دعوت مشعل از ترامپ برای بهره‌گیری از فرصت ارایه شده از سوی حماس

دعوت مشعل از ترامپ برای بهره‌گیری از فرصت ارایه شده از سوی حماس رییس دفتر سیاسی جنبش حماس تأکید کرد که جامعه جهانی باید پس از اعلام سند جدید این جنبش فرصت را غنیمت بشمارد و دولت جدید آمریکا می‌تواند تغییری در شکل ارتباط میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی ایجاد کند. به گزارش ایسنا، […]

دعوت مشعل از ترامپ برای بهره‌گیری از فرصت ارایه شده از سوی حماس

رییس دفتر سیاسی جنبش حماس تأکید کرد که جامعه جهانی باید پس از اعلام سند جدید این جنبش فرصت را غنیمت بشمارد و دولت جدید آمریکا می‌تواند تغییری در شکل ارتباط میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، خالدمشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش حماس در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان آمریکا با دعوت از جامعه جهانی برای استفاده از فرصتی که پس از اعلام سند سیاسی حماس ایجاد شده و جدیت در برخورد با آن، اظهار داشت: دولت دونالدترامپ، می‌تواند تغییری در شکل رابطه دو طرف فلسطینی و اسرائیلی ایجاد کند.

مشعل تأکید کرد: اگر دولت ترامپ به سیاست‌های قدیمی آمریکا ادامه دهد، هرگز نتایج جدیدی از وضعیت کنونی نخواهد گرفت.

رییس دفتر سیاسی حماس با اشاره به سند سیاسی جدید این جنبش گفت: این سند منصفانه است و معتقدم که کشورهای جهان باید از این فرصت برای گفت‌و‌گو با فلسطینی‌ها، حماس و اعراب و ادامه اعمال فشار‌‌‌ها بر اسرائیل استفاده کنند.

وی در ادامه از ترامپ و دولت جدید آمریکا خواست از روش‌های گذشته که هیچ نتیجه‌ای از آنها حاصل نشد، دست برداشته و در فرصت ارایه شده از سوی حماس شیوه‌های جدیدی را برای پایان دادن به اختلافات دو طرف فلسطینی-اسرائیلی به‌کار گیرند.

همچنین رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تأکید کرد: سند سیاسی که حماس روز دوشنبه گذشته آن را منتشر کرد با راهبردهای این جنبش همسویی دارد.

خالد مشعل شامگاه در مصاحبه با تلویزیون العربی تصریح کرد که حماس بحث مشارکت با فتح و گروه‌ها را مطرح کرد نه این‌که جایگزین آنها شود.

وی ادامه داد: حماس به ۴ شاخص در مناسبات خود با مصر که نقش عمده‌ای در کاهش بحران میان طرفین داشت، پایبند است.

وی یادآور شد: تکامل حماس، توسعه گفتمان آن، ادبیات منطقی و همسویی با شرایط ملت فلسطین همگی با راهبردی که صبح و شام آن را اعلام می‌داریم همسویی دارد.

وی وجود هرگونه همسویی و همگنی در این تکامل با تجربه فتح در زمینه تعدیل مواضع آن و تغییر سیاست‌هایش را تکذیب کرد.

رییس دفتر سیاسی حماس اظهار داشت: این سند یک تحول راهبردی نیست، بلکه نشانگر توسعه طبیعی اندیشه سیاسی حماس و عملکرد سیاسی آن طی چند سال گذشته است.

مشعل همچنین گفت: جنبش‌های بالنده همواره رو به جلو حرکت می‌کنند، ما در زمینه تحول و پیشرفت یک مدل و الگو ارایه کردیم، بی‌آن‌که از اصول و اصل برنامه ملی خود فاصله بگیریم.

وی همچنین خاطرنشان ساخت که سند سیاسی حماس بیانگر هویت و ماهیت این جنبش و نگرش‌های آن است و نتیجه فشارهای هیچ طرفی نیست.

وی ضمن اشاره به یکپارچگی موضع رهبران این جنبش در قبال این سند، تأکید کرد که این امر در جریان حضور رهبران این جنبش در نشست اعلان این سند در دوحه و غزه تجلی یافت.

وی با رد این‌که بند ۲۰ این سند (پذیرش تشکیل کشور در مرزهای ۱۹۶۷ بدون چشم پوشی از هر بخش سرزمین فلسطین) مسأله تازه‌ای است، تأکید کرد: این مسأله از سال ۲۰۰۵ در برنامه‌های حماس مطرح بود و در توافقنامه قاهره سپس در سند وفاق ملی سال ۲۰۰۶ و در تمامی توافقنامه‌ها و گفت‌وگو‌‌‌ها با گروه‌ها در دوحه، توافقنامه الشاطی به صراحت به آن اشاره شده است، این امر نرمش حماس برای تسهیل حصول توافق ملی در مورد یک برنامه سیاسی مشترک را به تصویر می‌کشد.

وی ضمن مخالفت با شناسایی رژیم صهیونیستی، خاطرنشان ساخت که سند سیاسی حماس به صراحت به این مسأله اشاره کرده است.

وی ضمن رد اتهامات مربوط به این‌که حماس سعی دارد جایگزین فتح یا سازمان آزادی بخش فلسطین «ساف» باشد، گفت: حماس تلاش نمی‌کند جایگزین باشد، بلکه می‌خواهد یک شریک باشد، آن هم شریک در عرصه مسؤولیت، ایثارگری و تصمیم‌سازی، این اتهامات صرفاً انداختن توپ در دروازه ماست.

وی ضمن تأکید بر بهبود مناسبات میان حماس و مصر، ابراز امیدواری کرد که این مناسبات گسترش یابد.

مشعل گفت: ما به داشتن روابطی خوب با مصر به اقتضای همسایگی و جایگاه مصر به عنوان بزرگ‌‌‌‌ترین کشور عربی و داشتن تاریخ مشترک علاقه‌مندیم.

 

وی ادامه داد: ما از رهگذر برچیدن بحران‌ها این روابط را توسعه و تقویت می‌بخشیم، آن چه در مصر رخ می‌دهد یک مسأله داخلی است، ما در امور دیگران دخالت نمی‌کنیم و به امنیت ملی مصر لطمه‌ای نمی‌زنیم، ما نسبت به امنیت این کشور دغدغه داریم.