معرفی کوه‌های خراسان شمالی

معرفی کوه‌های خراسان شمالی طبیعت زیبای کوه‌های خراسان شمالی در فصل بهار، جلوه‌ای بی‌نظیر به خود می‌گیرد به‌طوری‌که این زیبایی چشم‌نواز پای هر مسافری را به حرکت درمی‌آورد تا از این جاذبه‌ها بهره‌مند شود. به گزارش مهر، علاوه بر زیبایی کوه‌های خراسان شمالی وجود گیاهان دارویی به خصوص در اردیبهشت‌ماه سبب شده تا مردمان این […]

معرفی کوه‌های خراسان شمالی

طبیعت زیبای کوه‌های خراسان شمالی در فصل بهار، جلوه‌ای بی‌نظیر به خود می‌گیرد به‌طوری‌که این زیبایی چشم‌نواز پای هر مسافری را به حرکت درمی‌آورد تا از این جاذبه‌ها بهره‌مند شود.

به گزارش مهر، علاوه بر زیبایی کوه‌های خراسان شمالی وجود گیاهان دارویی به خصوص در اردیبهشت‌ماه سبب شده تا مردمان این خطه برای جمع‌آوری گیاهان به کوه‌ها بروند.

هزار مسجد: رشته‌کوه «هزار مسجد» بخشی از کوهستان کپه داغ است که قسمتی از آن در کشور ترکمنستان قرار دارد و بخش دیگر آن از کوه «تلو» واقع در ۴۰ کیلومتری شمال شرقی مراوه‌تپه و ۱۱۰ کیلومتری شمال شرقی بجنورد شروع می‌شود و به‌سوی غرب تا ۵ کیلومتری شمال شرق روستای دربند و ۵۷ کیلومتری شمال بجنورد ادامه دارد.

بینالود: بینالود با ارتفاع ۳۲۵۰۰ متر یکی از مشهور‌ترین کوه‌های خراسان شمالی است که بلند‌ترین قله آن شیرباد بود و به «بام خراسان» معروف است.

رشته‌کوه بینالود، مرز طبیعی شهرستان‌های نیشابور و مشهد به شمار می‌آید و دهستان بینالود در دامنه جنوبی آن واقع است.

آلاداغ: ارتفاعات آلاداغ در قسمت میانی خراسان شمالی واقع‌شده و ادامه کوه‌های البرز است که همراه ارتفاعات بینالود در خراسان رضوی، رشته‌کوه آلاداغ – بینالود را تشکیل می‌دهند.

این کوه‌ها با جهت شرقی – غربی از سمت شمال به دشت‌های فاروج، شیروان، بجنورد و سملقان و از سمت جنوب به دشت‌های جاجرم، اسفراین و صفی‌آباد محدود می‌شوند.

 قورخود: قله قورخود یکی از قله‌های زیبای خراسان شمالی با ارتفاع ۲۹۵۰ متر، واقع در شهرستان مانه و سملقان روستای چمن‌بید است.

این قله به دلیل داشتن درختان تنومند همچون ارس، گیاهان دارویی و جانوران مختلف همانند قوچ، میش، خوک، کبک، عقاب و شاهین در تمام فصول سال گردشگران و کوهنوردان بسیاری را به سمت خود جذب کرده است.

قشمار چینگه: کوه قَشمار یا قشمار چینگه و قله سرنالی با ارتفاع ۲۶۰۰ متر یکی از کوه‌های واقع در دهستان سیوکانلو شهرستان شیروان است. این کوه در مجاورت روستای اولاشلو قرار دارد و دامنه آن، محل ییلاق ایل سیفکانلو است.

 این کوه از شمال به قله سنجر بیگ، از جنوب به روستای بوانلو، از شرق به روستای اولاشلو و از غرب به روستای کلاته بالی منتهی می‌شود.

کوه قرمزی: کوه قرمزی با ارتفاع ۱۷۷۰ متر در ۳ کیلومتری غرب روستای زالی و در کلاته تجری سفلی واقع‌شده است.

این کوه به دلیل ساختار خاک رسی متمایل به قرمز به نام «کوه قرمز» یا «تل قرمز» معروف است و پوشش گیاهی آن شامل کنگر، خشکر و شلغمک هندی است.

کوه قنبر: کوه قنبر یکی از کوه‌های واقع در دهستان سیوکانلو شهرستان شیروان است.

این کوه از شمال به روستای زرتانلو از شمال شرقی به روستای اوغاز تازه، از شمال غربی به روستای بی‌بهره و از شرق به روستای چپانلو منتهی می‌شود.

کوه گنه: این جاذبه زیبا یکی از کوه‌های واقع در دهستان سیوکانلو شهرستان شیروان است.

این کوه از جنوب به روستای اوغاز کهنه، از جنوب غربی به روستای اوغاز تازه، از جنوب شرقی به کوه کل داغ، از غرب به روستای الاشلو و از شمال غربی به روستای بوانلو منتهی می‌شود.

کل‌داغ: کوه «کل داغ» یکی از کو‌ه‌های واقع در دهستان سیوکانلو شیروان است.

این کوه از غرب به روستای اوغاز کهنه، از شمال غربی به کوه گنه از جنوب غربی به کوه کیسمار منتهی می‌شود.

کیومار: کیومار با دو هزار و ۸۵۵ متر ارتفاع در ۳۵ کیلومتری شیروان قرار دارد که پس از کوه شاه جهان در شهرستان اسفراین با ۳ هزار و ۳۲ متر ارتفاع، رتبه دوم مرتفع‌‌ترین قله خراسان شمالی را داراست.

کیسمار: کوه کیسمار یکی از کوه‌های واقع در دهستان سیوکانلو شیروان است. وجود لاک‌پشت‌های فراوان این کوه را به «کیسمار» معروف کرده است، چراکه لاک‌پشت به زبان محلی «کیسه مار» نامیده می‌شود.

قزلر قلعه: در قله کوه کیسمار محلی به نام «قزلر قلعه» وجود دارد که آثار خانه‌های مخروبه، حوض آب و تکه‌های ظروف سفالی، چینی و مسی در آن مشاهده می‌شود.

«شاه جهان» بام خراسان شمالی: شاه جهان با ارتفاع ۳ هزار و ۵۱ متر شاه جهان که به بام خراسان شمالی شهرت دارد.

پوشش گیاهی مناسبی همچون درختان ارس، زرشک‌کوهی، کاسنی، پونه، آنخ، آق باش، اسطوقودوس، انواع درمنه، گون، سیاه تلو و انواع گل‌های لاله وحشی، زیبایی بی‌نظیری را به بام خراسان شمالی داده است.

سالوک: سالوک معروف‌‌ترین کوه خراسان شمالی بوده که از شرق کوه آلاداغ تا نواحی مرکزی اسفراین کشیده شده است.

پرندگان و حیواناتی همچون آهو، قوچ، میش و جاذبه‌های گیاهی همانند گلابی و آلوچه وحشی، زرشک، قره‌میغ، ریخوک، زالزالک، نسترن وحشی، افرا کرکو، گز انجیر و گردو سبب جذب توریست و گردشگران بسیاری به این منطقه شده است.

بابا موسی: کوه بابا موسی یکی از کوه‌هایی است که همه‌روزه به‌خصوص صبح‌های جمعه به دلیل قابلیت صعود کوهنوردان بسیاری را به خود جذب می‌کند.

 

نزدیکی این کوه به بجنورد و معروفیت آن سبب شده تا بیش از دیگر کوه‌ها مورد توجه قرار گیرد.