۵۰ میلیارد دلار کار به پیمانکاران نفتی ارجاع می‌شود

وزیر نفت ۵۰ میلیارد دلار کار به پیمانکاران نفتی ارجاع می‌شود ۶۰۰ هزار فرصت شغلی رقمی فوق نجومی است وزیر نفت عدد و رقم‌های اعلام شده از سوی برخی کاندیدا‌ها برای ایجاد اشتغال در نفت و پتروشیمی را فوق نجومی خواند. به گزارش ایلنا، بیژن زنگنه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره […]

وزیر نفت

۵۰ میلیارد دلار کار به پیمانکاران نفتی ارجاع می‌شود

۶۰۰ هزار فرصت شغلی رقمی فوق نجومی است

وزیر نفت عدد و رقم‌های اعلام شده از سوی برخی کاندیدا‌ها برای ایجاد اشتغال در نفت و پتروشیمی را فوق نجومی خواند.

به گزارش ایلنا، بیژن زنگنه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره نمایشگاه نفت که چند روز آینده قرار است در تهران برگزار شود، گفت: آخرین دستاوردهای صنعت را در آنجا می‌توان دید و من هم گزارشی در این ارتباط ارایه خواهم کرد.

وزیر نفت با اشاره به بازگشایی این نمایشگاه در شنبه آینده، اظهارکرد: این نمایشگاه به‌طور روال هر سال در این ایام برگزار می‌شود و به نوعی گزارش عملکرد از سالی است که گذشت و هم بیانی از امید صنعتگران ایرانی به آینده روشنی است که در پیش دارند.

وی ادامه داد: چون ما راه‌های زیادی در اجرای طرح‌های نفت بازکردیم و می‌توان به راحتی با اجرای قراردادهای نفتی که صورت گرفته، ۵۰ میلیارد دلار کار به پیمانکاران ایرانی ارجاع می‌شود. این حجم زیاد کار یک نسل جدیدی از پیمانکاران را ایجاد خواهد کرد و قرار است در این روز‌ها نیز یک قرارداد مهم برای یکی از کالاهای تعیین کنده صنعت نفت برای ساخت داخل منعقد کنیم.

وزیر نفت درباره اظهارات برخی نامزدهای انتخاباتی در مورد اشتغال در صنعت پتروشیمی گفت: ما به عبارتی ۵۵ میلیون تن محصول ناخالص پتروشیمی تولید می‌کنیم. این مجموعه حدود ۵۵ هزار تن دارد و به ازای هر میلیون تن، هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم دارند که با در نظر گرفتن اشتغال پایین دست حداکثر به ۲۰ هزار تا شغل نمی‌رسد.

او عدد ۶۰۰ هزار اشتغال در بحث پتروشیمی را فوق نجومی خواند و گفت: هریک میلیون تن محصول پتروشیمی در بهترین حالت یک میلیارد دلار ارزش دارد. وقتی به صنایع پایین‌دستی می‌آید ۲۰ درصد ارزش افزوده یافته و نهایت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار می‌شود.

زنگنه ادامه داد: اگر برای این ۶۰۰ هزارتایی که از مهندسان و متخصصان خواهند بود حقوقی در حدود یک و نیم میلیون تومان در نظر بگیریم، دریافتی‌های سالانه آنها ۳ و ۶ دهم میلیارد دلار خواهد بود. به عبارت دیگر ۶۰۰ هزار نفر ضربدر ۵۰۰ دلار ضربدر ۱۲ ماه می‌شود ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار باید به آنها پرداخت کرد. چه طور می‌شود از یک تولیدی که ۱٫۳ میلیارد دلار ارزشش است ما ۳٫۶ دهم میلیارد حقوق دهیم.

وزیر نفت گفت: این حرف‌‌ها را مشاوران ناشی به دوستان می‌گویند یا افراد عدد حالی‌شان نمی‌شود. بگویید این اعداد را از کجا آورده و چگونه به آن رسیده‌اید. این‌که کاغذی در دست بگیرند و حرف بزنند، روش تصمیم‌گیری در این سطح نیست. من هرچی فکر می‌کنم نمی‌فهمم این اعداد از کجا آمده است.

او ادامه داد: ما الان ۶ میلیون تن محصول خالص پتروشیمی به صنایع داخلی می‌دهیم که ارزش آن نزدیک به ۶ میلیارد دلار است. کل تولیدی ما حدود ۱۵ میلیارد دلار که ۴۰ درصد آن به داخل عرصه می‌شود. اینها چقدر اشتغال دارند. انتخابات می‌آید و می‌رود اما عقل انسان سرجایش است که نمی‌آید و برود. بالاخره حساب و کتاب چیز خوبی است. اکثریت جامعه تحصیلکرده بوده و هر عددی که بگویید، حساب می‌کنند. چنین اعداد فوق نجومی را از کجا آورده‌اید؟

زنگنه با بیان این‌که ما در این ۴ سال حدود ۹ میلیون تن محصول پتروشیمی اضافه کرده‌ایم، اظهارکرد: اگر سخن آنها در بحث اشتغالزایی درست باشد پس باید ۹ را ضرب در ۶۰۰ هزار بگیریم و بگوییم ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار اشتغال ایجاد کرده باشیم. اگر ۵۰ میلیون تن که خودشان می‌گویند تولید داریم ضرب در ۶۰۰ هزار کنیم می‌شود ۳۰ میلیون نفر. پس ما الان با کمبود کارگر در صنعت نفت مواجه هستیم. کل نیرویی که در بخش صنعت کشور حضور دارد، ۳٫۷ تا ۳٫۸ میلیون نفر است. چگونه می‌شود ۳۰ میلیون نفر در پتروشیمی باشد؟

وی افزود: بروند از مدیران پتروشیمی و از شرکت‌های ساتا و پارسیان و بخش خصوصی بپرسند که چقدر کارگر دارند. ما برنامه‌مان این است که در طول برنامه ششم ۴۰ میلیون در پتروشیمی سرمایه‌گذاری و تولید را به دو برابر برسانیم. من در افتتاح یکی از فازهای پارس‌جنوبی گفتم که اگر ۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در بخش نفت را سروسامان دهیم، ۱۰۰ هزار شغل ایجاد می‌کنیم که این عدد منطقی است و نمی‌شود گفت که این کار‌ها را کنم ۱۰ میلیون شغل ایجاد می‌شود.

زنگنه با تأکید بر این‌که صنعت نفت جای اشتغال نیست بلکه جای سرمایه‌گذاری و تولید است، گفت: وظیفه خبرنگاران آگاهی بخشی به مردم است. من علاقه‌مندم بدانم که این اعداد از کجا رسیده و چطور درآمد ناخالص داخلی در ظرف ۴ سال دو و نیم برابر می‌کنند. اگر کسی بتواند این موضوع را ثابت کند تعهد می‌دهم که به او رأی دهم و از او دفاع کنم و بگویم به او رأی دهند.

او درباره این‌که فوری‌‌ترین کار دولت دوازدهم چه باید باشد، گفت: انتخاب کابینه و معرفی به مجلس است. باید همین روالی که وجود داشته با نشاط بیش‌تر ادامه پیدا کند. روال این بوده که به تولید داخلی، رسیدگی به محرومان، تعامل با جهان، ایجاد محیط آرام، کنترل تورم و ایجاد اشتغال توجه کنیم.

وزیر نفت به اقدامات دولت در طول ۴ سال گذشته اشاره کرد و افزد: ما این همه گازرسانی به مناطق محروم و روستا‌ها کردیم. در این دولت به ۹ هزا روستا گازرسانی شده و قرار است تا پایان دولت یازدهم به ۱۰ هزار روستا برسد. این درحالی است که قبل از این دولت تنها به ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود. آیا این اقدامات را برای ۴ درصد جامعه کردیم؟ آیا ۴ درصد در روستا زندگی می‌کنند؟ طرح سلامت، برق‌رسانی و ایجاد شبکه‌های آبرسانی و خرید گندم از کشاورزان و رسیدن به خودکفایی برای ۴ درصد بوده است؟ آیا ما گندم را از ۴ درصدی‌ها خرید کردیم؟

زنگنه تصریح کرد: دولت یک ویژگی مهم باید داشته باشد و آن این‌که صداقت و شفافیت داشته باشد. بد‌ترین کار دنیا دورویی و ریاکاری است.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر دولت بخواهد روی یک موضوع تمرکز کند آن موضوع چه باید باشد، اظهارکرد: توجه به حقوق مردم خیلی مهم است. حقوق مردم یکی احترام به عقل و فهم آنها و رعایت حقوق انسانی‌شان است.

وزیر نفت در خصوص میزان احتیاج سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری در صنعت گفت: احتمالاً این رقم فقط در بخش دولتی است ما در برنامه‌ای که ارایه کردیم، اعلام کردیم که اگر می‌خواهیم به برنامه‌ای که دولت داده برسیم به این رقم احتیاج داریم اما نیاز ما بیش از این مقدار است، من اعلام کردم که در دو سال باید این مقدار قرارداد ببندیم، نگفتم همه سرمایه‌ای که نیاز داریم این عدد است زیرا صنایع پایین‌دستی و پتروشیمی‌‌ها هم هستند و آنها نیز حدود ۴۰ میلیارد دلار نیاز دارند علاوه بر آنها بخش پالایش نیز به سرمایه‌گذاری احتیاج دارد این یعنی کار ما به بیش از ۱۹۰ میلیارد دلار نیاز دارد.

زنگنه در پاسخ به این سؤال که یکی از کاندیدا‌ها وعده یارانه ۲۵۰ هزار تومانی داده اگر این یارانه پرداخت شود، آیا قیمت حامل‌های انرژی ۶ برابر می‌شود؟ اظهارداشت: بله قیمت‌ها بالا می‌رود، ۲۵ میلیارد لیتر بنزین و ۲۳ میلیارد لیتر مصرف نفت و گاز غیر نیروگاهی ما است و در بقیه مشتقات مصرفی به این حد نداریم، ما از بنزین ۷۴۰ تومان سود می‌بریم و بقیه صرف عوارض و ارزش افزوده می‌شود از گازوییل هم ۲۴۰ تومان سود می‌بریم، ما حساب کردیم اگر بخواهیم مثلاً ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کنیم همان‌طور که آقای نوبخت گفتند باید قیمت‌ها چند برابر بشود.

وزیر نفت در پاسخ به این سؤال که ما در بنزین خودکفا شدیم، چشم انداز تولیدات آینده چیست؟ گفت: من نگفتم در بنزین خودکفا شدیم آنهایی که این حرف را زدند بهتر است خودشان جواب بدهند. من گفتم تولید مستمر بنزین از واحد اول پالایشگاه خلیج‌فارس امسال به ۱۲ میلیون تن خواهید رسید و اگر همین امسال ‌‌ترین دوم هم بیاید ما می‌تونیم مرحله دوم را شروع کنیم افرادی که می‌گویند این کار‌ها قبلاً انجام شده و الان به بهره‌برداری رسیده الان دو‌‌ترین دیگر هم آماده هست، بفرمایید تولید بنزین کنند. این کار تمام شده و یا برای کشور افتخار است یا نیست. یک عده‌ای می‌آیند فیلم می‌گیرند و افتخارش را می‌برند اما پای دولت که به وسط می‌آید می‌گویند اصلاً چیزی آماده افتتاح نبوده و حتی یکی از خبرگزاری‌های اصولگرا لیست هم منتشر کرد.

 

وی ادامه داد: این طرح وقتی تحویل ما شد واحدهای فرایندی آن ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، یعنی واحدهایی که از یک طرف میعانات گازی وارد می‌شود و از طرف دیگر بنزین و نفت و گاز خارج می‌شود، یک سری دیگر طرح‌های جانبی بوده که اگر من بودم به این زودی اجرا نمی‌کردم اینها مخازن، خط لوله واحدهای غیرصنعتی، آب گیر با ظرفیت دو برابر هستند اینها را نباید با این حجم و با این اولویت اجرا می‌کردند، بلکه باید به واحد‌های فرایندی اولویت می‌دادند، واحدهایی که امروز راه‌اندازی شد در زمانی که تحویل گرفتیم نصب و ساختمانش ۱۴ درصد پیشرفت داشته اما الان بیش از ۹۸ درصد پیشرفت داشته و در حال تولید است.