وزیر ارشاد در افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی کتاب پایتخت آمادگی داریم کلید نمایشگاه کتاب را به صنوف بدهیم مراسم گشایش سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم گشایش سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با سخنرانی علیلاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، سیدرضاصالحیامیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، […]
وزیر ارشاد در افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی کتاب پایتخت
آمادگی داریم کلید نمایشگاه کتاب را به صنوف بدهیم
مراسم گشایش سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم گشایش سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با سخنرانی علیلاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، سیدرضاصالحیامیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آنتیموچزرو، معاون وزیر میراث و فعالیتهای فرهنگی کشور ایتالیا به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب و محمودآموزگار، دبیر شورای برنامهریزی و اجرایی صنوف نشر، و همچنین معرفی ناشران برگزیده سال ۹۵ همراه بود.
ملادن وسکوویچ، وزیر فرهنگ صربستان و هیأتی از دستاندرکاران نشر صربستان، مائوروکنچاتوری، سفیر ایتالیا در ایران، کارلوچرتی، رایزن فرهنگی ایتالیا و جمعی از فعالان حوزه نشر از حاضران در مراسم گشایش نمایشگاه کتاب تهران بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: آمادگی داریم از سال آینده کلید نمایشگاه را به صنوف واگذار کنیم.
سیدرضاصالحیامیری در سخنانی اظهار کرد: امسال سیامین سال نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است. نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهمترین فعالیتهای فرهنگی پس از انقلاب اسلامی است و میتوانیم ادعا کنیم محصول انقلاب اسلامی است.
او در ادامه تأکید کرد: در اندیشه امام و مقاممعظمرهبری کتاب نقش مهمی در تحول فکری مردم دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت کتاب و فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران گفت: نمایشگاه کتاب حتی در دوران جنگ تحمیلی که کشور در یکی از سختترین دوران به سر میبرد اولویت داشت و این اولویت تغییر نکرد. بهطوری که در سال ۶۶ نمایشگاه کتاب تهران با حضور ۳۲ ناشر خارجی برگزار شد. برگزاری نمایشگاه کتاب در آن روزها بهترین گواه برای اهمیت دادن به کتاب و فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران است.
صالحی امیری بیان کرد: امسال و در سیسالگی نمایشگاه کتاب تهران، اتفاق مهمی افتاده و آن واگذاری امور به تشکلهای صنفی است. ما در سیسالگی نمایشگاه میتوانیم افقهای نمایشگاه را ترسیم کنیم و آمادگی داریم کلید نمایشگاه را از سال آینده به صنوف واگذار کنیم و به عنوان سیاستگذار بر آن نظارت کنیم.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: آمار میگوید در سال ۱۳۹۱، ۶۴هزار ۱۵۱ عنوان کتاب، در سال ۱۳۹۲، ۶۶ هزار و ۵۱۴ عنوان کتاب، در سال ۹۳، ۷۳ هزار و ۸۱۲ عنوان کتاب، در سال ۹۴، ۸۱ هزار ۳۲۷ عنوان کتاب و در سال گذشته ۸۸ هزار و ۵۰۴ عنوان کتاب در کشور نشر پیدا کرده است. این نشان تحول در حوزه کتاب و کتابخوانی در طی این سالهاست. در این سالها همچنین تقویت حضور صنعت نشر ایران در عرصه تجارت بینالملل یکی از اهداف ما بوده است.
صالحی امیری همچنین اظهار کرد: متأسفانه در ادوار گذشته به دلیل تحریمها، ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران کمتر شرکت میکردند اما در فضای پس از برجام نقش بینالمللی نمایشگاه کتاب پررنگ شد و اکنون چند کشور اروپایی و آسیایی تمایل دارند در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند. امسال کشور ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه است و حضور پررنگی در آن دارد. این شروع به نمایشگاه کتاب محدود نیست و ادامه خواهد داشت. همچنین در راستای تقویت بعد بینالمللی نمایشگاه امسال بحث شهر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب دنبال شد و شهر استانبول ترکیه امسال مهمان نمایشگاه کتاب تهران است. این بعد نمایشگاه کتاب در بین کشورهای منطقه بینظیر است.
وزیر ارشاد در پایان گفت: کتاب در متن زندگی ایرانیان بوده و خواهیم دید که امسال نمایشگاه با حضور میلیونی مخاطبان نمایشگاه پرشور خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.