انباشت لوازم‌خانگی خارجی قاچاق در انبارهای داخل

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح ‌کرد‌ انباشت لوازم‌خانگی خارجی قاچاق در انبارهای داخل نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قاچاق لوازم خانگی سبب شده انبار‌ها از کالای خارجی پر شود و ادامه این رویه باعث تعطیلی کارخانه‌های تولیدی می‌شود. سیدناصرموسوی‌لارگانی در گفت‌و‌گو با ایمنا با اشاره به انباشت کالاهای لوازم خانگی قاچاق در انبارهای داخلی، […]

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح ‌کرد‌

انباشت لوازم‌خانگی خارجی قاچاق در انبارهای داخل

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قاچاق لوازم خانگی سبب شده انبار‌ها از کالای خارجی پر شود و ادامه این رویه باعث تعطیلی کارخانه‌های تولیدی می‌شود.

سیدناصرموسوی‌لارگانی در گفت‌و‌گو با ایمنا با اشاره به انباشت کالاهای لوازم خانگی قاچاق در انبارهای داخلی، اظهار‌ کرد: این رویه سبب شده برخی شرکت‌ها تعدادی از کارگران خود را اخراج کرده و نیروهایی را هم در نوبت اخراج گذاشته‌اند.

وی افزود: قاچاق لوازم خانگی از یک‌سو اشتغال را از بین می‌برد و ارز را از کشور خارج می‌کند و از سوی دیگر برای کشورهای دیگر رشد اقتصادی و رونق ایجاد کرده، اما در کشور خودمان همه این شاخص‌‌ها را کاهش خواهد داد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس با تأکید بر این‌که کالایی که از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود، مالیات و عوارض گمرکی نمی‌دهد که همه اینها ضربه به کشور است، تصریح‌ کرد: به دنبال این هستیم که از تک‌محصولی بودن و اتکا به نفت نجات پیدا کنیم که راه آن توسعه صادرات غیرنفتی و به حداقل رساندن واردات و اتکا به تولیدات داخلی است.

وی تأکید‌ کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه حرف آخر را زدند و فرمودند که «هرکجا کالای قاچاق دیدید، معدوم کنید.‌» این سخن یعنی این‌که مسؤولان اعم از دولت، مجلس و سازمان‌های مربوطه باید به‌طور جدی با ورود کالای قاچاق مبارزه کنند و اجازه ندهند که کشور به واسطه این کالا‌ها که کیفیت آنها اغلب از کالاهای داخلی نیز بسیار پایین‌تر است، دچار مشکل شود.

موسوی‌لارگانی اضافه‌ کرد: همچنین در همین موضوع رهبرمعظم‌انقلاب در بیانات خود درباره اقتصاد مقاومتی نیز تأکید کردند که دولت باید استفاده از کالای خارجی که مشابه آن در کشور تولید می‌شود را بر خود حرام کند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مکانیزم‌های فعلی برخورد با کالای قاچاق و این‌که طبق قانون این وظیفه برعهده اصناف است یا سازمان تعزیرات حکومتی، تأکید ‌کرد: تا جایی‌که من اطلاع دارم در ارتباط با مبارزه با قاچاق، قانوناً تعزیرات باید این موضوع را پیگیری کند.

وی بیان ‌کرد: رسیدگی به اجحافی که با افزایش قیمت‌ها در حق مردم انجام می‌شود، از وظایف تعزیرات حکومتی است؛ اما یکی دیگر از وظایف آنها مبارزه با قاچاق کالاست البته اتاق اصناف نیز می‌تواند در این موضوع دخیل باشد، اما بدون شک چون بازرسان اصناف از بدنه خود آنهاست، شاید نتواند به‌طور کامل آن برخورد لازم را داشته باشد.

موسوی‌لارگانی همراهی مردم برای تحقق رونق تولید و اشتغال در کشور را ضروری دانست و گفت: برای رسیدن به این مهم لازم است تا همه مسؤولان و مردم دست به دست یکدیگر دهند تا تولید و اشتغال با همکاری تمام نهاد‌ها محقق شود.

وی بیان ‌کرد: شعار سال ۹۶، با جزیی‌‌ترین تغییرات نسبت به شعار سال گذشته انتخاب شده، زیرا براساس نام‌گذاری سال ۹۵، یکی از اقداماتی که باید مورد توجه قرار می‌گرفت، ‌‌تولید و اشتغال در کشور بوده است.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه‌ داد: در همین زمینه باید دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند که این حمایت‌ها شامل حمایت‌های مالی نیز خواهد بود.

وی افزود: تأمین سرمایه در گردشی که تولیدکنندگان به آن نیاز دارند باید از طریق بانک‌ها محقق شود.

موسوی‌لارگانی با اشاره به لزوم جلوگیری از واردات بی‌رویه کالا‌ها ادامه‌ داد: با توقف واردات کالاهایی که نمونه آن در داخل تولید می‌شود، ‌‌می‌توان کمک بزرگی به فعالان اقتصادی کشور کرد.

به گفته این نماینده مجلس یکی دیگر از فعالیت‌هایی که دولت در این خصوص می‌تواند انجام دهد مبارزه جدی با قاچاق کالاست.

وی گفت: از آنجا که این‌گونه فعالیت‌ها به عملکرد دولت باز می‌گردد بنابراین وظیفه سنگینی در خصوص تحقق شعار سال بر عهده دولت قرار دارد.

موسوی‌لارگانی تصریح ‌کرد: ‌دولت نباید اجازه دهد تا کالایی که در کشور تولید می‌شود تنها به دلیل منفعت عده‌ای خاص وارد شود.

وی با اشاره به وظیفه مجلس برای دستیابی به تولید و اشتغال در سایه اقتصاد مقاومتی، گفت: دولت باید قوانین دست‌وپاگیر را که مورد استفاده عده‌ای سودجو برای واردات بی‌رویه و فرارهای مالیاتی قرار می‌گیرد را بگیرد تا مسؤولان توانایی برخورد مناسب با قاچاقچیان را داشته باشند.

موسوی‌لارگانی تأکید ‌کرد: علاوه بر این اگر نیاز است تا قانون جدیدی برای تسهیل امور ایجاد شود باید با فوریت به تصویب برسد.

به گفته وی وظیفه دیگر مجلس که کم‌تر جدی گرفته می‌شود، ‌نظارت بر اجرای قوانین در کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه‌ داد: اگر دولت و مجلس به وظایف خود عمل کنند بازهم لازم است تا همت مردم در این زمینه همراه شود.

موسوی‌لارگانی افزود: اگر مردم دلشان برای کشور می‌تپد باید به سراغ تولیدات داخلی بروند و مصرف کالاهای خارجی را به حداقل برسانند در غیراین صورت حتی اگر مجلس و دولت تمام کارهای لازم را هم انجام دهند شعار سال محقق نخواهد شد.

 

وی خاطر‌نشان ‌کرد: اگر تولیدات داخلی خریدار نداشته باشد، ‌انبار‌ها از اجناس ایرانی پر خواهد شد و توان تولیدکننده داخلی نیز به شدت کاهش می‌یابد.