گزارش مرکز پژوهشها از رشد اقتصادی ۸٫۹ درصد کشور رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه در عرصه بیکاری همچنان با مشکلات بسیاری مواجه هستیم، گفت: طبق گزارش مرکز پژوهشها رشد اقتصادی ۸٫۹ درصد است. به گزارش برنا، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس درباره عملکرد ۴ساله دولت یازدهم گفت: گزارشی که امروز توسط مرکز […]
گزارش مرکز پژوهشها از رشد اقتصادی ۸٫۹ درصد کشور
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه در عرصه بیکاری همچنان با مشکلات بسیاری مواجه هستیم، گفت: طبق گزارش مرکز پژوهشها رشد اقتصادی ۸٫۹ درصد است.
به گزارش برنا، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس درباره عملکرد ۴ساله دولت یازدهم گفت: گزارشی که امروز توسط مرکز پژوهشهای مجلس در حوزه اقتصاد تهیه شده، نشان میدهد در این بخش اتفاقات خوبی رخ داده است.
جلالی ادامه داد: اقتصاد ایران را در دو بخش میتوان تحلیل کرد. یکی در مقایسه با محیط بیرونی و اقتصاد جهانی و دیگری در بخش عملکردهای داخلی. در رابطه با اقتصاد جهانی باید گفت، ما با رشد اقتصادی چندانی مواجه نیستیم. به صورتی که در سال ۲۰۱۶ رشد اقتصادی در سطح جهان ۷٫۲ بوده و پیشبینی میشود، این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۱٫۳ برسد.
او افزود: براساس گزارش بانک جهانی دلیل عدم رشد بالا تضعیف تجارت جهانی، کاهش سطح سرمایهگذاری و افزایش نااطمینانیهای سیاسی است.
جلالی ادامه داد: در موضوع رشد اقتصادی بحث شرکا مهم است. در این زمینه چین یکی از شرکای اقتصادی ایران محسوب میشود و این کشور در حالی که همواره رشد اقتصادی دو رقمی داشته اخیراً رشدش کاهش پیدا کرده است و این موضوع بر اقتصاد ایران هم تأثیر میگذارد. در همین راستا برخی کشورهای منطقه که شریک اقتصادی ما هستند نیز از رشد بالایی برخوردار نبودند.
او با اشاره به قیمت نفت گفت: بحث قیمت نفت نیز یکی از موضوعات قابلتوجه بوده و برآورد قیمت آن حدود ۵۰ دلار است. قطعاً این موضوع میتواند تأثیرگذار باشد و در کنار تحریم قابلتأمل است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: وضعیت رشد اقتصادی کشور بر اساس ارزیابی مرکز پژوهشهای مجلس ۸٫۹ درصد است، بنابراین ما در بخشهای مختلف شاهد رشد هستیم. این آمار نشان میدهد وضعیت اقتصادی کشور در شرایط کنونی نسبت به گذشته پیشرفت محسوسی داشته است.
او اشاره به موضوع برجام و دستاورد آن بیان کرد: در رابطه با برجام هم اگرچه در عرصه بانکی گشایش چندانی به وجود نیامد اما در زمینه کشتیرانی و حمل و نقل هوایی شاهد تغییرات قابلتوجهی هستیم. به گونهای که ما قرارداد ۲۰۰ فروند هواپیما را منعقد کردیم و بخش کشتیرانی احیا شد و در بخش خودروسازی امکان مشارکت با کشورهای معتبر بینالمللی و تولید مشترک فراهم آمد.
جلالی با بیان اینکه دولت توانست تورم را تکرقمی کند، گفت: در ۶۰ سال گذشته تجربه تورم تکرقمی تنها در سالهای ۵۹، ۶۴و ۶۹ به دست آمد و این چهارمین تجربه در زمینه کنترل تورم است. البته شاهد رکود در کشور هستیم و از این منظر نیاز داریم به سمت خروج از این معضل حرکت کنیم.
او افزود: در عرصه بیکاری همچنان با مشکلات بسیاری مواجه هستیم اما امکان اشتغال در کشور وجود آمده است. در حال حاضر وضعیت کشور رو به بهبود بوده اما روند آن کند است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با تأکید بر اینکه باید فرهنگ سوپرمنی در انتخابات کنار گذاشته شود، گفت: ما مشکلاتی در عرصه اقتصادی داریم که کسی نمیتواند، مدعی سوپرمنی باشد. وقتی فردی ادعا میکند، همه مشکلات اقتصادی را حل میکند؛ این نشان میدهد یا طرف نمیداند مشکلات کشور چیست یا یک تصور غلط نسبت به جایگاه ریاست جمهوری دارد. به هر صورت امروز باید یک کار تیمی انجام داد و افراد در انتخابات ریاست جمهوری باید واقعبینانه صحبت کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.