حماس مرزهای ۶۷ را به رسمیت شناخته نه رژیم صهیونیستی را

عضو ارشد جنبش حماس عنوان کرد حماس مرزهای ۶۷ را به رسمیت شناخته نه رژیم صهیونیستی را عضو ارشد جنبش حماس در سخنانی تأکید کرد که سند جدید سیاسی این جنبش به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است. جنبش فلسطینی حماس اخیراً سند سیاسی جدید خود را منتشر کرده است. این جنبش […]

عضو ارشد جنبش حماس عنوان کرد

حماس مرزهای ۶۷ را به رسمیت شناخته نه رژیم صهیونیستی را

عضو ارشد جنبش حماس در سخنانی تأکید کرد که سند جدید سیاسی این جنبش به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است. جنبش فلسطینی حماس اخیراً سند سیاسی جدید خود را منتشر کرده است. این جنبش در سند سیاسی جدید خود با تأکید بر لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی مادری خود، اعلام کرده است که از تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس حمایت می‌کند.

در همین راستا مهر گفت‌و‌گویی را با محمودالزهار، عضو ارشد حماس انجام داده است که مشروح آن از نظر می‌گذرد؛

*چه چیزی باعث شد که حماس در این برهه از زمان و در سایه تحرکات سیاسی اخیر دولت ایالات‌متحده‌آمریکا و همچنین برخی کشورهای عربی در خصوص از سرگیری مذاکرات سازش، اقدام به انتشار سند سیاسی جدید خود کند؟

تلاش‌های خارجی برای از سرگیری مذاکرات سازش هیچ ارتباطی با انتشار سند سیاسی جدید حماس ندارد. این اقدام، طبق روال سال‌های گذشته انجام شده است. سند منتشر شده دارای اصول ثابتی است. در این سند بر لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی مادری خود تأکید شده است. در این سند تأکید شده است که حماس حتی از یک وجب از خاک خود نیز نمی‌گذرد. ما همچنین بر عدم عقب‌نشینی خود از عقاید و مقدساتمان تأکید کرده‌ایم.

برخی سیاست‌ها متناسب با زمان تغییر می‌کنند. ما در سال ۲۰۰۵ پس از برگزاری انتخابات، در نوار غزه تشکیلاتی را ایجاد کردیم و به مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی پرداختیم. امروز نیز مرزهای سال ۱۹۶۷ را بدون عقب‌نشینی از حتی یک وجب از خاک خود، به رسمیت شناختیم. ما موضع خود را تغییر نداده‌ایم و همچنان بر آن تأکید داریم. همه این را می‌دانند.

*نظر شما درباره به رسمیت شناخته شدن مرزهای ۱۹۶۷ توسط حماس چیست؟

ما مرزهای ۱۹۶۷ را به رسمیت شناختیم و نه رژیم صهیونیستی را. این‌که ما مرزهای ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخته‌ایم به معنای به رسمیت شناختن دشمن و عقب‌نشینی از اصول و مواضع خود نیست. سند سیاسی جدید به معنای عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی نیست. موضع صهیونیست‌‌ها هم کاملاً روشن است. از آنجایی که در این سند سیاسی، صهیونیست‌‌ها به رسمیت شناخته نشده‌اند، آنها همچنان خواستار تحقق این امر هستند.

*آیا گمان می‌کنید که حماس با سند سیاسی جدید خود از اخوان‌المسلمین برائت جسته است؟

نه این درست نیست. ما در سند نیز قید کرده‌ایم که جنبش حماس از نظر سیاسی و ایدئولوژیک در امتداد اخوان‌المسلمین قرار دارد اما تصمیمات خود را از ناحیه اخوان‌المسلمین اتخاذ نمی‌کند.

*چه وجه تشابهی بین سند سیاسی حماس و سند سیاسی حزب النهضت در تونس وجود دارد؟

شرایط امروز ما با شرایط جنبش النهضت متفاوت است. آنها در درون خود دارای اختلافات حزبی هستند و با یک دشمن اشغالگر مواجه نیستند. تشابهی بین ما و آنها وجود ندارد.

*حرف و حدیث‌هایی درباره حذف خالد مشعل در انتخابات آینده هست؟ آیا این گمانه‌زنی‌‌ها را تأیید می‌کنید؟

طبق قوانین موجود در حماس، مسؤولان باید هر دو سال یک بار عوض شوند. چیزی برخلاف قانون در حماس اتفاق نمی‌افتد. افرادی که تغییر می‌کنند می‌توانند در یک بازه زمانی دیگر به جایگاه خود بازگردند. در هر صورت، افرادی که در عضویت جنبش حماس هستند همگی دارای روحیه مقاومت هستند و حتی یک فرد را پیدا نمی‌کنید که چنین نباشد.

*این‌که برخی سند سیاسی جدید حماس را دست کشیدن از دشمنی با صهیونیست‌‌ها می‌دانند به چه علت است؟

 

ملت فلسطین همواره دشمن صهیونیست‌‌ها بوده و خواهد بود، چراکه آنها کشورشان را اشغال کرده‌اند. مهم نیست که این اشغالگران چه دینی دارند؛ چه یهودی چه مسیحی و چه هر دین دیگر. مهم اشغالگر بودن آنهاست. ما با یهودیان هیچ مشکلی نداریم. کما این‌که در ایران هم چنین مسأله‌ای وجود دارد و ایرانیان با یهودیان مشکلی ندارند.