیت روانی و اقتصادی مردم را حفظ کرد. احمد راستینه؛ نماینده مجلس در این باره، گفت: همافزایی بانکمرکزی و سازمان برنامه و بودجه در ایام جنگ باعث حفظ آرامش بازار ارز شد. در این دوازده روز، بانکمرکزی با تخصیص دو میلیارد دلار ارز برای تأمین کالاهای اساسی به حفظ آرامش بازار کمک قابلتوجهی کرد و همافزایی بانکمرکزی با سازمان برنامه و بودجه برای اجرایی شدن هر چه بهتر تأمین و توزیع کالاهای اساسی باعث حفظ و تداوم آرامش در طول جنگ در بازار شد. محمد سبزی؛ دیگر نماینده مجلس نیز، با یادآوری یکی از تخصیصهای مهم ارزی در نخستین روزهای جنگ، تصریح کرد: بانکمرکزی در جنگ دوازده روزه با تدبیر خوب خود آرامش بازار را حفظ کرد. بانکمرکزی در این ایام با تخصیص دو میلیارد دلار ارز برای تأمین کالاهای اساسی باعث شد تا آرامش بازار در حوزه کالاهای اساسی حفظ شود و مردم در این حوزه با سختی مواجه نشوند. از سوی دیگر علی خزایی؛ نماینده مردم ورامین با اشاره به سرعت عمل بازارساز، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در بحث کاهش نوسانات بازار ارز در ایام جنگ دوازده روزه، عرضه به موقع ارز توسط بانکمرکزی بود. عرضه به موقع و مستمر ارز در بازار توسط بانکمرکزی باعث شد تا در جنگ دوازده روزه شاهد نوسان حداقلی در بازار ارز باشیم.
تدبیر طلایی
در این بین اکبر رنجبرزاده؛ عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، مجوز واردات طلا از سوی بانکمرکزی و واردات ۱۰۰ تن طلا به کشور در سال گذشته را اقدامی در جهت افزایش ذخایر طلای پشتوانه پول ملی دانست و گفت: این اقدام بانکمرکزی قابل حمایت و پشتیبانی است. رنجبرزاده؛ با بیان اینکه پشتوانههای پول ملی شامل ذخایر ارزی و ذخایر طلاست، افزود: واردات طلا اقدامی در جهت افزایش این پشتوانههاست که میتواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. وی عنوان کرد: بانکمرکزی باید نگرش بینالمللی داشته باشد و برنامههای جهانی را رصد کند. عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، با اشاره به افزایش قیمت طلا در ماهها و سالهای آینده، گفت: واردات طلا به کشور در این راستا نیز قابل حمایت و پشتیبانی است. این عضو مجلس در پایان تاکید کرد: رشد اقتصادی کشور در گروی افزایش ذخایر ارزی و طلاست و اقدام بانکمرکزی در این زمینه مؤثر و ضروری است. گفتنی است؛ به انتقاد صاحبنظران، افزایش ذخایر طلا در کشور قطعاً کمک شایانی به مدیریت بازار ارز در روزهای جنگ با رژیمصهیونسیتی کرده است. در حالی که واردات طلا بهطور متوسط کمتر از ۱۵ یا ۲۰ تن در سال بود، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ تن طلا معادل هشت میلیارد دلار وارد کشور شد که بخش عمده آن را بانکمرکزی برای تقویت پشتوانه پول ملی خریداری کرد. همچنین، طبق اعلام رئیسکل بانکمرکزی، سال گذشته ۲۰ درصد از ذخایر ارزی کشور به طلا تبدیل شده و ایران در جایگاه پنجم بانکهای مرکزی جهان از نظر خرید طلای جدید قرار گرفته است. در عین حال محمدرضا فرزین، رئیس کل بانکمرکزی بارها اعلام کرده است که ذخایر ارزی کشور نیز به قدر کافی وجود دارد و از این بابت جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود.
قانون جدید بانکمرکزی نسبت به قانون قبلی تغییرات امیدوارکنندهای داشته است که مهمترین آن افزایش اختیارات قانونی و نظارتی بانکمرکزی بر روی بانکهای خصوصی است. به گزارش مهر، قانون جدید بانکداری برای اجرا دو روز پیش به بانکمرکزی ابلاغ شد. چند تغییر بنیادی و مهم در قانون جدید بانکمرکزی صورت گرفته است که در این […]
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه